Jag saknar dig!

Jag såg precis filmen. Jag sa ju att jag ville se den från början, innan den kom ut på bio. Jag visste att den var speciell. Jag visste att den skulle ta fram något som jag gömde inom mig för längesen. Som jag inte klarar av att ta fram själv, och nu bara kom det fram utan att jag ens tänkte på det.

Denna filmen är bra. Mer än bra. Den är speciell. Djup. Helt jävla fantastisk.
Ok. Allvarligt talat. Alla skådespelarna är inte de bästa. Det var mycket som de hade kunnat göra annorlunda, bättre. Men det spelar ingen roll. I denna filmen är det det minst viktiga. För känslan finns där. Mer än till 100%. Känslan som fick mig att bli ett med huvudpersonen.

Jag kände allting. Hjärtat. Sorgen. Saknaden. Hatet. Kärleken. Betydelsen.Jag grät hela tiden. Nästan hela tiden.

Sen fastnade ena påsen i cykelhjulet och j...

mms_img200404532 (MMS)

Sen fastnade ena påsen i cykelhjulet och juicepaketet exploderade. Tur att jag köpte två paket ;) Nu är jag miljömedveten, och blöt! God morgon!

Först tänkte jag berätta hur miljömedveten...

mms_img488939442 (MMS)

Först tänkte jag berätta hur miljömedveten jag är som använder tygpåsar när jag handlar...

Go'morron!

"Nämen, vad är detta?", tänker ni nu, "Två inlägg på två dagar!?" ;P
höhö

Alma vaknar nästan alltid vid 7-tiden på morgonen. Det är bra. Lagom tid för henne att vakna, trots att jag hellre sover några timmar till. Jag brukar också vakna när hon vaknar, och ibland stiger jag till och med upp då. Idag vaknade jag inte. Jag var allt för upptagen med att springa ifrån mördar-robotarna i min mardröm. (Har kollat för mycket på Äkta Människor) När jag till slut vaknade strax innan 8, och öppnade ögonen var det första jag såg en toaborste. En limegrön välanvänd toaborste. Mitt framför ansiktet på mig. Mysigt. Tack Alma! ;)


Jag tror att hon försökte säga mig något... "Mamma, det är dags att köpa ny toaborste...!"

Värst vad ni är bra...

...på att klaga!

"Varför bloggar du inte?"
"Men blogga nu dååå"
"Min flickvän tycker att du ska blogga"

Det var då ett jäkla tjafs!

Och det värsta är att ni är lika dåliga.

Varför kommenterar ni inte?
Men kommentera nu dååå!
Jag tycker att ni ska kommentera.

Ha! Där fick ni!

Jag menar, inte ens när ni klagar över att jag inte bloggar så kommenterar ni. Har ni tänkt på att om ni skriver en kommentar (även om det är ett klagomål över att jag inte bloggar) så kanske jag bloggar mer? Har ni tänkt på det? Va? VA???

Jag menar, vad är det för stil? Att RINGA till mig och fråga varför jag inte bloggar? Att säga till era pojkvänner som går i min klass (ja, jag skrev plural fast jag menade singular) att säga till mig att jag borde blogga mer. VAD ÄR DET FÖR STIL VA!!???

Jaha, men ska vi hålla på så, då kan jag lika gärna sluta blogga. Då kanske jag ska RINGA till er och berätta vad jag har gjort idag, eller berätta varför jag tycker som jag tycker och gör som jag gör. Eller kanske till och med berätta det för era pojkvänner så att de kan berätta det för er? Va? VA?? Vad säger ni om det va??

Nu får ni sluta upp att kasta glas i stenhus!

;)

Olyckligt kär eller bara kåt? Könsmognaden ;)

Blanca: Prrr-mjaaAAAOOAOOAO!
Alma: Blanca ledsen!Uhm.. Nej, hon är inte ledsen, hon vill bara gå ut och göra kisebebisar. *ringer veterinären*

Vill ni se vad jag hittar på i skolan?

Här skriver jag och visar bilder på det jag gör i skolan. Just nu håller jag på att göra en animerad banner. Kul!

Check it out!

Den där huvudvärken som bara en cig kan ta bort

Det är så hopplöst. Jag har börjat röka. Igen.


IV, efter Eksjö, 2009

När jag var 17 år började jag röka. Jag bodde i Eksjö då, där jag pluggade. Jag bodde på elevhem och nästan alla i klassen kom från olika städer i Sverige. Mamma bodde ju kvar i Karlskrona.


Jag och några av mina klasskompisar i Eksjö, 2008

Jag var tillsammans med Abbe. Han och jag blev tillsammans precis innan Juni och jag flyttade till Eksjö i Augusti, (eller var det september?) så vi hade varit tillsammans hela sommaren. Hela sommaren. Kanske inte låter så länge, men det hann hända extremt mycket under den sommaren. De första två månaderna var helt underbara. Sen hände något. Allt förändrades. Det gick liksom både sakta och fort på samma gång. Plötsligt blev han någon annan än den jag hade lärt känna och blev kär i. Det var mycket festande, mycket lögner, mycket svartsjuka, ingen tillit från hans sida. Och jag var så naiv. Jag var fast. Jag trodde att jag älskade honom, men sanningen är nog att jag var fast i hans manipulationer. När kaoset var som värst mellan oss flyttade jag, men vi gjorde inte slut. Vi kanske skulle ha gjort det nu när man tänker efter, men just då såg man bara blått, eller hur det är man brukar säga x) Han sa att han skulle skaffa en lägenhet i Eksjö så att vi kunde vara tillsammans. Så jävla romantiskt... Det där hände ju aldrig. I stället blev hans "problem" större. Mer alkohol, mer lögner, mer svartsjuka och mycket, mycket mindre tillit. Vi pratade i telefon och på msn, men för det mesta handlade våra samtal om huruvida jag var otrogen eller inte. Det var jag inte, inte ens i närheten. Ändå var det då jag fick höra att jag var en hora och blev anklagad för att suga kuk samtidigt som jag pratade med honom. Ändå gjorde jag inte slut.


Jag och Abbe, när vi precis hade börjat träffas, 2007

Samtidigt började jag ha bättre kontakt med min syster, då hade vi varit ifrån varandra i ungefär 1½ år. En dag när jag var hemma i Karlskrona satt jag och tittade på gamla bilder. Så kom en bild på Jennifer, en bild som jag tog på henne bara några dagar innan vi skildes åt. Jag älskade den bilden, gör det fortfarande. Plötsligt när jag tittade på hennes leende ansikte fick jag en konstig känsla i hela kroppen. Något sa mig att något var fel.


Bilden, El Salvador, 2007

Några dagar senare chattade jag med henne och frågade hur det var. "Bra" svarade hon, som vanligt. Men jag visste att det inte var bra. "Jennifer, säg inte att det är bra om det inte är det. Då blir det bara värre. Du kan lita på mig <3 Hur mår du?". Då kom det fram. Hon berättade i princip allt som jag hade gått igenom bara några år tidigare. Depressionen. Fan! Fan fan fan! Skulden. Jag skulle inte ha lämnat henne. Det är mitt fel.
Hon berättade att hon hade börjat röka och att hon hade skurit sig själv.
Det kändes som att hela min själ blev... tom. Chocken. Min lillasyster. En ängel. Plötsligt blev allt så fel. Det stämde liksom inte. Hur kunde det vara möjligt? Hon var en liten jävul som barn, shit, hon visste hur man bråkade! Men när hon blev större vände det. Hon blev en ängel. Hon gjorde allt rätt. Hon var pappas lilla flicka och hon fick bra betyg. Hur kan det bli så fel helt plötsligt? Jag vet, för jag gick igenom samma sak. Men skuldkänslan tog över.

Detta tillsammans med problemen med Abbe och det faktum att jag var helt avskild från alla som älskade mig gjorde mig så deprimerad. Jag kunde inte sova på nätterna. Skolan blev som en dimma. PK (PowerKing) var min drog.

Så åkte jag till Karlskrona en helg. Eller var det ett lov?
Det skulle bli fest. Jag och mina fjortiskompisar skulle festa. Så blev det, och av någon anledning blev det stort bråk med Abbe. Jag kommer inte ihåg vad det handlade om, men det är egentligen oviktigt. Jag var så arg. Så trött på det. Så deprimerad. Och just i stunden var jag framförallt förbannad. Alla andra rökte, men jag hade låtit bli. Plötsligt hörde jag mig själv be min fjortisvän om en cig. Hon tittade tveksamt på mig, men jag var bestämd. Efter 4 cigaretter i rad stoppade hon mig. Samtidigt som jag intalade mig själv att jag inte skulle röka mer efter det.


Jag på fest med mina fjortisvänner, Valborg 2008

Bara några dagar senare skulle jag tillbaks till Eksjö. Jag kommer ihåg ångesten varje gång jag åkte upp dit. Jag var sällan glad, trots att jag gillade mina klasskompisar. Jag fortsatte röka. Jag smygrökte, fast jag behövde inte smyga så mycket, i och med att jag bodde i en annan stad än min mamma. När jag var i Karlskrona var jag mest hos Abbe och han rökte inomhus, så det var inte så konstigt att mina kläder luktade rök. Det tog ungefär ett halvår innan hon började misstänka det. Kanske mer. Jag orkade inte bry mig. 
Jag flyttade tillbaka till Karlskrona sen, innan min mamma upptäckte min smygrökning. Jag hade alltså bott hos mamma ett tag innan hon upptäckte det, så det var väl kanske inte så konstigt egentligen, att hon upptäckte det alltså. 

Till slut gjorde jag slut med Abbe. Några dagar innan vi skulle fira vår ettårsdag. 
Några månader senare upptäckte jag att jag var gravid. Då kunde jag inte röka längre. Jag blev så illamående av lukten och smaken. (Vet ni att när man är gravid får man bättre luktsinne. Det har jag fått lära mig den hårda vägen. Hela Karlskrona luktar cigarettrök. Jag gick med handen framför munnen och näsan för att inte spy när jag var ute. Jag lovar!) Sen rökte jag inte på 1½ år tror jag, antagligen lite mer. 


Gravid i 6:e månaden, 2009

Sen började det om. Jag blev tillsammans med Abbe igen. När Alma var runt 6 månader. Vårt förhållande såg i princip likadant ut som första gången, bara det att det fanns ett barn med i bilden, jag var inte med på festerna, och det hände mycket mer på mycket mindre tid. 


"Familjen", 2011

Så jag blev periodare. Sedan dess har jag rökt i perioder. När allt blir för jobbigt och jag får den där spänningshuvudvärken som inte går över. Inte om jag sover, inte om jag tar tabletter, inte om jag dricker vatten. Det finns bara en sak som kan få bort huvudvärken. En cigarett.

Efter några veckor (ibland bara en vecka) slutar jag. Antingen tappar jag suget, eller så blir jag illamående av cigen. Så jag slutar. Tills nästa period kommer. Huvudvärken. Jag hatar den. 

Jag har ju lämnat honom helt nu, men problemen är långt ifrån borta. Vi har ett barn tillsammans, och det kommer vi alltid att ha. 
Kanske finns det en framtid där han inte är orsaken till huvudvärken. Kanske finns det en framtid där det inte finns en sådan huvudvärk. Jag kan bara hoppas. Tills dess botar jag min huvudvärk.Med en cigarett. 

Alma 2 år

För nästan exakt 2 år sedan såg jag dig för första gången, höll dig i min famn för första gången. Då kunde jag inte förstå att du låg i min famn, att du var min. Nu kan jag inte förstå hur tiden har gått så fort. Du är så mycket mer än jag någonsin trodde och förväntade mig att du skulle bli. Min stora, starka och duktiga tjej! Jag är så stolt över dig. Älskar dig mer än något/n annat/n i hela världen!
Min Alma Maria Luna fyller 2 år idag. (och jag fäller än liten lyckotår) Grattis älskling! ♥Idag vaknade jag av att Alma kastade upp ballonger i min säng. (Mobilalarmet hade ställt om sig själv :S) Jag sjöng "Ja må hon leva" och sen myste vi ganska länge, innan vi steg upp och åt frukost. Sen var det dags för Alma att gå till dagis. Hon var ganska trött på väg dit, och när vi var framme förklarade hon att hon var arg på dagis. Varför vet jag inte. Hon har börjat "experimentera" lite med sina känslor. Arg, ledsen och glad. Jag tycker att det är jättebra att hon förstår känslorna och kan beskriva dem i samband med olika situationer. "Mina arg dadis" (=Jag är arg på dagis). Men hon grät inte när jag lämnade henne, och jag ringde några timmar senare för att se hur det hade gått, och hon var visst arg en liten stund, men sen gick det över.
Själv gick jag hem igen, jag hade fortfarande plugg att göra, som jag visste att jag inte skulle hinna och orka med på kvällen. Det är lite svårt det där, ska man prioritera plugg som man ligger efter med och verkligen måste göra, eller en lektion som man antagligen inte missar så mycket på i alla fall. I princip har jag zumbat hela dagen. Jag ska hålla en lektion på idrotten och då ska vi zumba. Planeringen för lektionen ska vara inlämnad i morgon, så jag var tvungen att styra upp lite. Det tog ungefär 3 h, och jag är fortfarande inte helt klar. Trött är jag däremot. Sover nog gott inatt :P
Till slut hämtade jag Alma på dagis. När vi hade klätt på alla ytterkläder tittar hon på mig och sjunger glatt "Mamma! Pappa! Se så stor jag är!" flera gånger. Så passande att hon sjöng just det just idag x) haha
Sen sa jag till henne: "Alma, nu ska vi gå till affären och handla och du får välja precis vad du vill i hela affären!"

Detta blev resultatet:


När vi precis hade handlat klart såg jag Nadja och Naima, min vän från unga föräldrar och hennes dotter, gå in i affären. På senare tid har jag verkligen inte velat vara ensam på eftermiddagarna/kvällarna, så jag tänkte att lite umgänge är aldrig fel, och gick in i affären igen. Vi gick med dem och bjöd hem dem att äta fryspizza och titta på film för att fira Almas födelsedag. Said and done! Alma och Naima lekte och hade kul, även om de hade lite problem med att samsas och ta det liiite lugnare ^^ men jag och Nadja kunde prata och umgås i alla fall =) Det var trevligt. Måste göra det igen snart! Och inte bara Nadja, andra vänner med. Man blir så deprimerad och bitter av att bara sitta ensam hemma.
Kvart över 9 var kl när de till slut bestämde sig för att gå hem. Alma vinkade glatt hej då och så fort vi hade stängt dörren hoppade hon upp i min famn och sa "Tåa mamma geng" (=Sova i mammas säng). Så vi gick och lade oss och hon somnade på 5 minuter. Det betyder att det har varit en bra dag! =)

Mm, just det. Almas pappa kom och överraskade med. Alma blev överlycklig. Hon fick lite kläder i ett "pakek" som hon glatt öppnade. Han stannade inte så länge, och Alma vinkade glatt hej då när han skulle gå.

Och nu pratar vi inte mer om det.
Alma har haft en bra dag, det är det som är viktigt, att Alma har det bra <3

God natt med er!

Ai se eu te pego!

Ni har väl inte missat denna underbara låt!?
Can't-Stop-Listening!!!Nossa, nossa
Asim você me mata
Ai se eu te pego
Ai, ai se eu te pego

Delícia, delícia
Asim você me mata
Ai se eu te pego
Ai, ai se eu te pego

Åååh portugisiska! Bara måste lära mig <3

Pluggar

Eller ja... jag ska plugga. Egentligen.

Har varit riktigt slarvig och ansvarslös när det gäller skolan så nu tar jag en hemmadag för mig själv och tar mig tid att plugga i lugn och ro.
Frågan är bara när jag ska börja x( Har suttit här ett tag nu... Har iaf gjort upp en planering på vad det är som ska göras... Äh det är väl bara att börja!

Kaffe först!


Jag för ungefär 3 år sen ^^

C ya!

Min Skyddsängel

Jag fick också en present igår.


En liten skyddsängel! Morfars fru tyckte att jag behövde en, ärligt talat håller jag med ;P
Verkligen en fin och omtänksam present. Nu får den stå på mitt sängbord och vaka över mig =)

The Angel in this box
Is the guardian of your heart.
Give her your worries
and your fears,
So hope and peace can start,
Keep this box nearby you,
And know how much she cares,
For when you need love and joy,
Your angel will be there.

Almas 2-årskalas

Har haft en helt underbar dag. Alma har varit så glad! Det värmer i mamma-hjärtat att se henne så lycklig. =)

Vi har haft kalas idag och familjen har varit här. Jag bakade hela dagen i går och idag var det fullt upp med städning innan gästerna kom. Har dessutom gjort tårtor helt själv (för första gången i  mitt liv), känner mig väldigt lyckad =P haha

Här kommer lite bilder!

Jag bakade nötkakor och kladdmuffins med dumle. Fick mycket beröm för dem och tyckte själv att det var riktigt gott, så jag är nöjd =) (inte en enda smula kvar när alla hade gått :P)


Självaste Queen Tiara! ;D


Älskade födelsedagsbarnet. Lite bekymrad, hon undrar nog var mamma tog vägen...


Vi var ju bara och hämtade tårtorna =)
En av tårtorna. Blå, för att det är Almas favoritfärg =) Mycket god!


Mums!


Till slut kom även bästisen Valentin =)


Och även Blanca fick leka lite ;P


Presenterna (klicka på dem för att förstora)
 

Hon fick:
Ett flygplan av mormor
En klänning med barbaskön och barbalala av Valentin
En kise i väska av gamlamormor
En kaffebryggare av tant Angelica (gammelmoster)
En vattenflaska av BR (leksaksaffären)
En virkad filt av gamlamorfars fru, Inger
En morgonrock av gamlamormor
Legoplattor (finns ej på bild) av gamlamormor
En dator av gamlamorfar och Inger
Pengar av Teddy och Stina
Och kläderna hon hade på sig (och lite till) av mig (fast hon får nog något mer på tisdag, när hon fyller år)

Hon blev jätteglad för allt! Kul att se att hon verkligen uppskattar presenterna hon får =) och skönt att det var lite variation på det denna gången (hon fick lego av alla i julklapp xD, fast jag klagar inte, hon älskar det! :P)


Valentin och Angelica var de sista som gick. Valentin sa lite blygt att han ville pussa Alma, men Alma ville inte pussas x) Han fick en kram i alla fall =) sötisarna!


När vi var ensamma till slut drog hon fram datorn och började blogga om sin dag ;)


Sådan mor, sådan dotter ;)

Slutligen vill jag tacka alla som kom, och för alla presenterna! Både jag och Alma uppskattar allt, och vi har haft en helt underbar dag!

<3

Jag har inte tid...

För en gångs skull har jag inte bloggtorka. Det finns så mycket som jag vill skriva om just nu, men jag har inte tid, och när jag har tid orkar jag inte.

På söndag är det kalas. Får se hur mycket jag hinner skriva innan dess..
Något kommer jag bli tvungen att skriva iaf. Jag har nämligen fått uppdrag att skriva rapport om allt jag gör i animationsprojektet i skolan, så jag tänkte att jag kan skriva om det i en blogg, så jag har gjort en underdomän till denna blogg där jag tänkte skriva lite mer om det som händer i skolan. Kommer antagligen lägga upp intressanta uppsatser och sånt också. Kan ju vara kul att läsa om man känner för det..
Denna blogg kommer främst vara riktad till min lärare. När vi är klara med projektet ska vi nämligen skriva en sammanfattad rapport på 20 sidor har jag för mig (tjoho!).
Aja, här är den bloggen iaf.. Kommer antagligen pifaf till designen lite.. www.queentiara.webblogg.se/plugget

Nu har jag inget mer att säga och pallar inte sitta här längre, så.... C ya!

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0