Nu är det klippt!

I tisdags var vi hos frisören med Alma. Sist vi klippte hennes hår var ju i somras, på sailet. Nästan ett halvår sedan! Så hon hade riktigt långt hår.
 
Kvällen innan klippning.
 
Hon fick en fläta för att Sofie (frisören), eller "Nofie", som Alma säger, inte skulle behöva borsta igenom hennes trassel x) 
 
Hon har ju jättefint hår, men det är så svårhanterligt. Många tycker att jag ska borsta det varje, eller åtminstone varannan dag. Ha! Säger jag bara. Och, försök du det! Nej fy helvete. Jag borstar Almas hår 1-2 ggr i veckan i samband med att hon duschar. Det är lättare att borsta när det är blött, och då formas även lockarna bättre när det torkar. Hade sett kaotiskt ut om jag borstade det varje dag när det var torrt! x)
Problemet är bara att när det är så långt blir det smutsigare, så när vi borstar det får vi ihop en stor samling dammtussar som har fastnat i hennes hår, i alla jäkla tovor.
Så, vi fick klippa! :)
 
När vi kom dit ville Alma plötsligt inte klippa sig längre, trots att hon hade tjatat om det i flera veckor. Men då tog "Nofie" fram en klubba, och jag tog fram Pingu på mobilen (på youtube), och då gick hon med på det :)
 
Alma fick lugg igen. Det har hon inte haft på ett bra tag. Den hade blivit så lång, så hon kunde ha det åt sidorna, så det nästan blev en mittbena (hon har egentligen ingen naturlig mittbena ^^). Resten av håret blev ungefär 3 cm kortare.
 
"Nofie" gjorde en inbakad fläta, och Alma tyckte inte om att jag tog bilder, så ni får bara se luggen än så länge x)
 
Alma var i alla fall nöjd, fast det tog ett tag att vänja sig vid luggen igen x) i början gick hon och tog undan den, så som hon gör när hon har längre hår/lugg som faller över ögonen :P Men nu har hon vant sig. Och när hon duschade i lördags borstade vi håret, och det var knappt några tovor alls. Underbart! :D
 
Även jag hade tänkt klippa mig när Alma gjorde det, men då fanns det ingen tid. Jag hade egentligen inte tänkt göra det, men när jag hade färgat det (kommer inte ihåg när) (färgade mörkbrunt, ungefär som min naturliga hårfärg, eftersom att den förra färgen hade bleknat så håret såg ännu mer slitet ut än det var ^^), kände jag att jag behövde klippa det också. Så jag fick en tid på torsdagen i stället, och då passade jag på innan jag skulle på avslutning på föräldragruppen.
 
Sist jag klippte mig var i juni, och då klippte jag mig själv. Det var snyggt då, men jag har ju klippt mig själv några gånger, och även om det blir snyggt ibland så blir det ju väldigt ojämnt. Fast jag var ändå lite osäker på om jag faktiskt skulle klippa mig, för jag är så glad att jag äntligen har fått lite längd nu. Men Sofie lyckades fixa till, och jämna ut det, utan att förstöra längden :) Och så blev det lugg även på mig :)
 
Tada! :D
 
Jag hittade "spegel-kameran" på mobilen, och hade lite kul med den x)
 
Denna bilden la jag upp på fb, med texten "vad tycks om min nya frisyr?" xD haha
 
Lite senare la jag upp denna vackra fjortis-bild. Man ser frisyren bättre här x) haha 
Egentligen tycker jag bara väldigt mycket om att larva mig. Man kan ju inte vara seriös jämt och ständigt xP haha
 
Nu vet jag inte hur många av mina läsare som bor i Karlskrona, men till er som gör det måste jag bara rekommendera vår frisör. Hon heter Sofie och jobbar på Headline här i stan (bakom Wachtmeister), så ska ni klippa håret är det henne ni ska gå till! :D
 
Usch, nu blev det sent igen. Ska jag sova eller plugga? Det får nog bli sova.. jag försov mig i morse. Rejält asså! Jag vaknade halv 10!!! :S så det är nog bäst att jag lägger mig i tid idag, så hinner jag plugga i morgon i stället.
 
Natti natti! :)


Kommentarer
Michis

HA HA fick du många likes på den läckraste bilden?? ;D

Svar: Haha nja, bara 7 x) men fick i alla fall några "trevliga" kommentarer xP haha
Tiara Norlin

2012-12-10 @ 22:52:08
URL: http://michaeala.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0