Pippihuset

Min moster håller på att sälja det hon inte längre använder eller behöver. Jag såg att hon hade ett pippihus och visste att Alma ville ha ett, så jag köpte det av henne och igår var vi och hämtade det. Men vi kom hem sent så jag hade varken tid eller ork att bygga ihop det då, men nu har jag precis byggt ihop det och Alma är jättenöjd! :D
 
 
 
Det var inte lätt att bygga ihop, var som ett frågetecken i början. Jag har ju sett pippihus förut, men just när jag skulle bygga det hade jag faktiskt ingen aning om hur det skulle se ut x) men det gick ju bra till slut iaf :P och Alma är nöjd. Och jag är nöjd, för nu sitter Alma och leker med sitt pippihus så jag kan sitta och blogga :P hehe

Kärleksrevolt

Oj vad dålig jag har blivit på att blogga.. nåväl, man har väl såna stunder med. Det är inte direkt så att jag har bloggtorka, utan bara det att antingen händer här ingenting, och då har jag ingenting att skriva om, eller så händer det väldigt mycket och då har jag ingen tid att skriva alls :S

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket av båda. En del dagar har vi bara varit hemma och drygat och segat som fan, och andra dagar har vi haft fullt upp. Vi är inne på tredje sjukveckan nu och både min och Almas feber har brutit ut från och till. Alma är pigg och glad för det mesta, men jag har varit ganska seg när det har varit som värst. I förrgår hade jag riktigt ont i huvudet hela dagen och låg bara i sängen och kollade på The big bang theory. Men både igår och idag känns det ganska bra.
 
Men de dagarna som vi har varit lite piggare har vi hittat på grejer, så jag tänkte berätta lite om vad som har hänt, men det blir så tråkigt om jag samlar allt i ett inlägg så jag kommer att dela upp det i flera och hoppas att jag snart blir bättre på att blogga ^^
 
Medan ni väntar på nästa inlägg kan ni lyssna på en bra låt :)

Det där med att ta i trä, det funkar inte...

Åh, vi har haft en sån underbart härlig dag, jag och Alma. Ja, tills nu vill säga. Jag ska börja från början.
 
Dagen började lugnt, ingen stress att stiga upp, men inte heller en sån där seeeeg-jag-vill-stanna-i-sängen-uppstigning. Åt frukost, satte igång en film till Alma och började plocka undan lite innan jag hoppade in i duschen. Sen fick inte Alma titta klart på sin film för vi var tvungna att gå ut.

Först gick vi till gymnasiemässan för att tracka min lärare och få tummen upp eller ner på mitt påbörjade arbete som ska vara klart på måndag. Jag fick tummen upp! :D
Uppgiften är att göra ett tarotkort från scratch. Jag har kortet "Rättvisa". Så skulle man ta reda på kortets mening; vad det betyder om man spår sig med tarot och får det kortet, och även vad det betyder om man får kortet upp och ned, vilket jag redan har gjort. Sedan tar man betydelsen och omvandlar den till bild. Och här kommer kruxet in. När man gör bilden ska man använda sig av linjer, former, färger och komposition för att få fram sin KIM (Känsla, Idé, Meddelande). Alltså ska den som ser kortet fatta budskapet. Och det är inte det lättaste.
Så jag har påbörjat arbetet hemma eftersom att Alma har varit halvsjuk (och tillräckligt sjuk för att inte kunna gå till förskolan). Fick ladda ner Photoshop trial och låna en ritplatta från skolan för att kunna arbeta hemma. Men så är det lite svårt när jag inte har visat nåt för läraren, och risken fanns att han skulle tycka att min idé var hemsk.
Och därför trackade jag honom på gymnasiemässan och visade vad jag hade gjort. Gissa min lättnad när det första han sa, bara av att se skissen var "Wow!". "Jag gillar detta", och förklarade vad han trodde att jag menade med varje bild (jag ska göra ett collage, så det blir 15 bilder + bakgrund på en bild) (lite svårt att förklara, men jag lovar att ni ska få se slutresultatet :P). Det var precis som om han läste mina tankar! Sen kollade han även på de bilderna jag har gjort klart på datorn då, och samma sak där. Han ställde några frågor hur jag hade tänkt när det gällde färgerna, men i övrigt fattade han precis. Och vilken jävla lättnad alltså! Det är då man vet att man har lyckats framföra sin KIM! :)

Efter det gick vi vidare till bussen, vi skulle nämligen åka till Skopunkten och köpa skor. Alma har haft sina stövlar ett bra tag nu, och jag känner att det börjar bli lite för kallt att bara gå i stövlar, så ja. Höstkängor och varmare stövlar behövdes, och även jag behövde ett par höstskor. Och när man ska köpa många skor är Skopunkten bäst :) Det tog inte så lång tid för Alma att hitta varken stövlar (hon tog likadana som hon hade förra året, fast nu typ dubbelt så stora! xP) eller kängor. Vinterkängor har hon ju redan, men de är alldeles för varma att ha nu.
Mig tog det lite längre tid för. Jag hittade tre par skor som jag verkligen gillade. Två svarta, och ett par vita/beige med rosa och turkosa detaljer, alla med kilklack. De ena svarta var inte så sköna, så de åkte bort först. De vita var absolut snyggast och verkligen min stil och jag ville verkligen ha dem, men de svarta var sååå sköna! och snygga med. I slutändan fick jag välja de mest praktiska, och det var de svarta, för de vita var inte varma alls, medan de svarta var alldeles ulliga och mysiga på insidan :P
Ni får se bilder i morgon, eller nåt xP

Efter det tänkte vi åka hem igen, för jag skulle iväg till föräldragruppen kl 16, men klockan var bara lite över 14, så jag tänkte "hmmmmm, om vi bara skulle ta och kiiika lite på Rusta?". Sagt och gjort. Så plockade jag åt mig massor med grejer, och det var till och med nära att jag köpte en plastgran! Men jag lät bli. I stället köpte jag 300 kopieringspapper, så Alma (och jag) kan rita, akrylfärger och 6 målardukar (ett 5-pack platta, och en stor och tjock), så jag kan måla konstverk! :D Sen köpte jag julmust och pepparkakor med för det var billigt där :P och dessutom köpte jag årets första julklapp, men det tänker jag inte avslöja vad det är :P

Efter det tog vi bussen hem, och jag var döhungrig. Funderade först på att köpa pizza, men Alma var mer sugen på Mc'donalds. Men halvvägs in till stan säger Alma "Oj, måste tissa!" ( = kissa ). Oh no! Panik! Pedagogiska mamman försöker lugnt med "Ok gumman, men du kan väl hålla dig tills vi kommer in till stan så kan du kissa på Mc'donalds?". "Nej mamma, måste tissa nu, annars tissa ner mig!". Fanns inget annat att göra än att panik-springa av bussen, dra ner ungens byxor och låta henne kissa i närmsta buske. Nöden har visst ingen lag... Sen var det bara att vänta 10 minuter tills nästa buss kom.

Väl inne i stan kände jag mig lite stressad. Klockan var halv 3 och Almas barnvakt skulle komma bara en timme senare. Vi hade aldrig hunnit sitta på mc'donalds och äta i lugn och ro, och sedan gå hela vägen hem (Alma kunde inte sitta i vagnen för där låg Rusta-påsen som var omöjlig att bära...) (ibland får det praktiska gå före bra föräldraskap..... xP), så det mest logiska var att köpa maten på mc'donalds och sedan ta bussen hem. Men då blev det såklart tjafs, för Alma ville ju faktiskt äta PÅ mc'donalds, och leka där. Men det hade vi ju aldrig hunnit. Så skrik och gråt, tröst och en hel del bedjande efteråt gick hon med på att ta med maten hem. Och detta lilla tjafset var faktiskt det enda negativa på hela dagen, för även när hon höll på att kissa på sig och vi fick sitta och frysa i väntan på bussen, skrattade vi och åt choklad x)

Väl hemma kunde vi sätta oss och äta i lugn och ro, och jag hann även plocka undan mina nyinköpta grejer och ställa fram stativet innan barnvakten kom.

Sen var det bara att cykla iväg, ta bussen igen, sitta och prata föräldraskap, ta bussen hem, cykla och hämta en nattlampa, och sen fortsätta cykla hem.

När jag kom hem, strax efter 8 hade jag väntat mig att Alma skulle sova, men icke! Tvärtom var hon sprallig och pigg, så jag tänkte "vad skönt, då håller hon nog på att bli frisk nu". Men när barnvakten hade gått och Alma skulle sova kände jag hur varm hon var, och när jag frågade hur hon mådde svarade hon "Jag mår feber...". Tog tempen, och javisst, temperaturen har börjat gå upp; 37,9.

Och inte nog med det. Jag har själv gått runt och mått illa och haft huvudvärk hela dagen, och känt mig varm. Men jag är sjuk så sällan, så när det väl händer att jag mår dåligt skyller jag ofta på annat. T.ex. skyllde jag illamåendet på att jag har åkt buss så mycket idag (:S) och huvudvärken på att jag är stressad över skolarbetet och högskoleprovet (och visst är jag det, men hade det bara varit därför så skulle jag ha haft huvudvärk i flera veckor nu). Så när Alma hade somnat tog jag även tempen på mig själv, och javisst, 38,1.
 
Per-fucking-fekt! Preciis innan högskoleprovet får jag feber. Slår vad om att jag kommer sitta med 39 graders feber och göra det där jävla provet. Men jag ska göra det. Såvida jag inte kaskadspyr, diarréar eller svimmar, så ska jag fanimej göra det där jävla högskoleprovshelvetet!

Ja, jag är så pissed nu. Sitter med halvt raseriutbrott samtidigt som jag bara vill lägga mig ner och dö.
Men det kan jag inte. Jag måste plugga. Måste. Göra. Klart. Tarot-kortet...... Waaaaaaaaaaaaaaaaah x(

*tyck synd om mig*

No ordinary family, och allmänt gnäll - en typisk söndag, helt enkelt ;)

Tja!
 
Vilken huvudvärk jag har! Haha, jag har precis gjort ett halvt högskoleprovstest. Shit, vad svårt det var. Jag har pluggat lite inför det innan, men då har jag bara gjort ett delprov i taget. Nu gjorde jag ett halvt på en gång. Och de sista delproven var låånga texter med pyttesmå bokstäver, så jag fick verkligen anstränga mig för att bara kunna läsa dem. Sen om jag ens förstod dem, det är en annan femma.
Jag svarade på 80 frågor, och fick bara rätt på 28 av dem x( förjävligt, känns det som, men fan vad svårt det var. Känner att jag nog inte bör ställa för höga krav på mig själv just nu. Min tanke är att göra högskoleprovet denna terminen mest för att uppleva det. Självklart kommer jag göra så gott jag kan, men samtidigt så vet jag att skulle det gå åt helvete kan jag alltid göra om det nästa termin, och då vet jag bättre vad jag har att vänta, och kan förhoppningsvis även förbereda mig lite bättre.
 
Om det är fler som läser som ska göra högskoleprovet vill jag tipsa om DENNA sidan, där man kan öva på gamla högskoleprov. Man kan välja att göra provet med eller utan tidtagning, och efteråt kan man välja om man bara vill se om man har svarat rätt eller fel, eller om man vill se det rätta svaret där man har svarat fel. Och när man har gjort en del sparas resultatet, så man kan pausa och fortsätta någon annan gång om man känner för det. Toppenbra! (som Alma brukar säga)
 
I övrigt har jag haft en superseg dag. En typisk söndag skulle man nästan kunna säga. Började med att jag tänkte att jag bara skulle kolla på ett avsnitt av No ordinary family, men slutade med att jag kollade klart på hela säsongen. Det tog hela dagen. He he.....
Alma är lika halvsjuk som innan, och temperaturen fortsätter att gå upp och ner hela tiden, så det är inget tal om att få gå till skolan i morgon eller på tisdag (om hon inte vaknar i morgon är frisk hela dagen, men det känns inte särskilt troligt just nu), vilket känns ganska jobbigt. Jag ska inte klaga för mycket på det, för det har jag redan gjort i tidigare inlägg. Men just nu känns det som att jag får ringa till flera lärare och förklara situationen och skjuta fram en del arbeten, som jag kommer bli tvungen att jobba ihjäl mig med efter lovet.
 
Well well, vad ska man göra. Bara att ta det som det kommer helt enkelt. Just nu känns det som att jag inte har något annat val. Det är lite jobbigt att behöva välja mellan skolan eller barnet. Vilket kan låta hemskt, för det självklara valet är ju egentligen barnet, men när jag tänker på allt skolarbete som jag behöver och faktiskt vill göra, men inte kan göra hemma, så överväger jag att lämna Alma på förskolan och hoppas på det bästa. Men det känns inte rätt att göra så, varken mot Alma, förskollärarna eller mig ens. Så nej, att lämna henne på förskolan är uteslutet tills hon har en jämn temperatur under 37 grader.
Jag har försökt hitta någon som kan vara med henne här hemma medan jag är i skolan, men alla jobbar eller pluggar, så det är inte heller så lätt.
 
Nej, nu ska jag sluta gnälla. Har huvudvärk och inget att göra, så jag ska nog lägga mig och sova nu.
Om ni inte har något att göra, och gillar serier kan jag rekommendera No ordinary family. Tyckte att den var jättebra, lite seg i vissa avsnitt i början, men den blev bara bättre och bättre. Dock finns det bara en säsong, och det kommer antagligen inga fler, vilket jag tycker är synd. Hade verkligen hoppats på en fortsättning.
 
Natti natti! :)
 
 

Det gick inte så bra som jag hade tänkt..... -.-

Har hällt i mig halva energidrinken, men den funkar inte! Jag är ÄNNU tröttare och så fick jag även huvudvärk. Nej, jag tar nog och bäddar upp min härliga bäddsoffesäng, gosar ner mig och kollar på No ordinary family - serie som jag nyligen har börjat kolla på.
 
Får försöka plugga lite under morgondagen i stället, och blir inte Alma tillräckligt frisk för att kunna gå till dagis på måndag får jag skaffa barnvakt i stället. Jag. Måste. Plugga. Funkar fan inte att sitta hemma och plugga på nätterna. Jag har liksom vant mig vid att bara plugga i skolan (på håltimmar samt när jag börjar sent/slutar tidigt), såå, det går typ inte här :/
 
Nu vill jag inte vara ett jäkla neggo, men det är lite tråkigt när det blir såhär. En hel veckas plugg har hamnat på hög, och egentligen tycker jag ju att det är ganska kul att plugga (mm, jag vet, jag är nog störd eller nåt), men när det blir så mycket på en gång och man varken har tid eller ork att göra det, då är det jobbigt.
Måste hitta en lösning, det är nämligen inte bara jag som blir lidande av att hamna efter i plugget. Jag har en del grupparbeten med som måste gå framåt. Gör det inte det blir det ju även de andra gruppmedlemmarnas förslut, och det kan jag inte stå för (och knappt det första heller, faktiskt :/ )
 
Men men, jag tar det lugnt nu, och tar det som det kommer helt enkelt. Hoppas att Alma blir bättre snart, typ i morgon. (Shit vilken självisk förälder jag är nurå.. -.-) Självklart hoppas jag ju även att Alma ska bli bättre för att hon ska slippa må dåligt, men i själva verket mår hon inte jättedåligt, men det är svårt att veta.. Fattar inte vad problemet är. Hon har legat runt 37,5 grader hela veckan, men det har hela tiden gått upp och ner mellan 36,8 och 37,8. Och det går upp och ner precis hela tiden. Asskumt!
Jag gissar att det handlar om nåt sorts "förspel" (kan man säga så utan att det låter snuskigt?), som när som helt kommer bryta ut i värsta magsjukan/superfeber/nåntingannatskitjobbigt. Och isf kommer hon vara såhär "halvsjuk" en vecka till, och sen när det blir lov, eller säkert på lördag morgon, när jag ska göra högskoleprovet hela dagen, DÅ bryter helvetessjukan ut. Usch, jag bara känner på mig att det kommer bli så x( *knack-knack-ta-i-trä* Det FÅR BARA INTE HÄNDA!!!

Nej, nu får jag sluta oroa mig faktiskt. Det blir som det blir helt enkelt.

God natt med er! /En trött Tiara

Varför är alla så jävla deppiga???

Suck! Sitter just nu och irriterar mig på alla som bara klagar och gnäller (dubbelmoral, jag vet, men låt mig klaga klart xD). Går in på facebook och jag ser i princip bara gnäll. Man klagar på att livet suger, vännerna är inte bra, främlingarna är dumma, allt är jobbigt och buuhuhuhuuu!
 
Neej, jag pallar inte. Jag vill inte dras ner, så nu drar jag ner på facebook. Shit, vad tragiskt det låter, som om det handlade om något allvarligt beroendeframkallande (fast det kan man ifs nästan säga att det är... :/ ) som typ cig eller alkohol, men ja. Jag skiter i det.
 
Det är faktiskt mer givande att blogga; skriva och läsa andras bloggar.
Så nu tänkte jag, i samband med att jag drar ner på facebook, öka mitt bloggande. Jag har ju faktiskt ganska mycket intressant att skriva om, och TÄNK så mycket tid jag kommer spara på att låta bli att gå in på facebook var femte minut! ;D höhö
 
Men först ska jag plocka undan lite på skrivbordet så att jag kan plugga. Har inte varit i skolan på hela veckan pga att Alma fortfarande är sjuk, så jag ligger låångt bak när det gäller plugg, och dessutom ska jag göra högskoleprovet om en vecka *omgjagärsånervööös!!*. Fler som ska göra eller har gjort högskoleprovet? Hur känner ni inför det? Eller, vad tyckte ni om det? Ni som har gjort det, har ni några tips till oss newbies?
 
Nu ska jag alltså sitta uppe så länge jag orkar, och plugga!

Kan även tillägga att jag skrev ett blogginlägg igår eller förrgår, men när jag tryckte "publicera" försvann allt, så jag pallade inte. Det var en bra låt, så jag lägger nog upp den igen. Men inte nu. Nu ska jag hälla i mig en energidrink så jag orkar plugga!


Natti natti, mina underbara läsare :D

Idag har jag...

...segat som fan!
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Almas "feber". Hon kommer liksom inte upp till 38, men har hela tiden legat mellan 37,3 och 37,8 grader (hennes normaltemp är 36,3 så det är inte så konstigt att hon mår dåligt trots att hon "bara" har 37,0..). Jag känner att är hon pigg och ligger under 37,5 är det ok att hon går till dagis, men idag låg hon över 37,5 men även när temperaturen hade gått ner till 36,8 sa hon att hon mådde dåligt (vilket märktes!) och hon var även varm :S Dessutom är hon ju förkyld, snorig och hostig, så det kanske är därför hon mår dåligt..
Hur brukar ni göra när det är såhär? Med förskola och så menar jag..
Alma får flytande alvedon när hon ligger över 37,5, hostmedicin när hon har extrem hosta (t.ex. när det gör att hon kräks eller inte kan sova). Jag har blivit lite skeptisk till hostmedicin faktiskt, så för det mesta får hon te med honung i stället. Och det hjälper!
 
Vi blir i alla fall hemma i morgon med. Har bara en lektion kl 8, så det känns onödigt att lämna henne bara då. Däremot har jag ett möte med min grupparbetesgrupp (haha, roligt ord!) kl 11 med, men då får Alma följa med helt enkelt.
 
Idag bäddade jag ner min soffa. Hade tänkt att jag skulle göra det lite ofta, så den inte bara står framme som obäddad soffsäng, men fyy fan! Blev helt slut bara av att rulla ihop madrassjäveln, så nej, nu har jag bestämt att soffan får vara säng hela tiden förutom när jag ska få besök helt enkelt. Palla bädda undan den varje dag x.X
 
Så nu har jag bäddat ut min soffa igen och myst ner mig längst ner i hörnan och tänkte kolla på Torka aldrig tårar utan handskar. Har ju inte ens sett första delen, så det ska jag göra nu. Får se om jag orkar se andra delen också ikväll.
 
Har ni sett (eller läst) Torka aldrig tårar utan handskar? Vad tycker ni? :)

...och det varde ljus!

Skulle precis ringa till fastighetsskötaren när jag hörde att han kom in i byggnaden. Tog tillfället i akt, öppnade dörren och sa vad jag hade tänkt.
 
För ungefär två veckor sedan skickade jag en felanmälan på hemsidan, men har inte hört något från honom sedan dess (han brukar annars vara snabb när det gäller att fixa grejer som har gått fel). Min nyckel blev stulen för ett par månader sedan, och nu fick jag veta att jag slipper betala för låsbytet eftersom att de ska byta allas lås i byggnaden.
Utöver det så hade vi skruvat upp en lampkrok i taket där Alma nu har sitt rum, men jag har inte kunnat hänga upp lampan för att uttaget är ända borta vid väggen och sladden var för kort. Han ville inte göra ett nytt hål i taket, så han tog med sig sladden för att förlänga den. För en liten stund sedan kom han tillbaka med den gamla sladden och en ny sladd som var vääldigt mycket längre.
 
Med mycket om och men fick jag därmed upp en lampa i Almas tak. Fick använda både stol och en av Almas ståpallar till toaletten för att nå upp!
 
Tada!
 
Blev Alma nöjd då? Nej!
Eller jo, först blev hon det. "Sohoo!" utropade hon av glädje. "Glön lampa se ut barbapappa".
Men sen fick hon syn på den andra lampan. Den rosa lampan. "Vill ha losa lampa stället!".

Men suck. Det var bara att hoppa upp igen, krångla av den gröna lampan och hänga upp den rosa i stället.
 
Tada!
 
Blev Alma nöjd nu då? Nej!
Eller jo, först blev hon det, men sen kom hon på att hon faktiskt tyckte bättre om den gröna.
 
Fick fråga flera gånger bara för att slippa byta igen, men egentligen tyckte även jag att den gröna passade bättre i hennes rum.
 
Ta-fucking-da!
 
Nu får det va! x)

En riktigt härlig söndag

Goddagens!

Idag är den måndag, och vi är hemma. Alma hade feber i fredags när vi kom hem, och har mått lite halvdant i helgen, så vi får vara hemma och se till så att febern försvinner helt. Än så länge verkar hon må bra i alla fall så det lutar åt skola i morgon i alla fall.
Skönt i alla fall att vara hemma en extra dag, trots att jag missar en del i skolan :/ nåväl, får väl ta ifatt det i veckan. Och jag ska inte klaga på skolan egentligen, det är ju faktiskt snart lov.
 
Igår var jag extremt söndagstrött hela förmiddagen och lite till och bara vägrade lämna min härliga (utbäddade) soffa.

Men till slut blev jag ju tvungen att mata mitt barn, så jag tog mig i kragen, lagade mat och diskade och sen var jag lagom pigg och på väldigt glatt humör, så jag drog fram fingerfärg och papper och målade tillsammans med Alma :)
 

"Jättefint!" sa Alma, och jag undrar vem det är som har bankat in det i hennes huvud ^^

 
Fingermålningen gick jättebra. Både jag och Alma hade kul, och det var inga problem att avsluta när papprena tog slut.
Men då fick jag en plötslig snilleblixt. "Vi bakar!". Först tänkte jag göra kladdkaka, men äggen jag har är antagligen lite gamla, så jag vågade inte det. I stället ställde vi oss och bakade ihop en äppelpaj. Mums!

 
 


 
När pajen var klar insåg jag att det skulle bli alldeles för torrt utan vaniljsås. Utan att tveka klädde vi på oss i racerfart och tog cykeln till cityhallen bara för att köpa vaniljsås! x)

 
Sen satte vi igång Kung Fu Panda 2 och njöt av film och paj! :)
 

Min nya, fina, underbara, fantastiska bäddsoffa :)

Tjena! Devalängesen :D
 
Men nu har jag faktiskt något att berätta. Kommer ni ihåg när jag för ett tag sedan, ganska impulsivt, sålde min soffa? Nu har jag äntligen fått en ny. En bäddsoffa som är jättefiiin, och jättebra och jag bara ÄLSKAR min nya soffa!!
 
I torsdags kom det två starka män som bar in fyra kartonger...
 
Men i torsdags hade jag inte tid att bygga soffa, så jag bjöd hit Emz och Linnéa på "soff-fest", Maria Montazami-style (typ) igår. Men Linnéa skulle iväg med Kim, så vi bjöd dit Kim med och de stannade bara en liten stund. Men under den lilla stunden började de bygga soffan medan jag och Emz slafsade i oss en familjepizza ^^ Sen stack dem och det var bara jag, Emz och två vinflaskor kvar. Jag fick fortsätta soffarbetet med Emz som assistent typ x) (hon gillar inte att bygga möbler...). Ungefär 3 timmar senare hade vi lyckats bygga ihop min nya underbara fina soffa!
 
 
Sen satt vi uppe och snackade och sippade vin halva natten kändes det som. Riktigt kul var det x)

 
När vinet (och i princip all vår energi och ork) tog slut tog Emz sig hem, och jag bäddade ut min nya fina ljuvliga bäddsoffa, la ut min tjocka, lagom mjuka, härliga bäddmadrass och la mig och sov riktigt gott!

 
Tyvärr så fick inte soffan plats på samma ställe där jag hade min gamla, så jag blev lite besviken, men efter en massa funderande och möblerande under dagen har jag hittat en bra lösning, och det känns jättebra! :)

FÖRE
 
EFTER
 
På andra sidan rummet är det i princip kaos, men Teddy var här idag och hjälpte till att rensa ut litegrann. Tog upp grejer på vinden och slängde alla kartonger och lite annat skräp. Det som är kvar är grejer som ska säljas, och jag hoppas att jag blir av med det så fort som möjligt. Nästa helg ska jag skaffa två byråer, varav en jag kommer använda som tv-bänk, men det tar nog ett tag tills det faktiskt får stå en tv på den ^^
 
Åh! Det är så kul att få ordning på hemmet. Längtar tills allt är klart. Förutom det jag redan har nämnt ska jag även måla några möbler, flytta på en del och borra upp en massa grejer.
 
Innan jag avslutar, bäddar ut min härliga, underbara, fantastiska bäddsoffa och lägger mig och läser en bok kan jag bara berätta att förutom kaoset i vardagsrummet (som inte syns på bild) har jag hela lägenheten i ordning, och har hållt jättebra ordning även i veckorna. *stolt*
 
Nä, nu ska jag stänga ner här, men vi "ses" nog snart igen. Ska försöka skärpa mig litegrann när det gäller bloggandet :)
 
Sov gött allehop! ;D

Ack, denna svacka!

Hej. Ville bara kika in och säga att jag lever och jag har det bra. Men det är en såndär tid där det är mycket på gång, har väldigt lite "dötid" (när man kan sitta och blogga t.ex.), och när jag får det passar jag oftast på att vila eller plugga (ännu mer!).
 
Tyvärr får ni nog ta och hålla ut ett tag till. Min hjärna orkar knappt tänka på annat än på plugg och föräldraskap.
 
Men jag mår bra! Som jag har sagt tidigare så älskar jag plugget, och känner att jag börjar få ordning på resten även här hemma. (Johoserrni, det är faktiskt städat, och har varit det näästan hela tiden! :D) (*sägattjagärduktigsägattjagärduktig* ;P) (Ni ska såklart få bildbevis med inom kort) (oj, nu blev det sådär många parenteser igen...) (sry Dx )
 
Nu ska jag jag stänga av datorn, sätta mig och göra en spanskaläxa och ev plugga lite samhällskunskap innan jag lägger mig i sängen med min älskade bok!
 

Almas första portätt av mig (och hennes första "huvudfoting", vad jag vet :P)
 
Natti!

Mission completed

Igår fixade jag större delen av lägenheten, men när det blev dags att rensa ut bland leksakerna blev jag bara såå trött och tänkte "fuck it!" och sköt upp det.
 

Suuuuck! säger jag bara!
 
Det tog ett tag, men till slut fick jag göra det, och voilá!

 
En papperspåse fylldes med leksaker som ska upp till vinden, och en halv plastpåse fylldes med skräpsaker som ska kastas. Resten hamnade i ordning på Almas rum.
 
 
 
 
 
Puh! Nu har jag bara resten kvar...
 

Suuuck!
 
Men först behöver vi lite näring. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaat! :O

Prayers for Bobby

Lika mycket som jag tror och tycker att homosexualitet är okej och naturligt, lika mycket finns det människor som tycker att det är äckligt och onaturligt. Jag vill och önskar att alla kunde förstå att det handlar om kärlek, och acceptera det, oavsett om det handlar om en främling eller en familjemedlem.
Jag har haft tur, mina vänner och familj har accepterat mig som jag är. Men jag har vänner vars familj och omgivning inte har varit accepterande. Just nu kan jag bara hoppas och önska att det blir bättre för dem. Men jag kommer aldrig sluta kämpa för en mer accepterande värld! ♥

Har kommit igång med träningen!

God morgon alla pigga och glada.
 
Ok, jag inser att det inte är morgon längre, men ändå.
Idag fick jag vila ut lite på morgonen, Alma vaknade mitt i natten och jag spenderade nästan en timme på att försöka få henne att somna om i sin säng. Till slut gav jag upp och hon fick sova hos mig de sista nattimmarna.
 
Har tagit det ganska lugnt hela förmiddagen, satte upp tvättid och sen dukade vi fram en rejäl frukost med mackor, kokt ägg och apelsinjuice. Efter det körde jag ett träningspass. Say whaaaaaaaat??
 
Jo, såäre. Jag har börjat träna. I förrgår tränade jag magen, och i morse blev det ben. Hade tänkt att jag skulle gjort det igår så att träningsvärken hinner avta till måndag när jag ska ut och cykla igen, men skitsamma ^^
 
Bra känns det i alla fall att ha kommit igång. Ska försöka träna så ofta jag kan nu. På tisdag ska jag försöka köra ett pass på skolans gym. Då blir det axlar, biceps och triceps.
 

Få se om jag kan göra något åt dehär svagisarna...
 
Lite proteindrink kanske gör susen!
 
Jag fick 50 kr i presentkort från gymgrossisten, så jag passade på att köpa lite vitaminer och grejer. Proteinpulvret hade jag innan, det är jordgubbssmak - mums!, och CLA-tabletterna hade jag också innan. Jag hade även omega-3 men bäst före-datumet hade gått ut, så de åkte i soporna. Jag köpte kalcium-tabletter. Eftersom att jag inte dricker mjölk har jag svaga knän och fotvrister, får alltid ont om jag ska springa t.ex. och ibland kan benet bara vika sig från ingenstans. Femmepower är ett tillskott som hjälper till att bygga muskler, speciellt utformat för kvinnor (därför är både burken och tabletterna rosa......).
 
Nu ska jag bli stark! :D
 
Oj, nu måste jag skynda mig till tvättstugan, sen blir det storstäd. Almas rum ska bli hennes -> leksakerna ska in, jag ska dammsuga! :D och om jag lyckas få tag på en borrmaskin kan det hända att jag borrar lite med.
 
Ha't bra!

Spökhistoria A

God kväll alla pigga och alla trötta!
 
Ikväll är jag trött, men jag är så avslappnad med. Det har varit en lång vecka med extremt mycket plugg, men jag har klarat det. Och nästa vecka börjar lugnt, så jag kan slappna av i helgen.
 
I morgon ska jag storstäda (igen) (dammsugarpåsen var full sist, och jag hittade inga som passade min dammsugare förrän igår, så nu kan jag äntligen dammsuga!) (känns som att gå i en sandlåda, så det ska bli skönt!) (nu ska jag sluta parentesa), och det är jag uppriktigt sagt glad över. Det låter kanske lite skumt, men det ska bli så skönt att få fokusera på något annat än plugget. Samtidigt som det egentligen inte finns några större måsten, jag kan ta det i min takt, jag kan vara flexibel, jag kan strunta i att gå ut i regnet osv osv.
 
Idag gjorde jag äntligen klart den där spökhistorien som jag har tjatat om, och självklart ska ni få se den :D

 
Haha, en sak är säker iaf: jag ska inte bli skådespelerska! Men kul var det, både att spela in, filma och redigera (vi har båda provat på allt). Detta är min redigering, A-I ska också göra en, fast hon är inte klar än. Gissar att hon lägger ut sin version på sin blogg när den är klar, och då får ni självklart länken dit så ni kan se den med :)

Vad tycker ni? xD haha
 
Nu är det fredagskväll. Jag är så uttröttad att det inte är klokt, så samtidigt som mina vänner förfestar, sitter uppe och spelar dataspel hela natten, kollar på film, dricker ett glas vin, osv osv osv, så är jag jävligt nöjd över att jag kan lägga mig innan klockan ens har blivit 9. Det behöver jag.
 
I morgon ska jag vakna utvilad, med nya krafter och ett glatt humör. I morgon börjar en härlig helg!

God natt :)

Kanelbullens dag!

God kväll alla kära bloggläsare!
Har ni saknat mig? Det har jag. Har inte varit mig själv på hela veckan, bara gått runt som ett jäkla åskmoln som kan bryta ut i både ösregn, dunder och blixtar i vilket ögonblick som helst. Jag har varit så stressad över allt plugg, och det är jag fortfarande. Men just nu, just ikväll har jag fått chansen att tänka på något annat i stället.
 
Jag har börjat på en föräldragrupp/föräldrautbildning. Egentligen skulle jag inte kunnat gå dit, för man ska inte ta barnen med sig, och jag hade verkligen ingen som kunde passa Alma varje torsdag kväll. Men så ringde en av dem som jobbar på familjestöd (som håller i gruppen) och sa att hon hade hittat en kvinna som kunde passa Alma, om det funkade bra mellan dem. I måndags var hon här och hälsade på och det gick jättebra, så nu har Alma en hjälpmormor :) Det känns så skönt! För första gången har jag kunnat lämna ifrån mig Alma utan att känna minsta oro över hur det skulle gå.
 
På väg till gruppen mötte jag min prins. Vi tog en snabbfika och snackade lite :)

 
Efter gruppen fick jag skjuts av ett annat par som är med i gruppen, så snällt! Då fick jag även springa och hämta ut mina böcker som kom idag!

Sista delen i Victotia Bergmans svaghet. När jag har läst ut den ska ni minsann få höra om dem. Så himla bra!
 
Men nu ska jag göra ytterligare en sak för att slippa tänka på plugg, nämligen träna!
Hej så länge! :)

Vi fick ett paket...

Först blev jag lite förvirrad och visste inte alls vad det var. Gjorde ju en beställning för ett par dagar sedan, men trodde inte att det skulle gå så snabbt...

Paketet var inte till mig, så självklart fick Alma öppna...
Ett par vinterkängor, Alma blev överlycklig!


Hon fick ju, som vanligt, välja själv.
 
 
Jag gjorde lite "research" (läste Vi Föräldrars stora test xP) innan, och kom fram till att hon faktiskt behöver ett par rejäla vinterskor i år. Förra året köpte jag ett par begagnade, och hon hade jämt kalla fötter även om hon bara hade varit ute en liten stund. Ifs hade jag inte ekonomin att göra ett särskilt bättre köp då, men nu har jag det, så då är det lika bra att passa på :)
 
Nu ska jag egentligen plugga (som vanligt!), men shit, jag pallar inte :S

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0