Julpyssel

Jag bestämde mig för att försöka hitta på något juligt tillsammans med Alma varje advent.
Första advent bakade vi pepparkakor och lussebullar, och idag gjorde vi julkort :)
 
Fast vi blev lite avbrutna först, för det satt en hemlös kvinna i trappen. Hon satt och grät precis utanför dörren, så jag släppte in henne och gav henne lite att äta, och ringde runt lite för att försöka hitta någonstans dit hon kunde ta vägen. Det gick väl sådär. Jag hoppas i alla fall att det löser sig för henne. Verkade som att hon redan hade varit lite varstans.. Jag gjorde i alla fall vad jag kunde, och hon slapp gå hungrig ett tag till i alla fall. Får väl räkna det som dagens goda gärning.. Trots att det känns dumt att jag inte kunde göra mer för att hjälpa henne :/
 
Efter det skulle vi åka till Almas stödfamilj, så vi har varit där nästan hela eftermiddagen. Vi kom hem vid 20, men Alma var inte trött, så vi fortsatte pyssla en stund till innan hon slumrade till Mamma Mu-boken :)
 
Jag blev precis klar med alla kort. Det blev 6 stycken, och jag är jättenöjd med allihopa :)
 
Alla julkort :)
 
Alma fick välja först, så det blev en pepparkaksgubbe, som hon själv målade brun, och satte hatten på sné :) Och så fick hon välja var alla stjärnor skulle vara med. 
 
Alma har fått en liten "obsession" när det gäller pepparkakor. Inte kakorna i sig, de är "bara" ok. Men hon sjunger om pepparkaksgubbarna, vill rita pepparkaksgubbar, och vill till och med vara pepparkaksgubbe på lucia. Greeeejt, jag hade förberett både lucia, tärna och tomtegumma, men självklart ska hon vara pepparkaka då x( aja, men så klart ska min lilla älskling få vara pepparkaka, så jag har varit på värsta jakten efter en dräkt på internet. Hittade en billig, som tur var xP I alla fall, det var lite bakgrundsinfo. Haha. Det jag skulle berätta egentligen var att när Alma berättade för mig att hon ville vara pepparkaka sa hon: "Mamma, jag vill vara pepparkaka. Men du får inte sätta mig i ugnen!" xD haha, jäkla gullunge alltså! <3
 
 
Jag ville göra en med snögubbe, för jag hittade ett jättefint glittrigt skumgummi-papper, och flera tyg-papper typ x) Tycker nog bäst om denna :)
 
Ville göra en med bara julgran, men det blev så tomt, så jag la till några julklappar under :)
 
Sen blev det några lite enklare och mindre kort :)
 
Hjärta å glitter :) juuuuligt, hihi *känner mig allmänt lat att jag ens gjorde denna, haha*
 
Den här ser nästan lika simpel ut som den förra, men den var väldigt svår att göra faktiskt. Först fick jag rita en stjärna, sen sätta lim i den. Klistra på alla små stjärnor, och sen det allra svåraste: piprensarhelvetet! (Oj, nu svor jag. Det börjar bli sent.. snart kommer jag säkert med riktigt dåliga skämt. En liten förvarning bara...) Fick trycka på den och sen lägga en stor fet bok på den tills den torkade. Haha, så ful den blev egentligen. Fick skriva "God jul" med tipex xD så fult! men aja...
 
Innan jag gav upp helt bestämde jag mig för att göra en fin till, så då blev det denna :) ett litet paket, och bokstäver som knappt fick plats. Haha x)
 
I helhet blev jag nöjd, och det var kul :)
Återstår att se vem som får vilket. Jag vill nästan behålla dem själv x)
 
Nu bör jag sova.
(Se där, ni slapp dåliga skämt. Lucky you!)


Kommentarer
David Kaijser

FINA BIlDER!

Svar: haha!! <3
Tiara Norlin

2012-12-09 @ 23:35:13
Kitty

Men herrejesus, va ambitiöst! Haha :D Jag ska snart gå och köpa mig ett paket julkort på Maxi, med tillhörande kuvert... på den nivån ligger jag ungefär ;D Himla roligt för Alma att ni gör sånt tillsammans! Det är sånt man kommer ihåg. :)

Svar: Haha ja, men jag tycker ju att scrapbooking och sånt är jättekul, när man väl har tid x) Jag och Alma träffas ju knappt i veckorna nu, så därför ville jag hitta på något speciellt och verkligen ta vara på tiden vi har på helgerna :)Alma tyckte att det var jättekul. Hon ringde till mommo innan hon gick och la sig, och berättade att hon hade klistrat x) "å det kom klister på fingrarna! Jag slickade på det..." xD haha
Tiara Norlin

2012-12-10 @ 09:55:09
URL: http://www.kittonia.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0