Dold förvaring och kreativa lösningar

Det sägs att nyckeln till ordning är förvaring, och att var sak har sin plats. Jag har många förvaringslådor och -ställen, men inte fan ser det ordningssamt ut för det! Jag skulle vilja ha mina förvaringslådor och -ställen någonstans där jag kunde gömma det.
 
Typ såhär:
 
Eller såhär:
 
Eller kanske till och med såhär:
 
En dold garderob hade ju varit underbart.
 
Och tänk att bara kunna dra för gardinerna när man inte vill se alla grejjor.
 
Sånahär lådor är superbra, jag har två; en liten i hallen som Alma sitter på när hon klär på sig skorna, inuti ligger hennes sandleksaker, och en större som står i vardagsrummet och bara ser fin ut. Man kan sitta på den om man vill, men egentligen märker man knappt att den är där. I den har jag alla filtar nära till hands när jag sitter i soffan och är lite frusen om kvällen ^^,
 
Jag är medlem i en helt underbar grupp på facebook som heter Family Living - the true story. Där lägger medlemmarna upp bilder på sitt stök och annat som visar hur det egentligen ser ut när man bor med barn. Ibland dyker där upp något riktigt fiffigt, som till exempel den första bilden i detta inlägget. Eller som den här.
 
En TV-bänk som används som skohylla/hallbänk. Hallå!!! Hur smart är inte det!? O.o
 
Tror jag ska satsa mer på dold förvaring och lite mer kreativa lösningar på mitt städproblem (Y)
 
 

Det är inte stökigt, det är KONST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varje barn är en konstnär

Vad gör man med barnens alla teckningar egentligen? Här samlas de bara på hög.
 
 
Men jag hittade några inspirerande bilder hos Linn Idag <-- länk.
 
 
 
 
Jag blev så inspirerad att jag bestämde mig för att göra en egen...
 
Detta är vad jag använde:
 
 
Det första jag gjorde var att måla brädan. Alma har blå inredning i sitt rum, så jag bestämde mig för att måla även denna blå. Fast jag tycker att det är så tråkigt med bara jämn färg, så jag gjorde en blå himmel :)
 
 
Därefter limmade jag fast paperclipsen med limpistolen.
 
 
Och till sist spikade jag upp den på väggen och hängde upp några bilder :)
 
 
Tyvärr kan jag inte hänga upp alla bilder på en gång, så resten får ligga i en låda i stället :P
 
 

Sketchbook till Projekt: Ordning och reda

För ungefär ett år sedan insåg jag att oredan och kaoset i mitt hem var mer än bara vanligt stök. För att försöka få ordning på kaoset startade jag Projekt: Ordning och reda här på bloggen där jag offentliggör en av mina värsta sidor. I kategorin med samma namn lägger jag ut mina framgångar, inspirationer och andra tankar om stöket och hur jag kan förbättra det. 
 
Vi har nu fått i uppgift i skolan att göra en digital sketchbook med ett speciellt tema. Jag har valt att göra den här på bloggen och har då valt temat "Projekt: ordning och reda - kaos vs. ordning". Uppgiften ska redovisas på fredag och därför kommer det dyka upp mycket i det ämnet denna veckan. Ni får gärna dela med er av egna tips och annat som inspirerar er till att hålla ordning i hemmet. Sketchbooken ska vara mest visuell så det kommer vara mer bilder än text, men undrar ni något är det bara att fråga i kommentarerna som vanligt ;) 
 
Min sketchbook kommer innehålla olika bilder som på ett eller annat sätt inspirerar mig till att hålla ordning. Det kan vara allt från bilder på stöket och före- och efterbilder när jag har städat, till förvarings- och inredningstips som jag har hittat på andra sidor (bloggar/tidningar t.ex.). 
 
Enjoy! ;)

Cover

En grej som jag har velat göra länge är en cover. Varje gång jag lyssnar på nån låt jag gillar och kan och själv tycker att jag sjunger bra till tänker jag "DEN ska jag göra en cover på!". Sen rinner det ut i sanden och blir något jag tänker ofta på men aldrig kommer igång med. Min vän som vill bli producent, som håller på med ett album just nu där jag är gästartist, har sagt att han skulle gärna vilja göra ett album med mig när han är klar med sitt album. Men jag känner mig inte riktigt redo att börja med ett helt eget album med egna låtar än, så jag skulle hellre vilja prova att göra några covers först. Först då vet jag om det är något jag vill fortsätta med, om jag är bra på det, och om andra vill lyssna på mig. Så jag vill väldigt gärna sätta igång med det typ snart. Så jag pratade med min vän om det och han sa att han gärna hjälper till att göra ett mixtape med covers :) 
 
Jag tänker att jag vill sätta igång med det typ snart, men plötsligt står det still med låtförslag. Jag kan inte komma på en enda av låtarna som jag vill göra covers på, så jag tänkte be er att ge mig förslag. Vilken eller vilka låtar skulle ni vilja höra mig sjunga? :) LOVAR att lägga ut resultatet på bloggen när det är klart, och länka till personen som valde låten om hen har en blogg. Blir det bra kommer jag säkert ta flera förslag så det är ingen tävling eller så :P 
 
Har ni någon favoritlåt som ni vill höra mig sjunga? Någon låt som är svår att rappa? Eller kanske en knasig låt som jag kan skämma ut mig med? x) Vilken låt vill ni höra mig sjunga? :D

Nostalgi

Nu läääängtar jag till julen så det är galet! Jag vill ha julmys, julbak och julpyssel. Pepparkakor, lussekatter, julklappar, ljusstakar, julgran, julkalender. Jag vill ha ALLT som har med julen att göra, och jag vill ha det NU. Jag kan inte vänta så vi har tjuvstartat. Inte med bak eller pynt och sånt, det är ju sånt man bara får göra i december. 
 
Men för att stilla min längtan har jag och Alma börjat kolla på gamla julkalendrar. Jag hittade en jättebra hemsida som har samlat alla gamla barnprogram som fanns när jag var liten, och till och med innan dess. Där finns en kategori som heter "Julkalender". Där finns inte alla, men en del i alla fall. För några dagar sedan kollade vi på Jul i Kapernaum, och nu har vi börjat kolla på Gubben Pettson och tomtemaskinen. Det är jättemysigt och sådär lagom juligt :) 
 
nostalgikanalen.se hittar ni alla möjliga barnprogram, och här kan ni se vilka julkalendrar som finns :)
Längtar ni också till julen?

Bodybalance

Tjäna!1
 
Det är helg, så underbart - som om jag inte har haft helg hela veckan x) höhö.
Som jag brukar på lördagar har jag varit på gymmet och tränat bodybalance. Det är såå avslappnande, både för kropp och sinne. När jag började med det tänkte jag att det bara skulle vara avslappnande för sinnet (typ avstressande), men det är så mycket mer än det. Bodybalance är en blanding av Yoga, Tai Chi och Pilates där vi tränar balans och styrka. För varje vecka så klarar jag mer och mer, och efter de senaste gångerna har jag haft träningsvärk i rygg och mage dagen efter. Härligt! :D
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, som jag har gjort hela veckan x) Får jag lust kanske jag städar lite. Jag hoppas att jag blir frisk i helgen nu, förkylningen börjar avta - jag är inte lika seg och har inte ont i halsen längre. Däremot har jag fått en dryg hosta :( Lite te hade passat bra nu, om jag inte vore så lat........
 
Ta det lugnt = kolla på Scandal :D 
We hörse <3

Handle with care

 
It's one of those days x)
 
Har lämnat Alma på förskolan trots att jag fortfarande är hemma och sjuk. Hon har bett om att få gå till förskolan i två dagar nu så det är klart att hon sa få vara där och leka av sig i stället för att sitta hemma och glo med en sjuk mamma. Jag har kollat på Scandal. Serienörd som jag är.
 
Men jag har även fått lite trevliga grejjor i brevlådan.
 
1. Mastercard! Yes, jag har skaffat lite extra vuxenpoäng och  beställt hem ett nytt bankkort med mastercard. Lite läskigt, tänk vad farligt att kunna köpa vad som helst på internet O.o tidigare har jag bara handlat med faktura och internetbank. 
 
 
2. Julklänning. Beställde en väldigt fin klänning från Nelly som jag ska ha på julafton :D
 
Brevbäraren bara tryckte ner skiten i brevlådan utan att bry sig det minsta om "handle with care"-texten på förpackningen :O
 
Fin va :D *ni vet att jag är sjuk så jag behöver inte se frisk ut* xD
 
Daniel kom förbi en pyttestund och hjälpte mig att zippa upp x) Haha, hatar klänningar med dragkedja på sidan under armhålan. Jamenarhallååååå, hur har de tänkt att man ska klä på sig själv!? O.o
 
 
Nu måste jag springa och hämta Alma :) We horse! <3

Scandal

Haha, det märks att jag är sjuk när jag tipsar om film/serie på bloggen två dagar i rad xD 
 
Jag snubblade över denna video på facebook igår. Kolla på den innan du läser vidare (förhoppningsvis behöver du inte läsa vidare, utan känner på en gång att den här serien MÅSTE du se!) :P
 
 
Amazing! Jag ÄLSKAR denna scen! Frågade i kommentarsfältet vilken film den kom ifrån, och fick svaret att det är från en serie, Scandal, skapad av Shonda Rhimes. Jag tror att de flesta av er känner igen namnet. Jag ska bespara er googlingen --> Shonda Rhimes är även skaparen av Greys Anatomy (en av mina favoritserier). Det tog inte en minut förrän jag hade säsong ett på nedladdning, och eftersom att jag är lika sjuk idag (om inte värre) som jag var igår har jag bara legat hemma och kollat på hela säsong 1. 
 
 
Serien är sjukt bra! Fattar inte att jag inte har hört talas om den tidigare :O Se den! :D

Now you see me

Jag såg precis en skitbra film!
 
Now You See Me
 
 
Den handlar om 4 magiker/illusionister som börjar bryta mot lagen med sina trick genom att stjäla pengar. En FBI-agent och en fd-magiker som tjänar pengar på att avslöja magikers trick gör allt de kan för att försöka avslöja magikernas trick. 
 
Trailer 
 
Det är sällan jag hittar sånahär filmer som är så oförutsägbara. Jag satt under hela filmen och tänkte att "ha, nu vet jag!", och ändå blev jag sjukt överraskad i slutet. Love it! 
 
Är ni med hemma med tråkiga förkylningar och vet inte hur ni ska fördriva tiden? Se denna! :D (Det går himla bra att se den även om ni inte är förkylda också! xD)
 
Now You See Me får 9/10 tiaror! (Den hade fått 10 om den hade klarat bechdeltestet :P)

What the..... (fox)!?

Vad fox hände med tiden!???
 
Jag skulle bara piffa upp bloggen lite, blev nyss klar för tillfället, men fick en chock när jag kollade klockan :O Shiit, jag ska upp tidigt i morgon juueh Dx 
 
Aja, får hoppa i säng nu då, men vad tycker ni om den nya designen? :D
 
 

Panic Moonwalk

Vi säger HEJ, vilken underbar dag de e, å man får vara som man e, å vi får leva tillsammans!
typ... not x) men hej i alla fall :D
 
Vet ni, jag är nog den största klanten av de alla. Okej, förmodligen inte, men just nu känns det så i alla fall. För andra månaden i rad tappade jag bort mitt tusenkronors-resekort. Jävla KLANTARSLE!!!!!!!!!!! Ååååååååååh. Har ringt runt hela morgonen till busstrafik och polis och till och med varit på stationen, men lyckoskallen som hittade det behöll det såklart. SÅKLART, vem fan skulle inte behålla ett kort som man kan åka var som helst i Blekinge med gratis i tre veckor tilll.. Uuursughshchh1!!!½ Se-ri-öööös-!-? T 
 
Aaaaaaanyway. Pga det stack jag senare till skolan, ville inte köpa ett nytt kort förrän jag var säker på att ingen hade lämnat in mitt kort någonstans. Enligt schemat skulle vi ha workshop kl 13-16:30, men när jag kom dit kl 13 hade de börjat lite tidigare, och hälften var typ redan klara med uppgiften. Ingen superviktig uppgift heller, men jag gillade inte tanken av att ha åkt till Karlshamn helt i onödan, så jag gjorde uppgiften. Ett collage. Eller moodboard, som de kallar det. Vi skulle dra tre lappar som det stod beskrivande ord på, och göra ett collage som beskrev de tre orden. Det var kul. Tog två timmar inklusive fikapaus och sexskvaller (Y) Sen åkte jag hem igen, glad över att inte behöva hämta Alma så sent. Alma var dock inte lika glad. Hon blir nästan aldrig glad längre när jag kommer och hämtar henne. "NEEEEEEEEEJ, jag VILL INTE gå hem! *sur min/går och gömmer sig*". 
 
Efter lite skrik och gnäll fick jag med mig henne, varpå vi gick (haha, nej jag skoja ba, vi tog bussen :D) till affären och köpte mat. Alma hade beställt tacos, så tacos det blev! Sen åt vi det och sen somnade Alma och jag kollade på New Girl (skitrolig serie btw). Kolla här...
 
How to get out of an awkward situation - New-Girl-Nick-Style (also called "The Panic Moonwalk"):
 
Seriöst, kan inte sluta skratta xD måste prova det nån gång. 
 
Ärligt talat, har ni inget bättre för er än å sitta här å glo?
Ärligt talat, har inte jag något bättre för mig än å sitta här å knappa på tangentbordet?
Svar nej. 

What's going on...?

Nu är jag här igen. Hejsan på er! Jag har funderat lite på det här som jag har sagt några gånger att jag ska göra förändringar på bloggen och bestämt mig för att låta bli. Jag bläddrade tillbaks några månader och år här på bloggen och insåg att den är precis vad jag vill ha. Bloggen är så jag. Och det är ju det jag vill ha. Jag har alltid bloggat för min egen skull. Ibland har jag speciella budskap med mina inlägg och ibland är det bara trams eller något som jag vill dela med mig av. Men det är jag, och jag vill ju blogga för min egen skull. För att kunna kolla tillbaka och minnas. Men jag vill också ha gemenskap med er. Jag har fått så många nya kontakter och vänner via bloggen och det vill jag ha kvar. Så snälla, försvinn inte <3 :)

I övrigt har jag mått rätt dåligt senaste tiden, vet inte riktigt vad det beror på, men jag tror att det börjar bli lite bättre nu i alla fall. Ska försöka fokusera på sånt som är bra, och göra saker som får mig att må bra så blir det säkert bättre ännu snabbare x) Till exempel träna, städa, umgås med Alma, rita, läsa..... haha det finns så mycket som jag tycker om att göra men sällan tar tag i. På senare tid har jag suttit mycket i photoshop och redigerat bilder och ritat egna. 
 
Här är en bild som jag har ritat på min käre vän Daniel :)
 
Första gången jag ritar i svartvitt och arbetar med skuggor. Måste säga att jag är rätt nöjd :) 
 
Sen har jag redigerat en av bilderna som jag tog till "tolka en fotograf"-uppgiften. Vi skulle redigera bilden för att förstärka tolkningen.
 
Som ni ser har jag ljusat upp bilden, raderat rynkor, smuts på kläderna och löv i gräset som fick bilden att se smutsig ut. Dessutom fick han vitare tänder och lite läppglans :)
 
Hmm, vad har jag mer gjort...?
 
Just det! Jag har arbetat med vårt sista projekt i fotokursen. Vi har fått i uppgift att fotografera en Karlshamnsbo och sköta ljussättning och kamerainställningar och redigering så som vi har lärt oss i kursen. Och slutligen ska vi ha en gemensam utställning på dessa bilder. Jag är nu klar med själva uppgiften, så nu ska jag bara förbereda mig inför redovisningen som vi ska ha på förmiddagen i morgon. Just det, ni är självklart välkomna till utställningen i morgon. Tryck på bilden nedan för att komma till facebook-evenemanget, där finns mer information :)
 
 
Det kommer vara 29 porträtt, en bild/student. Själv har jag fotat Peter Enckell som är grundare och tidningschef för Commersen (lokaltidning som finns i Karlshamn och Karlskrona). Jag kan/vill inte lägga upp bilden som ska vara med på utställningen i morgon, men jag tog ju fler bilder, och här är en som jag tyckte blev jättefin men som jag inte fick använda eftersom att uppgiften gick ut på att visa personen i sin miljö.
 
 
Kom till Lokstallarna i Karlshamn i morgon mellan 16 och 20 och kolla när han sitter på kontoret redo att skriva tidningsartiklar! ;) haha Och många andra personer och yrken i Karlshamn :) Vi kommer bjuda på fika! :D

Nu måste jag ringa några viktiga samtal och förbereda mig inför i morgon!
 
Ha det bra hörni! <3
 

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0