Klippa tung

Tjääna.
 
Väldigt ofta undrar jag om jag egentligen går på högskolan. Speciellt när jag får höra och läsa om hur andra studenter har det på sina skolor. Denna veckan har vi haft visuell kommunikation. Det låter svårare än det är. Men det är svårare än det ser ut. Haha. En del i klassen har klagat på att det vi gör är på förskolenivå, och ja.. rent tekniskt är det väl det, men intellektuellt sett är det på en mycket högre nivå. 
 
Jag tänkte visa er tre av de uppgifterna som vi har gjort. På alla uppgifter har vi endast fått klippa och klistra och använt de material som läraren hade med sig. 
 
Första uppgiften skulle vi göra en abstrakt bild genom att utgå från tre ord: 
 
HÅRD
 
MJUK
 
DYNAMISK
 
Därefter arbetade vi med typografi, och då skulle vi göra samma sak som föregående uppgift, fast då fick vi bara använda bokstäver, siffror och symboler.
 
FRI
 
MÖTE
 
SKYMNING
 
Själva poängen med att göra dessa uppgifter var att upptäcka hur mycket tanke det kan ligga bakom en simpel bild. De tre första bilderna tog en timme att göra sammanlagt. De andra tre tog nog två timmar har jag för mig.. eller mer? :S
 
Slutligen fick vi göra något lite mer ansträngande. Vi skulle fortfarande klippa och klistra, och vi fick fortfarande bara använda det material som fanns (Svart papper, vitt papper, bokstäver, siffror och symboler i två olika teckensnitt). Men nu skulle vi göra en bildserie av tre bilder där den första visar vad som helst, den andra visar en förändning och den tredje ett oväntat avslut. Jag tror att vi arbetade med denna i tre timmar, minst.. Först var vi ju tvungna att komma på flera olika idéer och skissa upp dem, och när det var klart var det dags att klippa och klistra. Här är mitt slutresultat :)
 
 
 
 
Flickan är uppbyggd av följande tecken: O D P 4 ! ! - - . . . . . " " "
Såååå det tog såklart lite tid att sätta ihop henne bara x)
 
Så vad tror ni, högskola eller förskola? ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0