Julafton!

Tjo på er!
 
Ledsen att det inte blev nåt mer förrän nu. Har ingen ursäkt mer än att jag inte pallade x) Men men, det är min blogg så ni får ta det som det kommer helt enkelt ^^ Jo, dessutom ville jag hinna ta en bild på Almas alla julklappar, och jag har inte kunnat samla ihop dem ordentligt förrän idag. Så, ursäkt! xP
 
Nåväl, vi börjar från början.
 
Julafton.
 
Dagen började med att Alma fick öppna en julklapp på morgonen. I paketet fanns kläderna som hon skulle ha på sig senare på dagen. Klänningen som hon själv hade valt, samt strumpbyxor, en bolero-kofta och hårspännen i fyra färger (röd, vit, svart och silver, alla glittriga), så hon fick välja själv vilken färg hon ville ha.
 
 
Sedan började förberedelserna. Vi städade och fixade det som vi hade kvar att fixa (vi hade fixat det mesta dagen innan). Just det, Jennifer sov hos mig, så hon hjälpte till jättemycket :)
 
Kl 14 kom mamma och Bo. Jag och Jennifer började förbereda maten medan mamma och Bo skrev klart sina rim.
 
 
 
 
 
När räkorna och rimmen var klara tog mor över, så att resten av oss kunde springa och kolla på Kalle Anka. Det gick inte riktigt som planerat. Jag har ju ingen tv, vi hade tänkt kolla på svt play, men så visade det sig att svt inte hade tillstånd att visa det på internet -.- Som tur var hittade vi förra årets Kalle Anka på youtube, och därmed var julen räddad!
 
 
Nej men hoppsan, där var den svarta dockan! Ska inte säga så mycket om den, men ni skulle sett kommentarerna under klippet. Helt galet att folk rasar över att disney har tagit bort rasistiska klipp ur filmen. Tänk alla som har tv och som valde att kolla på youtube "baraföratt". Själv hade jag mycket hellre sett den nya versionen, och har bestämt mig för att skaffa tv inför nästa jul x)
 
Alma var helt uppslukad av filmen. Gick knappt att få kontakt med henne x)
 
 
 
 
När Kalle Anka var slut satte vi igång Astrids jul på svt play och plockade fram maten!
 
 
SKÅÅÅL OCH GOD JUL!
 
Efter maten slappade vi en stund innan det var dags för tomten att komma. Och oj vad det var många paket under granen i år!
 
Jag kommer knappt ihåg när vi hade såhär många klappar sist! :)
 
Alma var väldigt förväntansfull över att tomten skulle komma, och när han till slut kom vandrande utanför fönstret blev hon överlycklig!
 
 
 
Och så var det julklappsutdelningen med!
 
 
 
 
Och innan Tomten fick gå vidare fick vi ta några vackra gruppbilder med honom!
 
 
 
 
När tomten hade gått kom Bo tillbaka (han hade varit och köpt tidningen), och alla kunde öppna sina julklappar!
 
Alma fick bl.a. en racebana med blixten av mig. När hon öppnade den utbrast hon "DET menar jag!" xD haha Det blev sedan frasen hon sa varje gång hon fick något hon tyckte om eller hade önskat sig. Sötunge, hon var så glad!
 
 
Mor och Bo var så glada åt varandra, och sina klappar!
 
Av mig, Alma och Jennifer fick mamma ett diskställ som hon länge har önskat sig. Hon har nämligen inrett sitt nya kök i Chabby chic, och då tyckte hon att detta diskställ passade bra.
 
Självklart hade jag även skrivit rim till det, och det ska ni få ta del av!
 
En vacker sommardag det vá
När du sa: "Detta vill jag ha!"
Något som passar mitt i prick
Är denna pryl i "chabby chic"
Så ta nu och släng det gamla skrället
Och använd denna pryl i stället!
 
Till Jennifer skrev jag ett rim på spanska, jag skriver det med så får ni google-translejta om ni inte kan spanska xP (fast grammatiken var visst lite fel, men skitsamma!).
 
Ahora se parece a una bola
Imagina como se ve al desenrollándola
Con la magia de un palito
Puedes evocar una bufanda o un suetercito
Aquí tienes algo creativo
Para hacerte algo chivo

Bästa var när tomten (som inte kunde spanska) skulle läsa det! xD
Det var några garnnystan och två virknålar, precis som hon hade önskat sig ^^
 
Jag hade även köpt julklappar till Stina och Teddy, som kom senare på kvällen. Deras rim löd såhär:
 
Stinas:
 
Med denna kan du hålla ordning och reda
Och samtidigt köket ditt inreda
Här får du plats med flera smaker
Och kanske även andra saker
Njut av denna lilla låda
Som du vackert kan beskåda
 
Hon fick en te-låda.
 
Teddy:
 
I denna kyla kan det hända att man nyser
Därför vill jag se till att Teddy inte fryser
Lurvig eller slät, och i olika kulör
Kan du själv välja efter behov och humör
Och när du ej längre denna behöver
Kan du den hänga på soffkanten över
 
Han fick en teddypläd.
 
Även jag hade varit snäll i år, så jag fick en del julklappar jag med. Och mamma hade skrivit rim, dessa ska ni såklart också få ta del av xP
 
På dessa ska du inte njoppa
Möjligen lite granna hoppa
Allra helst ska du sitta stilla
Eller ännu hellre på dem villa
 
Lite bakgrundsförklaring här kanske x)
"Njoppa" är det uttryck som vi har använt för att amma. När Alma var bebis började mamma säga "njopp njopp" när Alma skulle ta nappen, eller när hon ammade. Detta ledde senare till att Alma började säga "njopp njopp" när hon ville amma. (Fast när hon sa det lät det mer som "mjomjopp")
Villa ska egentligen vara vila, men det rimmar ju inte på stilla. Fatta vad jag blev förvirrad. "Vaddå villa", jag hade ju redan listat ut innan att paketet innehöll soffkuddar, för det hade jag önskat mig ^^
 
Nästa rim!
 
Håriga eller lena
Dessa kan du oavsett ha på bena
 
Det var ett par benvärmare som mamma köpte strax efter att jag hade påpekat att de var snygga, men inte hade råd att köpa dem. Kul eftersom att jag inte ofta rakar benen (palla liksom ^^). Senare på kvällen skulle jag förklara det roliga för Teddy, men han sa bara: "Har du håriga ben?", varpå jag svarade: "Ja, det vet väl DU!?". Grejen var den att han hade påpekat det för mig några veckor tidigare när jag var hos honom och hade kortbyxor på mig, men när jag sa det så lät det väldigt fel, och alla brast ut i gapskratt x)
 
Nästa rim!
 
Dessa har inte Blixten på
Jag hoppas du tycker om dem ändå
 
Det var två par trosor. Utan Blixten på (som Alma har på sina underkläder ^^)
 
Och sista rimmet:
 
Om du vill choklad få smaka
Kan du enkelt denna skaka
Det är inte bara lätt
Du blir även glad och mätt
 
Klurade länge på denna, och väntade med att öppna det till sist. Trodde att det var choklad ju. Föreställ er minen i mitt ansikte när jag öppnade paketet och läste texten "Diet-Pro". Som jag har nämnt i ett tidigare inlägg har jag gått upp litegrann i vikt, och det var tydligen inte mammsen så glad över x) eeh.. tack mor? Nåväl, jag fick åtminstone en snygg shaker till ^^
 
Förutom soffkuddar, benvärmare, trosor och bantingspulver fick jag även: Kaffe, kaffeburk och kaffemått av Teddy "så vi kunde ha det mysigt när han kom på besök" (han hade nåt rim, men han hade inte skrivit ner det), choklad och en trisslott (utan vinst) av Stina, och ett blockljus med led-lampa, som går på batteri och som jag vann på julklappsleken. Och ja, ni ser rätt, jag fick även en vattenpipa. EN VATTENPIPA!!! Som jag har önskat mig så länge. Linnéa var här dagen innan och lämnade två paket. Blev nästan tårögd bara av att hon hade köpt något till mig. Ni skulle sett mig när jag öppnade paketen. Jag började med det lilla, där kolen och tobaken låg. När jag öppnade paketet kom en stark doft ut. Först trodde jag att det var te, men det luktade för starkt, så såg jag en glimt av tobakspaketet. Utbrast "Nej!?", blev lite tårögd och utrbast om och om igen, "Nej, nej!? Hon kan väl inte ha..? NEJ!?", släppte det lilla paketet innan jag ens hade öppnat klart det och slängde mig på det större paketet. Alla glodde på mig och undrade vad det var med mig. "OMG, hon har köpt en...!", öppnade paketet och fick syn på kartongen med en bild av en vattenpipa, men kunde fortfarande knappt tro det. "Hon har köpt en vattenpipa, det är inte sant!". Bästa julklappen alltså, TACK LINNÉA, kan verkligen inte tacka dig nog!! <3
 
Jag fick även ett (riktigt) blockljus av Almas extramormor, som doftade "Vita snöbär" eller nåt liknande ^^ Supergott!
 
Ok, tillbaka till julaftonskvällen nu. När vi hade öppnat alla julklappar fikade vi lite, och sen dök Teddy och Stina upp (de hade firat jul med sin mamma/farmor och bror/farbror). Och då satte det igång!
 
 
Vi började spela spel, först MAD (som monopol, fast tvärtom) (skitkul!), sen somnade Alma...
 
...med chipsskålen som hon fick för att hon skulle hålla sig lugn ^^
 
Så kom vinet fram, och vi fortsatte spela. Efter MAD blev det Musik Alias, och det var jättekul! Man skulle spela på lag, så vi delade in oss i tre lag: Jennifer med Stina, Mamma med Bo, och jag med Teddy. Jennifer blev alldeles stressad och galen så fort det var deras tur (det gick på tid)...
 
 
...Mamma och Bo kunde typ allt, så de vann. Teddy kan knappt engelska, och jag kunde knappt prata (blev väldigt förkyld under dagen, och på kvällen/natten var jag ordentligt hes), men vi hade riktigt kul! Och spelade ända tills klockan var 2 på natten, och alla började bli riktigt trötta.
 
Dagen efter kände jag mig inte alls pigg. Vaknade med huvudvärk och hög temperatur. Vi skulle egentligen fira jul med resten av familjen den dagen, men jag kände att jag inte riktigt orkade det. Men vi gick dit en liten stund för att hämta och lämna julklappar, fast sen blev vi kvar ganska länge ändå ^^ Även det var trevligt.
 
Och Alma har fått så många julklappar att jag inte ens vet vart vi ska göra av allt. 
 
Hon fick: en racebana med Blixten, en ficklampa, ett leksaksföl, öronmuffar (finns inte på bilden), såpbubblor och julkläderna av mig, ett pussel med Nalle Puh, en doktorslåda och leklera av extramormor och -morfar (Britt och Lennart), en stor igelkott av Linnéa, en Rapunzel-docka av sin pappa, ett ritblock, en mönster-kikare (?), kritor, såpbubblor, göra-egen-tvål-set, kläder och skor (inte med på bilden) av mormor, en matta, en buss, djungeldjur ett ritblock, färgpennor och målarfärg av gamlamormor (eller fick hon pennorna med av mormor?), en fotboll och ett tvåsidigt pussel med blixten av Teddy, och två tröjor av min morbror, och en baby born-docka som kan kissa av min moster.
Hoppas att jag inte har glömt nånting nu ^^ 
 
Vill tacka för alla julklappar, och det trevliga sällskapet!
 
Hoppas ni andra med hade en trevligt jul.
 
PS. Chokladhäxan hälsar...
 


Kommentarer
Nea

Å sötaste :P vsg det var så lite. Synd att jag inte var med när du öppnade den. Hade velat se din reaktion :D puss och kram <3 sista bilden är det vackraste jag sett :D hahaha

2012-12-29 @ 18:54:10
URL: http://crackedactor.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0