Tjuvstart och julkalender :)

God morgon!
 
I morgon är det första advent, men jag tycker att det är roligare att räkna hela helgen som första advent, så vi tjuvstartade lite ^^
 
 
I förrgårkväll blev Alma febrig, och det höll sig hela natten och halva gårdagen, så jag fick be Nea komma hit och passa Alma, för jag var tvungen att gå till skolan. 
Vi har ju redovisning på måndag om Rasism om nazism i dagens Sverige, och vi hade en del kvar att göra. Men nu är vi i princip klara och redo för redovisning. 
 
Idag är Alma bättre. Inte i närheten av feber, så jag hoppas att det håller i sig. Kan bli lite svårare att hitta någon som kan passa henne på måndag morgon. 
 
Åh, just det, det är ju även första december idag! Har ni kollat på julkalendern?? Jag tycker att det är jättespännande att de gör en fortsättning på den bästa julkalendern någonsin. Vi kollade på första avsnittet i morse innan vi steg upp, och Alma applåderade när det var slut x) Godkänt va? haha. Jag tyckte också att det verkade bra. Ska bli spännande att se vad som händer sedan. Är lite rädd att det inte ska bli så bra i alla fall, eftersom att man har så höga förväntningar ^^
 
Alma har även fått en chokladkalender som hon fick öppna idag. Bra sifferträning blir det xP "Kan du hitta ettan? Den ser ut som ett streck!" hehe. Hon hittade ganska många ettor, t.ex. 18, 11, osv... men inte en ensam etta, så jag fick visa henne. Hon lyckades öppna själv, men sen kunde hon inte få ut chokladen, så hon rev sönder luckan i stället. När hon hade ätit upp chokladen såg hon en bit av den som var bredvid, och försökte riva upp ännu mer. "Jag VILL ha MEEEEEEEEER!!!!". Suck. Till slut nöjde hon sig i alla fall med att hon får en till i morgon. 
 
Alma försöker riva sönder luckan bredvid samtidigt som hon äter sin choklad ^^
 
Idag är det fixardag! Vi har ju redan påbörjat julpyntet, men vi har Almas rum kvar. Och alla tvättade kläder, som jag fortfarande inte har vikt. Har dessutom tvättstugan idag, så det är bäst att jag tar tag i det, innan högen blir dubbelt så stor..
 
Sedan ska vi även gå och handla inför julbaket i morgon. Här ska bakas pepparkakor och lussekatter :D 
 
Hur firar ni första advent?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0