Varför är samhällskunskap så svårt!??

Jag är jätteduktig när det gäller plugget. Jag är lättlärd och tycker att det är kul att lära mig nya saker. Språk är intressant och lätt. Särskilt svenska, jag har velat bli författare sedan jag lärde mig läsa och skriva. Matte har jag tidigare haft svårigheter med, men när jag bodde i El Salvador hade jag en jättebra lärare, och där är de flera år före Sverige när det gäller matte. Jag lärde mig algebra i åttan. Ekvationer är hur kul som helst! I övrigt älskar jag alla kreativa ämnen, där jag får utmaningar, där jag får tänka, lära mig nya saker som att rita, måla, filma, redigera, skapa! 
 
Sen är det de där ämnena där man ska sitta och läsa fakta i en bok. Man ska lära sig allt om historia, första världskriget, andra världskriget, alla kungar, krig och revolutioner. Årtal, namn, händelser. Jag försöker verkligen, men det fastnar inte. Jag fattar inte, jag får inte ihop allt. Vem var kung när och varför spelar det roll? Var var det krig, när bröt det ut och vad hände? Jag kan inte ens få in vilka årtal andra världskriget började och slutade i mitt huvud. Det enda årtalet som jag faktiskt kommer ihåg är 1921, när kvinnorna fick rösträtt i Sverige. 
 
Naturkunskap ska jag inte ens säga något om. Jag gav upp efter en lektion, mest pga läraren som vägrade försöka lära mig. Och nu ska jag göra särskild prövning på något som jag aldrig har förstått förut. Jag har ju inte haft biologi, kemi, och sånt i Sverige. Eller jo, nu när jag tänker efter hade vi det i sjuan, men jag kommer inte ihåg någonting. Resten hade jag i El Salvador, och jag fattade verkligen ingenting. Jag menar, alla konstiga ord är tillräckligt svåra på svenska, försök då förstå det på ett språk som man precis har lärt sig. Det säger sig självt --> katastrof.
 
Och nu sitter jag här med min sista samhällskunskapsuppgift. När jag är klar med den får jag mitt betyg. Ekonomi. Jo, visst, jag fattar ekonomi. Typ. Jag fattar så mycket som jag behöver fatta för att klara av att överleva. Inkomster, utgifter, räkningar och sånt. Något jag inte fattar är politik. Som tur är klarade jag det kapitlet med nöd och näppe. Men nu kommer den här j*vla boken och blandar ihop ekonomi med politik, och jag är helt lost. Inflation? Statsskuld? BNP? 
 
Varför är det inte så lätt att underbalansera budgeten för att häva arbetslösheten?
 
Va?? Jag fattar verkligen ingenting. Och jag känner mig så dum!
 
Jag har bra självförtroende och självkänsla, men om det är något som kan få mig att känna mig värdelös är det dessa tre ämnena. Historia, naturkunskap och samhällskunskap. Varför är det så svårt!??
 
Har du något/några ämnen som får dig att känna dig likadant?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0