Snööö

Nu har snön äntligen kommit till vår stad och det verkar som att den är här för att stanna till typ maj eller juni ;) (precis som förra året <-- länk)
 
Finns inget bättre sätt att ta sig till förskolan än att ta pulkan, åtminstone inte om du fråga Alma, som tycker att det är "askul!" ;)
 
(Klicka på bilden för att se videon)
 
Eftersom att tåg- och busstrafiken är kaos blev jag hemma igår och idag, men det blir inte mindre plugg för den sakens skull :P Däremot kunde jag hämta Alma lite tidigare än vanligt och då stack vi till pulkabacken :D
 
(Klicka på bilden för att se videon)
 
Vi har köpt en ny pulka, så i år (till skillnad från föregående år när hon hade en bebispulka) fick jag åka med. AAAAAASKUUUUUUUL! ;D
 
(Klicka på bilden för att se videon)
 
När vi kom hem efter ca 1 h i backen var min rumpa askall och tomatröd och jag hade ingen känsel i varken rumpan eller låren xD Får väl skylla mig själv som åker pulka i jeans, haha. Men vi gjorde varm choklad och satte oss i soffan och kollade på film. Sen var vi båda jättetrötta, trodde jag skulle somna samtidigt som Alma, men sen hände lite skit så jag kunde inte sova på några timmar. Nåväl, mår bra idag i alla fall :) 
 
Har lämnat Alma på förskolan, med pulka igen, och nu ska jag precis börja plugga. När jag är klar med det blir det städning för i morgon är det släktkalas! :)
 
Peace!

Det finns alltid nåt att säga

Jag vet inte varför jag har blivit så dålig på att uppdatera. Jag tänker ju på det varje dag, jag VILL ju, och det finns alltid något att säga. Men av någon anledning så blir det inte så. Just det, sist jag försökte blogga gick det inte att lägga upp bilder. Jag försökte minst 10 gånger innan jag gav upp. 
 
Vilken jäka dag jag har haft då. Jag brukar börja mina lördagar med ett träningspass på gymmet: bodybalance. Det är en blanding av yoga, tai chi och pilates. Jag har gjort det nästan varje lördag i ett par månader nu. Det har alltid varit en perfekt dag på helgen; avslappnande efter en veckas plugg, och uppiggande och energigivande inför helgen. Jag har alltid gått därifrån full av ny energi. Men förra veckan bytte de rutin, och denna rutinen är så annorlunda att den inte längre ger samma effekt. Både förra lördagen och idag gick jag därifrån och kände att jag bara ville gå och lägga mig och sova igen. Och hade jag gjort det hade jag somnat, utan tvekan. Det förstörde hela min dag. Eller okej, jag har inte haft en skitdag, men mitt sinne har inte varit på topp. 
 
Mamma kom till Karlskrona över helgen, lite spontant sådär, så vi träffade henne, gick på stan och fikade med hennes vänner. Det var väldigt trevligt, och skönt att få komma ut lite. 
 
 
Fan vad trött jag är. Men jag måste vara vaken i två timmar till. Suck. Är inte helgen till för att man ska få vila ut!? Och typ städa.. Är så besviken över att jag var så trött, jag hade planerat att städa och plocka ner julgrejerna. Nästa helg ska vi ha kalas. Alma fyller 4 om två veckor, så vi kör släktkalas nästa helg och barnkalas helgen efter.
 
Äh, orkar inte skriva längre. Måste göra något annat för att hålla mig vaken.... *gäsp*

Som om ingenting hade hänt

Vi var på semester. Det var jag, Jennifer, Fabiola, Camila, pappa och Julie. Den dagen hade vi bestämt oss för att utforska stället. Vi hamnade på en strand, men eftersom att vi inte hade planerat att bada hade vi inga badkläder med oss. I stället sprang vi runt på sandstranden och lekte tillsammans, vi "barn" alltså. Pappa och Julie satt och solade någon annanstans. Men plötsligt blev vågorna jättestora och de sköljde över oss. Inte sådär farligt stora som en tsunami, utan mer som jättestora vågor som det är utomlands. Vi tänkte att eftersom att kläderna ändå hade blivit blöta kunde vi lika gärna bada i dem. Sagt och gjort och jag var den första som hoppade i. Vad jag inte tänkte på var att tröjan jag hade på mig var vit, och bh:n jag hade under var så tunn att man såg igenom den. Något som killarna på stranden självklart inte missade, och mina systrar skrattade åt mig. Fast det struntade jag i. Jag älskar att bada, så jag struntade i vem som såg vad och fortsatte bada som om inget hade hänt. Efter ett tag börjar även de andra hoppa i. Jennifer först, sen Camila och sen Fabiola som skröt om att hon skulle dyka. Fabiola kunde allt, och fanns det något som hon inte kunde låtsades hon att hon kunde det, eller så lärde hon sig det. Typ som japanska.. Haha. Bara det att hon kunde inte dyka. Hon hoppade i vattnet med huvudet över ytan, och efter en stund stoppade hon ner huvudet under ytan med snorkel och cyklop. Jag började skratta "Det där är inte att dyka!". Hon tittade på mig med den där blicken som sa "tyst med dig, det kan jag visst, som om du kan bättre...". Jag kunde bättre, men det visste inte hon. Hon hade inte sett mig dyka på stranden hemma i Sverige, eller på simhallen. Jag skulle minsann visa henne. Jag hade dock inte tänkt bada mer så medan alla andra hoppade i stod jag på bryggan med min genomskinliga tröja i handen och försökte skruva ut så mycket vatten som möjligt från den. Jag var fullt medveten om att man såg igenom bh:n också så jag försökte dölja den genom att hålla tröjan framför. Vet inte om jag lyckades så bra med det.. Efter en stund dök pappa upp och ställde sig bredvid mig. Han satte armen runt mina axlar medan han stirrade på pojkarna som kollade på mig och sa "Du vet att...", jag svarade "Jag vet" och fortsatte skruva ut tröjan. Pappa nickade och gick och satte sig igen. 
 

 
Det var precis som om ingenting hade hänt. Som om han inte var en elak man. Som om vi systrar hade vuxit upp tillsammans och haft det bra. Som om vi var lyckliga, på riktigt. Han bara accepterade att jag var medveten om problemet som om det inte var hela världen - vilket det ju inte var. I verkligheten hade han säkert dragit undan mig och skrikit om varför jag visade upp mig så och frågat om jag var galen eller nåt. 
 
Kunde bara inte släppa det. Drömmen var så verklig, som om det var ett minne av något som faktiskt hade hänt. Förutom att just den där detaljen inte stämde med verkligheten. Vi var inte lyckliga, han var inte accepterande, och vi har inte vuxit upp tillsammans i en lycklig familj...

Jullovet

Tjäna!
 
Jag känner verkligen att vi har njutit av jullovet till fullo. Och det är inte slut än :D
 
Vi har haft många myskvällar.
 
Varit på bio med mamma. Vi såg Emil och Ida i Lönneberga :)
 
Varit på leklandet med Sophia, Amanda och Isak.
 
 
Och igår var vi på simhallen med Nadja och Naima. Blev inga bilder för jag har ingen vattentålig mobil, och så får man inte ta bilder där ändå :P Men här är en bild som vi tog innan vi gick dit. Alma invigde sin nya tröja som hon fick i efter-julklapp. Det är en vän till mig som har ritat bilden. Fin va!
 
 
Vi har ändå haft ett rätt lugnt lov, men nu börjar det dra ihop sig och bli lite mer stressigt. Alla vänner åker ju hem igen och självklart vill jag träffa dem innan. Dessutom är det kalas både på lördag och söndag och så är vi bjudna på middag hos Teddy på söndag också. Plus att jag har en skoluppgift som måste vara klar på tisdag.
 
Hjälp...

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tog studenten.
Började på högskolan. 
Testade att fotografera på ett proffessionellt sätt.
Var gästartist på en väns album (som kommer ut någon gång i januari-februari 2014. Längtar!!)
Gjorde en videopodcast (som tyvärr inte blev fler än ett avsnitt... LÄNK).

Har du några nyårslöften?
Göra slut med energitjuvar...

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Kitty fick en liten son i februari :) Vi känner inte varandra så väl, utan har mest haft kontakt via varandras bloggar, men jag tycker ändå att hon räknas som vän. Bloggvän om inte annat ;) haha

Vilka länder besökte du?

Ze bjuttifull kontri of Sviden!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stökat ner x)

Bästa minnet från 2013?
Studenten!

Bästa köpet?
Datorn :)

Vad spenderade du mest pengar på?

Målning och tapetsering i gamla lägenheten (pga detta) och advokaträkningen har kostat mig mest. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det som gjorde mig gladast detta året var när jag fick se hur många underbara människor jag har i mitt liv, och hur många som verkligen bryr sig om mig. Jag bev alldeles tårögd när jag tog studenten och såg hur många som kom och gratulerade mig. Det var sagolikt för mig :')

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror faktiskt att jag har varit både gladare och ledsnare. För när jag har varit glad har jag varit så otroligt glad och underbart tacksam för allt möjligt, men när jag har varit ledsen har jag mått så himla dåligt så det är inte klokt. Men det måste få vara så. Kanske önskar jag att jag inte behövde må SÅ dåligt när jag är ledsen, men utan mina svackor hade jag inte klarat mig vidare värst bra...

Favoritprogram på TV?

Orange is the new black. The L Word. Vampire Diaries. 

Är det något du sakna 2013 som du vill ha år 2014?
Lugn. Jag vill ha lugn och stabilitet. ÄR DET VERKLIGEN FÖR MYCKET BEGÄRT????? ;O

Vad ser du mest fram emot med år 2014?
Samma sak som jag bävar mest inför, nämligen valet...


Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0