Magsjukan

I förrgår mådde jag väldigt dåligt, stressad och deppig. Typ allt kändes jobbigt. (Gör det fortfarande egentligen, men inte lika farligt just idag..)
Igår löste jag en hel del, tillsammans med en lärare i skolan. En del av det jobbiga kändes lite bättre. Är fortfrande stressad dock. 
Igår var jag även helt slut. Jag var uppe tidigt (för mig ^^) och tränade, sedan hade jag skola till 16, hämtade Alma, stresstädade, stressåt, barnvakterna kom, och jag for iväg till föräldramöte. Föräldramötet var både trevligt och intressant. Men jag var så trött. Trots det kunde jag inte somna, så när Alma hade somnat gick jag runt och var trött men klarvaken, rastlös och stressad, och gick fram och tillbaka i lägenheten för att försöka lista ut vad jag behövde göra.
 
Till slut tände jag ljusen i vardagsrummet, bredde ut en filt över golvet och tog fram mina skolgrejer för att sätta mig i lugn och ro och planera. 
 
I förrgår när jag hämtade Alma på förskolan möttes jag av den fasansfulla lappen på dörren, som får en att vilja hålla andan och springa in och hämta sitt barn på mindre än en sekund. "Vi har magsjuka på avdelningen". Tror till och med att sa "Åh  nej!" högt när jag såg den. Alma berättade att ett barn på avdelningen hade kräkts. Stackarn. Så alla barnen var ute nästan hela dagen, för att minska smittorisken.
 
Alma har varit (är!) ett väldigt friskt barn. Kan inte säga helt säkert, men jag gissar att vi har amningen att tacka för det. Varje gång hon har haft feber eller varit förkyld har det ofta gått över snabbt. Hon har varit magsjuk en eller två gånger förut.
 
Jag tänkte att det nog minsann var Almas tur nu. De har haft magsjuka på avdelningen i 2 perioder de senaste månaderna, och vi har klarat oss från båda. 
 
I alla fall, jag satt på golvet och skulle börja planera. Rätt var det var hostade Alma till i sömnen, och BLAFF! 
Ja, ni slipper detaljerna. Men magsjuka var det minsann. Dock har de sagt på förskolan att barnen som har blivit sjuka har bara kräkts en gång, och sedan varit pigga och friska dagen efter. Hoppas att det är så. Alma har iaf varit pigg hela dagen. Men vi måste vara hemma 2 dygn efter, så hon inte smittar, så är det inget mer nu blir det skola för mig på fredag. 
 
Jag trodde att paniken och stressen skulle bli värre om Alma är sjuk, och visst, till viss del känns det lite jobbigt att missa. Men allra mest så är det faktiskt skönt att ta det lugnt. Jag trodde att stressen innan lovet var värst, och att det skulle kännas bättre efter, men det har hänt så mycket som har blivit så påtagligt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med allt. Vad kan jag göra med det?
 
Nåväl, ska inte bli långrandig. Vet att jag lovade ett inlägg om nyår, (jag måste verkligen sluta lova inlägg) det kommer när det kommer. :)
 

Pigg Alma som tjurar för att hon inte vill ha teet som hon bad om. x) 
 
Barn kommer fan undan med (nästan) vad som helst när de är sjuka. Blir värsta curlingföräldern när Alma är sjuk. Då är det ju faktiskt SYND om henne! Nån som känner igen sig? ;)


Kommentarer
Angie

Haha, Valentin kommer undan med typ allt även när han är frisk... Vilket nog alla vet :D

2013-01-16 @ 17:10:35
URL: http://danforth.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0