Ses i dimman!

Vi har haft några riktigt varma dagar nu, så vi har varit på stranden de senaste två dagarna. Härligt!
I förrgår var vi på Dragsö med Angelica, Senad och Valentin. Då var det jäääättevarmt så det första jag gjorde när jag kom dit var att byta om och slänga mig i vattnet ^^
Igår gick vi till Saltö med mamma, och sen kom Nadja och Naima också. Det var blåsigare där, men jag lyckades doppa mig en gång i alla fall :)
 
Jag hade jättemånga bilder, men igår på stranden bestämde sig minneskortet i kameran sig för att radera alla, helt utan förvarning. Allt bara försvann :S fattar ingenting!
Har kommit fram till att tekniken hatar mig (först går datorn sönder, sen går den externa hårddisken sönder, sen raderas bilderna från kameran, wtf liksom :S) (detta är alltså INTE självorsakat!)
 
Nåväl, idag är det feeeeest!!!!!! Jag och Angelica har slagit ihop våra födelsedagsfiranden, så idag slår vi på stort xD jag har inte festat sedan halloween (räknar inte med spontanfesten jag hade förra månaden..). Detta ska bli sååå kul! Är riktigt taggad! Så nu har jag en del att göra, städning, fixning, inköp av alkohol, lämna Alma hos barnvakt osv osv.
 
:D

This means war

 
Ni har hört det förr, två killar som tävlar om tjejen. Bara det att killarna är bästa vänner, och spioner, och båda gör allt för att sabotera för den andre, samtidigt som de försöker att inte sabotera sin vänskap. Tjejen däremot kämpar för att bestämma sig för vem hon vill ha. Samtidigt är killarna på uppdrag och någon maffia-kille vill döda dem. Och så blir allt en enda stor röra.
 
Det är en mycket bra blanding av action, romantik och komedi och jag tyckte att den var jättebra. Extra plus i kanten för slutet x)
 
This means war får 4/5 Tiaror

Bråkdag

Gårdagen var full av bråk, skik, gnäll och irritation. Alma var på riktigt dåligt humör, och det var hon noga med att låta alla i hennes närhet veta. Det var riktigt fint väder, så jag ville ut. Vi hade planerat en sparkcykelpicknick med Valentin, men när vi väl skulle ut totalvägrade hon.
Efter lite bråk och skrik gick vi ut ändå, fast utan sparkcykel. Vi mötte Angelica, Senad och Valentin på fisktorget, och sedan tog vi Axel (en av våra skärgårdsbåtar) till Nättraby, köpte lite fika och gick hem till dem. Alma och Valentin lekte lite, sen satte vi igång en film till dem och satte oss och chillade på balkongen. Det var riktigt härligt!
Men sen blev Alma sur igen och började bråka med Valentin hela tiden, så vi fick gå hem.
Jag var helt slut på energi på kvällen, men var ändå glad att vi hittade på någonting. :)
 
Glassbussen som står på fisktorget. Alma satt och tjurade i vagnen en stund när vi kom fram, men när Angelica föreslog att de skulle gå in i bussen och titta blev hon glad.
 
På Axel. Valentin hade varit på mc'donalds, och eftersom att Alma var hungrig köpte dem med en Happy Meal till henne.
 
Sen gick vi ut på båten och tittade lite på den vackra naturen...
 
"MAMMA MUUUU!!!!" ropade Alma i ren förtjusning :P
 
Tog en helt oplanerad bild på Angelica och Valentin :P
 
När vi kom hem fick Alma somna, och sen satte jag mig och kollade på film. Det var längesen jag såg en film, har ju bara kollat på serier ett tag nu, men nu tar jag paus med det. Jag såg "This means war". Jag ska städa lite och sen ska vi gå ut och njuta av solen, men jag lämnar ett tidsinställt inlägg med en recension av filmen :)
 
Hej så länge!

Liebster Awards

Jag har fått ett Award av Lesthi (Tack!) :)
 
 
Regler:
Skriv 11 saker om dig själv
Svara på de 11 frågor som du har fått
Skapa 11 nya frågor
Välj 11 personer att föra awardet vidare till.
 
11 saker om mig själv...
 
1. Jag är en ung, ensamstående och studerande mamma.
2. Min stora dröm i livet är att bli världskänd animatör.
3. Jag är gay.
4. Jag är grym på att rappa.
5. Jag har ett sjätte sinne... (I see dead people... ;P)(Not really though..)
6. Jag är fantastiskt bra på att måla, och rätt bra på att rita med :)
7. Jag gillar Justin Bieber.
8. Jag har ingen tv.
9. Shakira är min största idol!!
10. Jag tycker om att gå i skolan och plugga.
11. Jag är mycket oredig och lat när det gäller städning, dock är jag väldigt ordningssam när det gäller viktiga saker, som t.ex. räkningar.
 
11 frågor från Lesthi...
 
1. Om du bara fick lyssna på en låt resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
"Resten av ditt liv" - Timbuktu. Höhöhö okej, skojar bara. Jag har ingen aning, skulle nog aldrig klara av att lyssna på bara en låt resten av mitt liv.. Mitt huvud skulle explodera till slut xP
 
2. Vilket är ditt favoritgodis?
De där blå-rosa sura flaskorna, mums! Fast, egentligen är jag inte så mycket för godis, chips däremot, muuuuuummmmmmms!
 
3. Är du en katt- eller hundmänniska, och varför?
Jag skulle inte vilja säga att jag är bara en av dem, jag tror att man kan vara både och. Däremot gillar jag katter liite bättre pga att de är enklare djur, och jag är uppväxt med katter, har haft 7 katter (+ mammas 2 som hon skaffade när jag flyttade hemifrån, räknar dem som mina med ^^) sammanlagt sedan jag föddes :P
MEN, min pappa hade hundar som jag tyckte mycket om, och jag kan mycket väl tänka mig att skaffa hund när barnet(/n) är utfluget(/na) och jag har tid att uppfostra en Rottweiler :)
 
4. Vilka band har du sett live?
Billie The Vision And The Dancers. Sen har jag sett många fler, men inga som jag kommer ihåg sådär på rak arm..
 
5. Om du var tvungen att välja mellan att äta bajs en gång, eller hålla en clown i handen en hel månad, vad skulle du välja?
Clownen utan tvekan!
 
6. Hur ser ditt dröm-bröllop ut?
Oj.. Inte direkt något som jag har planerat eller "drömt om sedan jag var liten", har aldrig kunnat tänka mig att gifta mig med en man, men sedan jag kom ut känns det faktiskt som något som jag skulle vilja göra :)
Jag tänker mig att en av oss har en vacker vit brudklänning, och den andra har en vit figursydd kostym. Vi skulle gifta oss på våren eller sommaren, en varm och solig dag. Jag vill inte gifta mig i kyrkan, men kan tänka mig att ha själva ceremonin inomhus, och mottagningen utomhus. Alla våra vänner och familj skulle komma. Jag tror att jag får sluta nu, för ju mer jag tänker på det ju fler idéer får jag, och snart låter det inte friskt längre xD
 
7. Dina tre favoritfilmer?
Jag har egentligen inga absoluta favoritfilmer, men här är tre filmer som jag tycker mycket om och som betyder något för mig.
 
Bridge to Terabithia
Transformers
Kids Next Door; Operation Z.E.R.O.
 
8. Vad är det pinsammaste du någonsin har gjort offentligt?
Alltså, jag är väl inte den som tycker att något är speciellt pinsamt eller skäms över saker som jag gör. Men det finns en sak som jag gärna hade låtit bli att göra om jag hade vetat att det skulle gå som det gick...
 
Det var förra året någon dag runt min födelsedag. Jag har en vän som fyller år samma dag, och vi firade hos henne. Jag hade bestämt mig för att inte dricka så mycket eftersom att vi skulle ha kalas med familjen dagen efter. Jag drack lite vin, men sen tog hon fram piggelinshottar och två andra jättegoda likörer, och jag shottade, shot efter shot efter shot, och till slut var jag nog fullast på festen. Vi tog bussen hem och jag fnissade hela vägen. Väl framme i stan skulle jag bara hämta min cykel och min kompis ex (vidare kommer han kallas "killen") följde mig för han skulle åt samma håll eller nåt. Vi hämtade cykeln, sen bestämde han sig för att följa mig hem för jag var full och "om en våldtäktsman skulle komma och våldta mig skulle han aldrig förlåta sig själv". Men först var vi kissinödiga så vi gick in på P&M (en pub) och kissade. När vi skulle gå föreslog han att vi tog en drink. "JAAAAAAA! Vilken bra idé!" Tjoade jag nog och han lät mig välja... "TEQUILA!!!" ännu en otroligt bra idé... not. Han beställde två tequila var och vi satte oss vid ett bord, tog några djupa andetag och drack det första glaset. Vi pratade och skrattade och hela rummet snurrade runt. Efter ett tag tog vi det andra glaset och jag kände direkt att ooooj, vilken dålig idé detta var! Det snurrade lite till. Det kom fram en tjej som hade en rosa vodka-drink som hon inte ville ha. Den fick jag. Sen kom minnesluckorna. Detta är vad jag kommer ihåg:
 
...jag gick på toa, skrattade när jag kollade mig i spegeln...
...en bit utanför toaletten, killen kommer fram och säger "Oj, vi ska nog gå nu"...
...jag står i entrén (med vakterna medan killen parkerar min cykel, fast just då visste jag inte vad jag väntade på) och håller min väska. Tittar ner i golvet, skäms och känner mig lite rädd...
...längre ner på gatan, killen var med mig för han skulle ju följa mig hem. Jag börjar storböla...
...Jag grät och grät och grät...
...blev kissinödig. Kissade flera gånger mot väggen helt obrydd om vem som såg eller att det rann kiss ner över mina ben (usch!)...
...Fortsatte gråta och gråta och gråta...
...Pratade med killen om saker som jag inte kunnat säga till någon, och som jag antagligen inte hade fått ur mig om jag inte hade varit så full...
...fortsatte gråta...
...fortsatte kissa...
...fortsatte prata...
...en bit längre ner på gatan, en bil stannar upp bredvid oss. Det var vakten från P&M (vän med killen) (det hade alltså gått mer än en timme att gå ca 100 m (från P&M ner till vattnet, typ utanför Woodoland)). Han undrade om vi behövde skjuts. Jag var rädd för att gå hem och han var rädd för att låta mig gå hem (pga vad jag hade berättat) så vakten körde oss hem till killen...
 
Sen hade jag nog nyktrat till litegrann. Vi var hos honom, jag drack vatten, vi pratade lite till, sen somnade vi väääldigt tidigt på morgonen (typ kl 6) i hans väldigt lilla säng :/ Jag vaknade kl 8, gick och duschade och badade, fixade mig, åt frukost och tog bussen hem.
 
Kanske bör tillägga att detta var ungefär 2-3 veckor efter att jag blev misshandlad (mitt ex tog strypgrepp på mig) och under denna tid hade jag pratat väldigt lite om det. Det är min förklaring till varför det blev som det blev. Men trots att vi idag skämtar om det, skäms jag ganska mycket över att jag drack så mycket, att jag berättade så mycket för en person som jag bara hade träffat ett fåtal gånger, att jag sov hos honom (min kompis ex!!). Ja usch, så det kan gå!
 
Jag har åtminstone lärt mig något utav det ^^ Drick inte för mycket!!
 
9. Vad skulle du göra om du bara hade en dag kvar att leva?
Öhm.. jag skulle nog samla ihop alla som jag älskar, ha en avskedsfest och berätta för dem hur mycket jag älskar dem. Sen skulle jag nog tillägna en stor del av dagen att umgås med Alma och berätta för henne hur hon skulle leva xD (Skaffa inte barn innan du har gått ut gymnasiet, ta inte droger, låt ingen såra dig, osv osv). Och så klart visa och berätta för henne hur mycket jag älskar henne.
Finns nog inget som jag hellre vill göra än att spendera dagen med mina nära och kära :P
 
10. Är du beroende av något, och i så fall vad?
Cigaretter, fast jag röker i perioder och får inte abstinens om jag inte röker. Ändå kan jag inte riktigt sluta helt.
 
11. Vilken är din favorit-disneyfilm?
Hmm.. kan inte komma på någon direkt favorit.. :/

11 nya frågor...

1. Om du var tvungen att byta namn, vad skulle du heta?
2. Vilken är din favoritlåt?
3. Vad är det absolut elakaste du har gjort?
4. Hur många barn vill du ha?
5. Har du någon talang? Vilken?
6. Varför bloggar du?
7. Hur gammal var du när du blev kär för första gången?
8. Vad är du rädd för?
9. Om du skulle beskriva ditt hem/rum med ett ord, vad skulle det vara?
10. Om du skulle beskriva din personlighet med ett ord, vad skulle det vara?
11. Om du skulle beskriva ditt liv med ett ord, vad skulle det vara?

:)

Skickar vidare till alla mina läsare som vill! Skriv gärna en kommentar när ni har antagit utmaningen, så kikar jag in och läser :)

Parklek i lekpark

Oj vad fiffig jag var med rubriken då x) hihihi
 
Vi skulle gått till stranden idag med mamma och Angelica (moster), men Alma sov länge och precis när vi skulle gå ringde mamma och sa att de skulle hem för det var för kallt på stranden, så vi gick hem till Angelica en stund i stället. Efter en stund gick vi till lekparken så Alma och mormor fick leka lite :)

Bildbevis:
 
 
 
 
"Är det en fågel? Är det ett flygplan? ...Nej, det är Superman!"

Överlycklig tjej!

Har jag nämnt att Alma älskar Blixten Mc'queen? Om inte, Alma älskar Blixten Mc'queen! Hon är helt besatt x) ser hon något med blixten på bara måste hon ha det. Än så länge har hon fått såpbubblor med en bild på Blixten på, en heliumballong med Blixten på och en Blixtenbil med duschtvål i (när tvålen är slut kan hon ha den att leka med).
 
Igår var det dags för Alma att träffa sin pappa igen. Jag hade helt glömt bort det och det var nära att vi åkte till Karlshamn (östersjöfestivalen) i stället, men jag blev påmind i sista minuten x)
 
Vi mötte honom redan på busshållplatsen, men jag mådde bra, till skillnad från förra gången (antagligen för att jag inte hade haft en tanke på det förrän en timme innan typ ^^). Som vanligt hade han presenter till henne. Förutom ett gosedjur och en mjuk tigermask fick hon även en sparkcykel! Oj vad glad hon blev, för det var inte vilken sparkcykel som helst, utan en med Blixten på!
 
Alma somnade på väg hem igår så vi öppnade och byggde ihop sparkcykeln idag. Nu är hon överlycklig! x)
 
 
I morgon ska vi köpa hjälm samt armbågs- och knäskydd så att vi kan ta med den ut :)

Jag är passiv...

Ni kanske har märkt min frånvaro de senaste dagarna?
 
Det beror på två saker: 1. har varit ute och träffat folk, kommit hem sent och inte orkat blogga då. 2. har varit hemma och gjort precis ingenting: inget att skriva om.
 
Idag har vi varit hemma och gjort ingenting. Orkar inte. Vi har kollat på Ice Age 1 och 2 (första gången för Alma).
 
Annars har jag inte så mycket mer att komma med just nu.
 
Kommer tillbaks när jag kommer på nåt :)

Ute på äventyr!

Oj, vilken bra dag det blev tack vare lite tristess och spontanitet ^^
 
Vi gick ut bara en stund efter att jag postade inlägget (det andra var tidsinställt.. jag gör så ibland när jag inte vill ha flera inlägg på rad ^^ och/eller för stora gap när jag inte har tid att skriva :P). Min första plan var att gå till biblioteket och lämna och låna böcker och sedan gå till Kappahl och köpa "trosor med Bilar på" (=kalsonger) till Alma. Men innan vi hann göra något stötte vi på Angelica, Senad och Valentin. Mycket trevligt, de skulle gå några ärenden så vi hängde på, och när det var klart hängde de med till biblioteket och Kappahl.
 
 
Vi lånade bara 3 böcker idag (brukar låna minst 10 ^^), men Alma och Valentin hann leka och ha kul där en stund.
När vi kom till Kappahl upptäckte vi att kalsongerna med Bilar på var nästan slut. Fanns bara ett paket kvar och det var fel storlek. Så typiskt. Skulle ha köpt dem första gången jag såg dem -.- men men, förhoppningsvis tar dem in fler.
 
Sen tog vi bussen hem till Teddy och åt middag. Mycket trevligt.
Och sen på kvällen skulle ju mamma komma till stan! Hon har äntligen semester så nu stannar hon här ett tag, och sen kommer Jennifer också, och sen åker jag till Skåne ett tag ^^ men. En sak i taget :P
När vi var hos Teddy smsade jag mamma och frågade när hon skulle vara framme, och sen åkte jag och Alma för att överraska henne på stationen.
 
Vi väntade på stationen ett tag :P
 
Precis innan bussen kom gömde vi oss...
 
Nu kom bussen!
 
Alma blev jätteglad när hon såg mormor, och sprang rakt upp i hennes famn!
 
<3
 
Mamma skulle inte bo hos oss, så vi följde henne bara dit hon skulle och sen gick vi hem. Klockan var sent, men vi var båda nöjda.
 
 
Vi har haft en bra dag! :)

Queen Tiara på Twitter

Tja!
 
Har ju glömt berätta för er att jag har twitter ^^
 
Jag skaffade det för ungefär 2 år sedan, men fattade inte grejen. Ungefär ett år senare försökte jag igen, men det gick lika dåligt. Sen plötsligt, för några månader sedan fattade jag det och började tycka om det. Följer 55 personer och 16 personer följer mig :)
Jag twittrar inte jättemycket, tycker mest om att läsa andras tankar, men ibland händer det att jag skriver en rad eller två, och ibland till och med 20 :P
 
Så, om ni saknar mig när jag inte bloggar kan ni ju alltid prova att följa mig på twitter @Queen_Tiiara
Har ni också twitter? Skriv isf ert namn i kommentarsfältet här eller skriv till mig på twitter så följer jag er där med!
 
 
Ses på twitter!

Såhär kan vi inte ha det!!!

När skolan slutade var det såå skönt att jag bara skulle vara hemma och göra ingenting. Well, I've changed my mind..
 
Det är såååå tråkigt att bara sitta hemma och göra ingenting. Jag dööör av tristess!
Ok, ibland är det skönt att inte behöva göra något, men för det mesta är det himla tråkigt, och jag kan inte komma på vad jag ska göra, så jag gör ingenting. Förutom dööör av tristess då..
 
Men, nu blir det ändring på det. Såhär tänker jag inte ha det längre!
Så jag skiter i om det regnar eller blåser eller inte är tillräckligt varmt för att gå på stranden. Vi går ut utan plan! Vi går ut på äventyr!
 
Mycket spännande!
 
Ska bara tvätta bort svetten och klä på mig lite, sen drar vi!
 
 

Rebecka och Teddy lyser upp min tillvaro ;D

Tja!
 
Idag träffade jag Rebecka igen :) Skulle egentligen haft födelsedagsfest, men fick ställa in det pga flera personliga anledningar. Festen kommer att bli nån annan dag i stället :)

Iaf, idag fick även Alma träffa Rebecka för första gången ^^ Jag var ganska nervös över det igår, idag hade jag inte tid att vara nervös för jag var tvungen att storstäda först xD Men det gick bra. Alma tyckte väldigt mycket om Rebecka, och Rebecka tyckte om Alma med :)
 
Annars var det inget speciellt som hände. Det fanns inte så mycket att göra och vi var båda ganska sega så vi gick runt på stan lite och sen köpte vi mat och gick hem till mig. Lekte med lego lite, åt och tittade på Nalle Puh, eller Alma tittade och vi pratade ^^. Sen skulle Alma sova och efter det var det inte så mycket tid kvar tills Rebecka blev tvungen att springa till tåget :P
 
Men vi hade en mysig dag i alla fall :)
 
Och jag har städat min lägenhet!! Wonderful. Mitt nästa mål är att hålla det rent också ^^
 
I förrgår lystes min lägenhet upp för första gången på länge! xD Teddy var här och bytte ut 4 lysrör och 2 glödlampor som hade gått sönder. Inte ens hälften av lamporna i lägenheten fungerade xD och det har varit så i fleeeera månader. Och nu äntligen ser man! Helt otroligt :D
 
Ni har säkert hört talas om att man mår bättre när det är ljusare (t.ex. att man är mer deprimerad när det är vinter för att det är mörkare då). Har inte trott på det förut, men nu inser jag att det nog kan vara så. Jag har nämligen känt mig väldigt dyster pga att det har varit så mörkt. Förut kunde solen lysa ute, men mitt kök var helt mörkt (bara lampan ovanför ugnen funkade), och nu plötsligt lyser kylskåpet vitt! Helt otroligt xD haha
Jag känner mig i alla fall lite gladare, och det är inte lika jobbigt att diska! :D
 
Teddy lyste upp på toaletten xD
 
Ja, det var väl ungefär vad jag hade att säga. I morgon ska jag nog tvätta kläder. Fast om det blir fint väder drar jag nog till stranden. Har inte varit ute på länge.
 
Om ni känner för att lysa upp min tillvaro lite till kan ni ju skriva en kommentar och berätta om något/någon som lyser upp er tillvaro, eller kanske komma med fler förslag om vad som kan pigga upp en? ;)
Come on, let's communicate!

El problema no es problema :)

Jag hade sååå tråkigt igår så det är inte klokt! Jag hatar att vara ensam. Ok, ibland är det skönt att vara ensam, men för det mesta mpr jag mycket bättre när jag är med någon. Och igår var jag inte med någon för ingen kunde/ville vara med mig ^^ Nästa år ska jag fan planera att göra något jättekul med någon på min födelsedag. Man ska inte ha tråkigt på sin födelsedag. Det borde vara förbjudet! x)

Nåväl, gårdagen är över och idag är här. Idag ska jag städa. Och i morgon också. Och antagligen på fredag med, och eventuellt lite på lördag om det behövs. För på lördag är det FEST! Ska fira min födelsedag med mina vänner =) Åh vad jag längtar!!! :D

Men men iaf, jag ska sätta igång en spellista med bara Shakira-låtar. Finns ingen bättre än Shakira. =)

Här får ni höra några bra låtar som jag lyssnade på igår =)
 
 Alejandro Sanz - Canción sin emoción


No hay mejor poesía que la de tu mirada
ni mejor melodía que tu voz temprana
no hay palabras que puedan describir tu cara
No hay garganta que pueda pronunciar tu nombre

Qué le digo yo a mi alma
si mi canción no esta terminada
si no tiene emoción

[Översättning]
Det finns ingen vackrare poesi än din blick
ingen bättre melodi än din härliga röst
Det finns inga ord som kan beskriva ditt ansikte
Det finns ingen hals som kan uttala ditt namn

Vad ska jag säga till min själ
Om min låt inte är klar
Om det inte har känsla
 
Ricardo Arjona - El Problema 
 
Om ni vill höra Shakira i stället får ni nog komma tillbaka lite senare, när jag har kommit på vilka låtar jag tycker bäst om idag :P

Ha det bra så länge!

Happy birthday to meee!!! :D

God morgon!

Idag vaknade jag och så var det min födelsedag :D

Idag fyller jag 21 år =)


Morgonmys och Alma sjöng för mig :)

Nu ska vi fixa oss, sen ska vi ut på äventyr. Picknick och grejer!

Ha det bra så ses vi kanske ikväll =)

Morfar och Inger

Hej alla!

Idag träffade vi morfar och hans fru Inger. De bor i Kristianstad, men de har semester och har spenderat några dagar här i Karlskrona, så idag fick vi träffa dem =)

Det var varmt och soligt och vi hade en jättemysig dag som började med lunch på det där stället på stortorget som jag inte vet var det heter, men det är fint och de har god mat och ett dyrt museum under marken x)


Morfar och Inger på restaurangen.


Jag och Alma på restaurangen. (tuff-tuff-tåget åkte förbi, om ni undrar vad Alma pekar på xP)


Efter lunchen gick vi till deras hotel där vi satt länge och fikade och pratade. Supermysigt!


Egobild! (Nej, tycker inte alls att ni har fått tillräckligt med bilder på mig för en dag, måste ju kompensera för den dåliga bloggningen de senaste dagarna ;) höhö)

Snart kommer lite fler roliga grejer =) och vet ni vad som händer i morgon!? ...... inte? hepp, då får ni väl vänta å se i morgon =) Nu ska jag måla, för jag vill verkligen det!

Pussåkram!

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idagVi börjar uppifrån: Guldglittrigt diadem (som inte syns, men ändå - den gör frisyren ^^) från H&M, Solglasögon från Glitter, Jeansklänning som jag fick av en av ledarna på Unga Föräldrar (hennes dotter skulle flytta hemifrån och hade rensat ut så vi fick kläder xD), Bälte som jag fick av mamma för läääängesen, väska som jag fick av mamma för längesen och skor från H&M. =) 
 
Detta är inte kläder som jag brukar ha, inte så mycket min "stil" egentligen, men det är sommar och det är varmt och då gillar jag att variera mig lite mer än jag gör i vanliga fall, och just i dag sa Spåkulan på fb till mig att piffa till min stil lite xD so I did :P heheBättre ljus, och utan bältet för jag åt och ville få plats med lite mer mat x) hehe

Alma träffade sin pappa idag

Hej.

Det har varit en jobbig dag idag. Alma skulle träffa sin pappa för första gången på två månader. Jag vill inte gå in för mycket på situationen med Almas pappa, men jag kan berätta att jag blev tvungen att avbryta umgänget som då pågick (han hade henne hos sig 3 dagar/vecka) eftersom att det inte fungerade av flera anledningar. Vi har nu kommit överens tillsammans med familjerätten och våra advokater att det bästa just nu är ett umgänge där han och jag inte behöver ha någon kontakt, och därför är deras umgänge tillsammans med kontaktpersoner. Och det startade idag.
 
Igår var jag och Alma där för att träffa kontaktpersonerna och det gick jättebra. Men jag har mått ganska dåligt över det. Inte över kontaktpersonerna eller så, utan över att bli tvungen att träffa hennes pappa. Vi har inte träffats på länge, och trots att vi inte vill/kan ha någon kontakt så var bestämmelserna att jag skulle vara med de första gångerna, bl.a. som en trygghet för Alma. Så trots att han inte får prata med mig så kändes det väldigt jobbigt, men jag höll ändå mig lugn. Tills idag. Ungefär 2 timmar innan vi skulle dit började jag svettas, hela kroppen skakade och hjärtat bultade hårt och snabbt. Jag visste att jag var nära en panikattack, men jag gjorde allt jag kunde för att lugna mig själv. Det gick inte jättebra för jag var nära panikattack i lite mer än 2 timmar, men det var ändå bra att jag inte fick en panikattack till slut. Jag lyckades hålla tillbaks den och verka lugn inför Alma. Väl framme fick jag kaffe och när Almas pappa kom satt jag i ett annat rum.

Det gick bra och Alma hade kul. Till slut satt jag och kontaktpersonerna i rummet bredvid och löste korsord x)

Nästa gång är om två veckor. Jag hoppas att det går bättre då :)

Dålig täckning

Vi har dålig täckning i södra Sverige (telenor) igår och idag.

Återkommer när täckningen är bättre =)

Vad hände med min badkruka?

Tja!
 
Idag gick vi till stranden igen, mötte först upp Danilo m.fam, och senare kom Angelica, Senad och Valentin. Idag var det varmare så vi badade! Jag doppade mig för första gången i år, och Alma (som förra året inte doppade mer än fötter och händer) gick rakt ut i vattnet utan att tveka. Jag  hade inget annat val än att följa med trots att mina fötter höll på att frysa ihjäl till en början x) Vi gjorde samma saker som igår, men idag tog jag lite mer bilder. Orkar inte skriva mer så här kommer bilderna i stället ^^
 
 
Ja, det var det. Jag är dötrött nu så jag ska bara kolla på ett avsnitt av greys anatomy innan jag lägger mig. x)
I morgon blir en bra dag, då ska jag äntligen träffa Rebecka igen! :D
 
Natti =)

Somebody that I used to know

Ni har säkert hört denna låten, men den är bra så jag måste dela med mig av den =)
 
 
 
Skulle lyssna på den på youtube och hittade Walk Off The Earth's cover av den, dem är så bra! Kolla gärna deras andra videos. Kreativitetsnivån är hög!! :D
 

Lägenhetsvisning

God morgon! (okej, jag vet att det är lite för sent att säga "god morgon", men jag hade tänkt skriva detta tidigare så, God morgon!)
 
I morse var jag och kollade på en lägenhet som jag väldigt gärna vill ha, men jag tror inte att jag får den. Jag har gjort en intresseanmälan i alla fall. Det är en trea så Alma skulle få eget rum, och det ligger nära hennes förskola så det är bra. Men jag ligger på köplats nr 12, så chansen att jag får den är mycket liten trots att det bara var ett annat par på visningen. De finns säkert de som har gjort intresseanmälan utan att kolla på den. Dessutom är det inflyttning första september, och om jag säger upp min lägenhet denna månaden har jag den till första oktober om ingen kan flytta in tidigare, så det kan bli problem med dubbla hyror och så. Men det får jag väl ta om jag får den. Jag hoppas i alla fall att jag får den =)
 
Håll tummarna för mig? ;D

Vi gick till stranden =)

Tja!
 
Jag städade inte, inte mer än att flytta på en stooor kartong som stod i vägen iaf. Gick och la Alma, och precis när hon hade somnat ringde Danilo och bad mig komma och spontanluncha med dem. Hade han bara ringt 5 minuter tidigare x) men han sa att de skulle till stranden, och eftersom att jag ändå hade tänkt det så hängde jag på. När Alma hade vaknat fixade vi oss och gick. Det var ganska blåsigt, men ändå kul och mysigt. Alma badade upp till låren!! Förra året var hon värsta badkrukan och vägrade doppa mer än fötter och händer, och idag skakade hon av kyla men vägrade gå upp och värma sig. "Bada mer!!!", så jag lät henne x) Efter ett tag skulle Danilo m.fam. hem, och Almas läppar höll på att bli blå, så jag fick ta upp henne och klä henne lite varmare.
 
Vamos a la playa!
 
Men sen var det ju hoppborgar på stranden idag, och god knows att Alma älskar hoppborgar. Danilos barn ville hoppa och då fick Alma med. Hon var överlycklig! Men sen blev det dags för familjen att gå hem, de hade varit på stranden lite längre än vi och de var tvungna att hinna hem till middagen. Jag däremot köpte korv med bröd, pommes och Mer (alltså drickan) till mig och Alma. Det fanns en jättefin (och rolig) lekpark som jag ville visa Alma, så efter maten fick hon leka där. Det var typ ett stort skepp med klättergrejer och 4 olika rutschkanor. Childrens Paradise typ :P sen började det bli sent, så vi gick och köpte en glass som Alma fick äta i vagnen på hemvägen.
 
Väl hemma duschade jag Alma och la henne direkt. Jag fick även föna hennes hår för första gången i hennes liv :D Kommer inte göra det så ofta, men tänkte att det kan vara bra att vänja henne och visa att det inte är farligt (hon blir skrämd av ljudet), hennes hår börjar bli riktigt långt och tjockt och då räcker det inte alltid att bara handdukstorka innan läggdags. Hennes skruvlockar blev vackra vågiga lockar i stället :)
 
 
Alma är så vacker! Jag bara måste säga det. Ofta kommer jag på mig själv att bli förundrad över hennes vackra utseende och jag undrar "är det verkligen JAG som har skapat detta vackra barn!?". Jag tröttnar aldrig att titta på henne, oavsett om hon är glad, ledsen eller arg. Hon är så underbar! =)
 
 

♥ Dag 9 – Min tro

Innan jag åkte till El Salvador var jag ateist, precis som min mamma och resten av familjen här.
Vid ett tillfälle gick jag på öppna förskolan (kyrkans miniorer eller vad det heter), där sjöng vi "Gud är god mot mig, Gud är god mot mig, han ger mig mat fast jag är lat, ja Gud är god mot mig, Amen" innan vi åt, och vid högtider läste vi barnens bibel. Men jag förstod aldrig vad de försökte "lära" oss, så det var mer ett lekställe.
 
Min pappas exfru (som var fru när vi bodde där) är Jehovas Vittne så vi började studera bibeln med Jehovas Vittnen och då fick jag mycket förklarat på ett väldigt bra sätt, och det fick mig att tro på Gud. Länge har jag kallat mig Jehovas Vittne, trots att jag inte är döpt, men menar mer att jag tror på det de tror på.
 
Nu har jag varit i Sverige i 5 år. Ett tag fortsatte jag studera bibeln, men det ebbade ut. Det var så mycket annat som hände just då så jag kunde inte fokusera. Jag trodde fortfarande på Gud, men började bli osäker av många anledningar. Dels så upptäckte jag att alla inte behöver en Gud, och jag kände att jag inte längre behövde Gud. När jag bodde i El Salvador mådde jag så dåligt, men tron på Gud ger en hopp, och jag tror att Gud hjälpte mig vid många tillfällen i El Salvador. Jag tror att Gud hjälpte mig hem och jag tror att Gud hjälpte till att få hem Jennifer. Jag tror på det, det är inget som jag kan styra över.
 
Så att Gud finns är jag inte så osäker på, däremot att allt skulle vara som det står i bibeln, det är jag osäker på. Visst kan det vara så att allt som står i bibeln är sant. Och Gud säger inte emot sig själv. Däremot har Han gjort misstag. Jag tror inte att Gud är perfekt, för någon som är perfekt gör inga misstag, och Gud har gjort misstag. Det största exemplet är ju vi. Vi människor. Gud skapade oss, vilket kan ses som ett misstag med tanke på att Han sedan ångrade sig och ville utrota oss, dock så ångrade han sig igen och lät oss fortsätta leva. (Översvämningen och Noaks Ark) Ett annat exempel är änglarna, som många av dem blev demoner och den störste av dem Djävulen. Gud har gjort misstag, så jag tror inte att han är perfekt. Jag tror inte att Han menade att det skulle bli så. Enligt bibeln var det inte Hans mening från början att jorden skulle se ut så som den gör idag, så: Misstag.
 
Dessutom är det mycket i bibeln som är så annorlunda idag, och jag tror inte att det är fullt ut rätt att leva efter bibeln. Varför? Dels beror det på mina egna åsiker och känslor. Enligt bibeln är det inte ok att vara homosexuell, vilket jag är. Och i bibeln är kvinnor inte lika mycket värda. Det är något som märks väldigt tydligt, och det tycker jag inte heller är ok. Trots detta kan jag inte sluta tro på Gud. Ett tag vågade jag inte tro på Gud och förnekade Honom för att jag var rädd. Jag var rädd att det var fel av mig att vara homosexuell (eller bisexuell som jag då trodde att jag var). Så jag vågade inte tro på Honom, för jag vågade inte trotsa Honom.
 
Men jag har funderat mycket på detta, och det har tagit mig lång tid att komma fram till detta, men jag tror inte längre att Gud tycker att homosexualitet är fel. Jag tror inte att han tycker att kvinnor är mindre värda. Jag tror att Gud har ångrat sig. För det vet jag att han kan. Det finns bevisat i bibeln flera gånger. T.ex. det med människorna, han ångrade sig två gånger. Ett annat exempel som jag läste någon gång var om att äta gris (kommer inte ihåg om det var djur i allmänhet eller grisar, men använder grisar som exempel). I början förbjöd Gud människan att äta gris, men en dag bestämde han sig för att vi fick göra det ändå. Han ångrade sig.
 
Jag tror att Gud hänger med i utvecklingen och jag tror att Gud förstår att världen förändras och att det som var fel för flera hundra år sedan inte behöver vara fel idag. Bara för att bibeln slutade skrivas, betyder det inte att det är det slutgiltiga ordet.
 
Det är vad jag tror idag.

Jag glömmer bort att titta ut genom fönstret.

God morgon! Typ.
 
Vi har stigit upp, ätit frukost (varsin macka, sen tog de slut) och jordgubbar (ett kilo för endast otroliga 10 kr!!!)(och bara ett av dem var övermoget). Mums!
 
Igår började jag möblera om i vardagsrummet och jag behöver verkligen stäääääda! Men sen såg jag i mitt enda halvskymda fönster (resten har rullgardinerna nedrullade) att solen lyser, och jag vill ju verkligen gå till stranden om det är varmt och fint.
 
Så nu känner jag mig lite kluven... Kanske ska plocka iordning en timme, lägga Alma att sova en timme och sedan hoppas att vädret är lika bra, eller bättre?
 
Vi får se hur det blir.
 
Förresten är det någon som vet om blogg.se har ändrat mms-inläggen? Jag skickade in ett igår men det har inte publicerats...
 
Nä, nu måste jag verkligen kissa!
Hörs sen! ;)

Min mammaform

Ni kanske har hört talas om den ganska nystartade sidan mammaformer.se. Det är en sida som Anna (Apan satt i granen), som jag har följt ett tag, startade upp efter att ha läst om USA:s motsvarighet.  På mammaformer visar olika kvinnor upp sina kroppar efter graviditet och skriver sina berättelser. När projektet startades visste jag att det skulle bli succé. Jag tycker att det är en jättebra idé och efter att ha funderat ett tag bestämde jag mig för att bidra.
 
Idag publicerades mitt bidrag, en bild på min kropp och min berättelse. Här kan ni läsa den.
 
 
 
(Jag hade tänkt skriva mer här, men jag tror att det som finns på mammaformer är tillräckligt denna gången)
 
 

♥ Dag 7 – Min bästa vän

När jag var 6 år började jag skolan (lekis) i stan. Innan dess bodde vi i Lyckeby, men av okänd anledning flyttade vi till stan när jag skulle börja skolan. Jag kände alltså ingen som skulle gå i skolan med mig. Men en av de första dagarna, på rasten, kom en flicka fram till mig och introducerade sig själv:
 
Hon: Hej!
Jag: Hej!
Hon: Jag heter Jasmine. Vad heter du?
Jag: Malin.
Kort paus.
Hon: Vad håriga armar du har!
 
Denna konversation blev början på en lång och mycket betydelsefull vänskap.
 
Nyårsafton 07/08
 
I 5 år gick vi i samma klass och var bästisar. Sen flyttade jag till Kävlinge, men vi hade fortfarande viss telefonkontakt. Efter 3 år där flyttade jag till El Salvador, och då hade vi nog ingen kontakt alls.. Eventuellt skrev jag till henne ett par gånger på Kamrat.se (internet i början av 2000-talet xD), men vi hade ingen större kontakt. När jag kom tillbaka till Sverige tog jag kontakt med henne på ett ganska roligt sätt. Jag tror att Jasmine visste att mamma skulle hälsa på oss, men inte ens mamma visste innan hon åkte att jag skulle följa med tillbaka, så dagen efter att jag kom hem ringde mamma till Jasmine och bestämde att de skulle mötas, hon sa att jag hade skickat med något som var till henne. Bara det att i stället för mamma så gick jag och mötte henne. Surprise! Haha.
 
Jag kom tidigare än henne och jag var så nervös när jag satt och väntade. Tankar som for i mitt huvud: "Tänk om hon inte känner igen mig", "tänk om hon blir arg för att jag inte har någon present", "tänk om hon inte vill vara vän med mig längre" osv osv. Efter en stund såg jag henne en bit bort, hon hade blivit jättelång, det hade nog gått mer än 3 år sedan vi sågs senast. Jag ställde mig upp och såg henne komma närmre, men hon såg inte mig, så jag ställde mig snett framför henne men hon fortsatte fram och jag såg att hon letade efter min mamma. Precis när hon skulle gå förbi mig ställde jag mig framför henne och bara log. Hon tittade på mig, och i typ 5 sekunder bara stirrade hon på mig varpå hon utbrast "NEJ!!!!".
 
Och inte nej som i "nej, inte du", utan nej som i "nej, det kan inte vara sant!" typ.
 
 
Idag är vi 20 och 21 år (hon fyller år i januari, jag i juli) och det är 15 år sedan vi träffades för första gången. 15 år! Det känns helt ofattbart.
Jasmine har gått ut gymnasiet och börjat på högskola i växjö. Hon har även hittat sin stora kärlek i livet och blivit sambo.
Än en gång har vi blivit stadsseparerade, men vi har fortfarande kontakt och hon är fortfarande min allra bästa vän.
Vi har haft många ups-and-downs, men Jasmine kommer alltid, oavsett vad som händer, vara min allra bästa vän.
 
 
Jasmine har alltid funnits för mig när jag har behövt henne, vi har alltid kul tillsammans. Hon är pålitlig och omtänksam.
Jasmine betyder otroligt mycket för mig, hon fanns kvar för mig när ingen annan, och knappt ens hon själv klarade av det.
Och Jasmine, jag vet att du läser detta, och jag vet att jag har sagt det förut, men. Jag kommer alltid att finnas för dig när du behöver och inte behöver det. Du kan lita på mig. Jag bryr mig om dig och du kommer alltid att vara en av de närmsta personerna i mitt liv. Jag älskar dig! <3
 

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0