Vad hände med julmyset?

Ibland händer det att skolan och annat som ska göras tar över mitt sociala och privatliv. Egentligen är jag inte stressad pga skolan, vi har haft lagom mycket arbete trots att det brukar vara väldigt mycket innan ett "terminsslut" (terminen slutar inte förrän i januari egentligen). Det som gör mig stressad är allt annat. Jag har Alma nästan på heltid - alltså inte att hon är hemma från förskolan, utan att hon inte är hos stödfamiljen så ofta längre. Och så är det allt det där som måste fixas innan jul. Julklappar ligger jag rätt bra till med, men städningen oroar jag mig verkligen för. Jag vet inte hur jag ska hinna, och jag vill inte besvära mina vänner och familjemedlemmar med det, men faktum är att jag behöver hjälp! Jag vet inte vad jag ska göra, eller när, eller hur. Eller hur jag ska orka O.o 
 
Nåväl, jag har mått värre och vi har haft det rätt mysigt ändå :) Och jag har faktiskt lyckats hålla både vardagsrum och kök i hyfsad ordning sedan jag började med FlyLady's första babystep. Kan berätta vad det innebär nån annan dag. haha
 
Jag hade velat vara mer aktiv här, speciellt när vi har det extra mysigt. Jag gillar att kolla tillbaka i kategorin "Julmys 2012" och se vad vi gjorde för mysigt förra året. Så jag hade velat göra samma sak i år, men bloggen har blivit halvt bortglömd i julstöket och nu är det bara en vecka kvar till jul. 
 
Som tur är har jag bloggarsinnet kvar och fotar i princip allt jag gör, så jag tänkte köra en julmysbildbomb. Är ni redo? Här kommer den................
 
Första advent åkte vi till Lund över helgen för att hälsa på mor och syster/mormor och moster. Fick även träffa A-I (som gick i min klass på gymnasiet, men som har flyttat till Malmö nu). Då hjälpte vi mamma/mormor att julpynta.
 
 
Och gick på stan där vi hittade en perfekt julklänning till Alma. Vi hade en himla tur för det fanns bara en kvar, och den var i Almas storlek (Y) :D
 
 
Och ett hårspänne till ;)
 
 
 
Väl hemma i stan hittade vi strumpbyxor och skor som Alma ville ha till. Koftan är samma som hon hade förra året.
 
 
 
 
Det var julmarknad i Hoglands park en dag när vi hade varit på gymmet. Där hittade Alma en snygg Blixten Mc'Queen-mössa...
 
 
Och så fick vi åka häst-o-vagn :)
 
 
 
 
Och träffa Tomten.
 
 
Andra advent hade vi lite julpyssel. Apelsiner med nejlikor :)
 
 
 
Och så fick jag ett städryck på balkongen.
 
FÖRE
 
EFTER
 
Mamma hälsade på en helg och då var det någon sorts ljusfest i tunnlarna under Karlskrona. Men det var väldigt förvirrande för det var sagt att man skulle få gå genom tunnlarna, men det fick vi inte, och sen skulle de ha någon uppvisning men det hände inte nåt så vi gick och fikade i stället. Men det såg fint ut i alla fall...
 
 
Molly-polly fick bli julfin, jag klippte hennes klor för första gången x)
 
 
Det tyckte hon inte om...
 
 
Vi kollade ju på Gubben Pettson och Tomtemaskinen - julkalendern tidigare, och sen hittade jag en tecknad version som vi tittade på en kväll. Mys :)
 
 
På förskolans luciafirande var Alma tomte.
 
 
 
 
Jag fick lite presenter när jag gick med i ICA Student...
 
 
Så vi "bakade" citronkaka...
 
 
Och sen bjöd vi Teddy på middag.
 
 
Jag har skaffat julbelysning till balkongen. Det var jättefint tills Molly bet sönder sladden. 
 
 
 
I lördags åkte vi till Kristianstad för att hälsa på morfar som har fyllt 60. 
 
 
Mamma var också med.
 
 
När vi skulle hem såg mamma fel tider, så vi fick vänta en timme extra innan vi fick åka hem till slut x) Så vi köpte varsin tidning som vi kunde läsa i väntan på tåget. Alma valde en tidning där man fick en kortlek, så jag passade på att försöka lära henne finns i sjön. Hon håller på att lära sig hur siffrorna ser ut, så det gick bra så länge vi började med ett litet antal kort :)
 
 
Sen blev Alma plötsligt väldigt trött så hon fick somna på tåget. 
 
 
 
I söndags var det dags för julbak! Vi bakade pepparkakor och lussebullar :)
 
 
 
 
Vi hade köpt nya tjusiga pepparkaksformar.
 
 
 
 
 
Just det, vi målade pepparkakakor på julpysselkvällen på förskolan en dag med..
 
 
De gick sönder innan jag hann fota dem, men ja.. ni fattar grejen x)
 
Melissa tyckte att det var så himla mysigt så hon kom upp och kelade lite :)
 
 
Det var nog allt jag hade för denna gången :) Men nu är jag klar med veckans uppgift. Redovisningar torsdag och fredag och sedan är det "lov" (för självklart har vi en uppgift under jullovet...). Ska i alla fall försöka uppdatera lite oftare nu...
 
TRU DAT!
 
Hoppas ni har haft en lika mysig julmånad :) Kram på er! <3

Klippa tung

Tjääna.
 
Väldigt ofta undrar jag om jag egentligen går på högskolan. Speciellt när jag får höra och läsa om hur andra studenter har det på sina skolor. Denna veckan har vi haft visuell kommunikation. Det låter svårare än det är. Men det är svårare än det ser ut. Haha. En del i klassen har klagat på att det vi gör är på förskolenivå, och ja.. rent tekniskt är det väl det, men intellektuellt sett är det på en mycket högre nivå. 
 
Jag tänkte visa er tre av de uppgifterna som vi har gjort. På alla uppgifter har vi endast fått klippa och klistra och använt de material som läraren hade med sig. 
 
Första uppgiften skulle vi göra en abstrakt bild genom att utgå från tre ord: 
 
HÅRD
 
MJUK
 
DYNAMISK
 
Därefter arbetade vi med typografi, och då skulle vi göra samma sak som föregående uppgift, fast då fick vi bara använda bokstäver, siffror och symboler.
 
FRI
 
MÖTE
 
SKYMNING
 
Själva poängen med att göra dessa uppgifter var att upptäcka hur mycket tanke det kan ligga bakom en simpel bild. De tre första bilderna tog en timme att göra sammanlagt. De andra tre tog nog två timmar har jag för mig.. eller mer? :S
 
Slutligen fick vi göra något lite mer ansträngande. Vi skulle fortfarande klippa och klistra, och vi fick fortfarande bara använda det material som fanns (Svart papper, vitt papper, bokstäver, siffror och symboler i två olika teckensnitt). Men nu skulle vi göra en bildserie av tre bilder där den första visar vad som helst, den andra visar en förändning och den tredje ett oväntat avslut. Jag tror att vi arbetade med denna i tre timmar, minst.. Först var vi ju tvungna att komma på flera olika idéer och skissa upp dem, och när det var klart var det dags att klippa och klistra. Här är mitt slutresultat :)
 
 
 
 
Flickan är uppbyggd av följande tecken: O D P 4 ! ! - - . . . . . " " "
Såååå det tog såklart lite tid att sätta ihop henne bara x)
 
Så vad tror ni, högskola eller förskola? ;)

Realitycheck?Vad är egentligen meningen med att ha spegeln rakt framför toastolen på tåg?

" Välkommen att ta en titt i spegeln, såhär ser du ut när du skiter!"

Ööh?

Test

Har provat blogg- appen asmånga gånger men det har aldrig funkat. Ger det en chans till innan jag ger upp.Julstädat och julmysigt!

Wazuuuuuuup!
 
Blev en liten bloggpaus där x) Jag har inte riktigt varit på topp om man säger så :P Som ni ju vet är jag en väldigt stökig person och har väldigt svårt att hålla det städat i mitt hem (därav Projekt: Ordning och reda). Problemet är att jag mår dåligt av att det är så stökigt hos mig. Jag får ångest, vilket leder till att jag inte kan göra någonting åt saken, vilket i sin tur leder till att det blir stökigare och jag får mer ångest. Och så vidare och så vidare och så vidare. Det är en ond cirkel som jag ofta har svårt att komma ur. Men i förrgår fick jag nog. Har tänkt hela veckan att jag skulle diska all min jävla disk, men inte förrän i förrgår tog jag tag i det. Det tog två dagar (eller ja, jag stod ju inte direkt och diskade precis hela dagarna, men nästan) så igår blev jag äntligen klar, och vilken lättnad! När jag väl hade kommit igång med det var det inte svårt att ta tag i resten. Vardagsrum, kök, toalett och hall blev ordentligt städat och vi hann även börja julpynta i vardagsrummet och köket :) så mysigt! 
 
Julmysigt i vardagsrum och kök! :D
 
Spelade in en instavideo där Alma sjunger, men det verkar som att ni bara får se visningsbilden. Någon som vet hur man lägger in videos från instagram på bloggen? Förresten, om ni inte redan följer mig på instagram så gör det genast! @QueenTiara
 
Almas rum är städat för det mesta, konstigt och turligt nog har hon inte fått mina stökgener :P Däremot behövs det rensas ut ordentligt. Hon leker inte med hälften av de leksaker som finns därinne. Och nu har jag fått höra om en förening eller något som samlar in leksaker som de sedan ger som julklappar till barn i fattiga familjer i Karlskrona. Om du bor i eller nära Karlskrona och vill veta mer kan du läsa mer här! (<-- länk!) Så jag tänkte att vi skulle rensa ut ordentligt och ge dit. Lite klurigt är det bara eftersom att Alma har svårt att förstå konceptet och vill självklart inte rensa ut något alls. (Den där genen har hon nog fått från mig i alla fall xD) Men det ska nog lösa sig. När vi har gjort det är det dags att julpynta i hennes rum också.
 
Än så länge har vi bara satt upp en ljusstake på Almas rum :)
 
Mitt sovrum ska vi inte ens prata om. Där är så stökigt att jag inte ens kan sova i sängen. Kläder och påsar och grejer precis överallt, suck jag är så trött på det x( Har sovit i soffan i några nätter nu. Fast det gör inte mig nåt. Jag sover nästan bättre i soffan än jag gör i sängen :P men ändå haha..
 
Hoppsan, jag hade inte alls tänkt skriva om städningen, men nu var det gjort i alla fall x) haha 
(Shit, insåg precis vad många smiley's jag skriver jämt :/ Får försöka sluta med det.. )
Egentligen tänkte jag berätta om vad vi gör i skolan, men vi ska fortsätta med samma sak i morgon och då kanske jag har lite mer att berätta så vi tar det då x)
 
 
Hoppas ni har det julmysigt! Älskar allt som har med julen att göra (förutom kylan!!). 

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0