Visdomstanden

I fredags eftermiddag/kväll började jag få ont i käken och kinden, och förstod direkt att det var visdomstanden som krånglade. Jag har haft ont två gånger förut, först när den höll på att kämpa sig upp, och sen när den hade kommit ut och började skava på kindköttet. Mysigt. Njae, inte så mkt. Men den smärtan har inte varit sådär jättehemsk egentligen, och alltid avtagit efter ett par dagar. 
 
I lördags vaknade jag och hade ondare, och än värre var det idag när jag vaknade. Det gör ont när jag pratar, äter, skrattar, ja det gör ont för minsta lilla rörelse. Det gör faktiskt ont även när jag inte gör någonting, men det blir värre när jag gör allt det där.. Först tänkte jag att det kanske går över, som tidigare. Men smärtan har bara blivit värre och värre under helgen, och igår klagade jag såklart över det på facebook. (Okej, egentligen var det mer råd om hur man får bort smärtan, men lite klagomål var det ju med om jag ska va ärlig :P) 
 
 
Eftersom att det bara blev värre och hela min kind kändes svullen ringde jag tandläkarn idag, och fick en tid redan på kvällen. Hade ju sjukt ont, men samtidigt kändes det lite dumt. Ungefär som när jag hade förvärkar och åkte in till förlossningen två gånger bara för att jag inte visste hur ont det skulle göra. Jag var rädd att jag skulle komma dit i onödan, och att smärtan hade försvunnit om jag bara lät det vara. 
 
Kom i alla fall in till tandläkarn, och gapade så stort jag kunde utan att det gjorde ont (= lite). Hon pillade in en spegel och utbrast "Oj!". Okej, det var inte i onödan, tänkte jag då x) Visade sig att det hade blivit inflammerat, men jag behövde inte dra ut den. Tydligen hade det fastnat mat i en liten grop som man inte kan nå på egen hand, och därför blev det inflammerat. Så hon rengjorde och sen fick jag en liten nånting som jag skulle bita på i en halvtimme, det skulle tydligen hjälpa mot inflammationen eller svullnaden eller nåt. Jag känner ingen skillnad. Och sen skrev hon ut antibiotika till mig. Ska hämta det i morgon, och ta det i 7 dagar. Förhoppningsvis går det över innan jag är klar med "kuren". 
 
Om det krånglar igen måste jag dra ut den. 
 
Min tandläkare bröt väldigt mycket på svenska. Hon var jättegullig, och sa "förlåt" varje gång hon behövde pilla där det gjorde ont, och var bra på att förklara vad som var felet och så. Alltså en jättebra tandläkare!
Men så skulle hon ta den där sugmaskinen för att få bort maten, så sa hon "Jag ska bara suga lite av dig, om du vill..". Haha, då kunde jag inte låta bli att fnissa till lite x)
 
Hoppas hoppas nu att det går över snabbt och att den inte krånglar igen!
Har ni fått några visdomständer? Har ni kanske till och med dragit ut några? (Gör det ont? O.o)


Kommentarer
Jasmine

Åh det låter som samma tandläkare jag har haft. En relativt ung tjej (~30), tror hon heter Anna. Superbra är hon hursomhelst! :)

Svar: Nej, hon hette inte Anna :P
Tiara Norlin

2013-03-12 @ 10:48:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0