Strumpa på vift

Tjääna!
 
Tänkte att jag skulle berätta lite kort om min nya utbildning och så :P Sist jag bloggade hade jag precis tagit studenten, men vad hände sedan kan man ju undra ^^
 
Jag tog ju studenten trots att jag inte var riktigt klar med gymnasiet. Jag hoppade av naturkunskapen pga flera anledningar, och hann aldrig göra klart det innan jag tog studenten. Därför fick jag studera på distans under sommaren, gjorde uppgifter som jag sedan mailade till läraren. I slutet av augusti fick jag göra ett par lab-övningar. Fick G i Nk A och nöjde mig med det :D (eller ja, jag var mer än nöjd faktiskt ;P). 
 
 
Det var inte förrän jag var klar med det som jag kunde söka till högskolan, hade ju inte behörighet innan det. Jag hade ju sökt till BTH (Blekinge Tekniska Högskola) i Karlshamn, där jag ville studera på programmet Digital Bildproduktion. Men jag hade dessutom blivit tipsad om Motion Graphics på Hyper Island, som är en yrkeshögskola i Karlskona. Så jag sökte till båda. I juni var jag på intervju och gjorde antagningstester (typ kreativa övningar) på BTH, och kände direkt att jag verkligen verkligen verkligen ville gå där. Samtidigt hade jag mycket kontakt med en på Hyper Island, och det verkade som att de verkligen ville ha mig där. Så samma dag som jag fick mitt slutbetyg ringde jag till båda skolorna. Jag fick göra en telefonintervju med en från Hyper Island, och fick veta redan nästa morgon att jag kom in (!!!). Innan dess hade jag varit mer intresserad av BTH, men under samtalet med Hyper blev jag mer intresserad av det. Så jag bestämde mig för att besöka Hyper Island innan jag bestämde mig. 
 
Hyper Island är väldigt speciellt jämfört med andra högskoleutbildningar. Det är under ett år, varav utbildningen bara är en termin. Resten är praktik. Jag fick även reda på att de hade börjat redan tre veckor tidigare. Detta och något mer, vi kan kalla det magkänsla, gjorde att jag inte riktigt kände att det var för mig just nu. Men samtidigt hade jag inte fått något besked från BTH. Eftersom att Hyper-utbildningen redan hade börjat behövde de ett svar från mig så fort som möjligt. De ville att jag skulle börja redan på måndagen om jag skulle gå där. Panik! Ringde BTH, skickade kopia på mitt slutbetyg och bad dem att skynda sig för att se om de hade en plats till mig. "Det kommer antagligen ta några dagar, du kommer få veta tidigast på måndag, men antagligen inte förrän onsdag...". Jag, desperat: "Jag är jättetacksam om ni kan kolla upp det så fort som möjligt...". Fick halvt ångest för att jag inte kunde bestämma mig om jag skulle tacka ja till Hyper och avbryta om jag kom in på BTH, eller vänta tills jag fick svar och ev gå miste om ännu en vecka typ. 
 
Men hen jag pratade med måste ha hört desperationen i min röst, för bara ett par timmar senare fick jag ett mail med antagningsbevis till BTH. Fatta lyckan!!! Jag kom in på båda högskolorna jag sökte till. Och inte bara det, (asså inte för att skyta....eller jo ;D hehehe) Hyper Island hade varit efter mig hela sommaren, och sen fick jag höra att jag låg högt upp på listan på BTH efter intervjun och testerna. Helt jävla fucking amazing. Jag blev så stolt över mig själv. :D
 
Valde såklart Digital bildproduktion på BTH, där jag går nu och jag trivs verkligen asaballabra :D Det är skitkul och jag har helt underbara klasskamrater. Och utbildningen är precis vad jag behöver, och mycket mer. Vi är just nu inne på näst sista veckan av första kursen (Introduktion till Digital bildproduktion) och har fått vår andra lite större uppgift. Vi ska utforska Karlshamn och göra något visuellt med det. Vi har blivit indelade i grupper om tre, och vi i vår grupp har bestämt oss för att göra ett "spårlöst försvunnen"-program, fast med strumpdockor xD "Strumpa på vift" heter det, och idag har vi planerat, gjort figurer av strumpor och börjat filma. Så jävla kul!!
 
Här kommer lite bilder från idag :)
 
Första dagen jag försov mig (har faktiskt blivit mycket bättre på att komma i tid, tåget väntar inte på nån liksom ;P haha). Fick åka tåg ensam och hade väldigt tråkigt... som ni ser xD
 
Här är karaktärerna till programmet: Längst upp till vänster har vi Alexandria, Gangsta Diva och vän/bekant till den försvunne strumpan. Längst upp till höger är programledarna Sten och Lisa. Mitt i bild är avsnittets huvudpersoner: Tvillingarna Hans och Greta (där Hans är den försvunne och Lisa har anmält att hennes bror försvunnit). Längst ner till vänster är Detektiven Skärlock Holm, och bredvid honom Detektivhunden, även känd som Almas favoritgosedjur: Vovvo!
 
Avslutar med en galen hissbild av mig och en av mina gruppmedlemmar, Erika. (Fick veta att hon har en blogg, länkar så fort jag hittar den xP).
 
Glöm inte att fråga om ni kommer på nåt :D
 

PÖZZ!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0