Copycat - Mamma Mu och Kråkan går vilse

Tjeena!
 
Har jag berättat om mitt copycat-projekt? Jag har nog nämnt det några gånger, men idag har jag blivit klar med det, så jag tänkte visa er vad jag har gjort och vad arbetet gick ut på. 
 
Projektet heter Copycat, som betyder härmapa. Meningen var att vi skulle välja en illustratör eller grafisk stil (det fanns en lista med de man fick välja), och göra en illustration av något slag (reklam, filmaffisch, osv) i den valda stilen/illustratörens stil. Jag valde Sven Nordqvist (som har skrivit och illustrerat bl.a. Pettson och Findus-böckerna, Nasse-böckerna, och illustrerat Mamma Mu-böckerna). Jag bestämde mig för att göra en filmaffisch med temat Fantasy Adventure (de andra teman man kunde välja var Space Opera och Horror, så Fantasy Adventure kändes mest barnvänligt). (Min första tanke var att göra en Space Opera: Mamma Mu och Kråkan åker till månen, men jag insåg att jag skulle gå miste om Sven Nordqvists utmärkande sätt att teckna naturen.) 
 
Jag hittade på titeln: "Mamma Mu och Kråkan går vilse", och hittade på handlingen att Mamma Mu och Kråkan beger sig ut i skogen på upptäcksfärd, och går vilse. Då upptäcker de att skogen är full av magiska sagofigurer.
 
Vi har haft 4 veckor på oss. På 4 veckor har vi sammanlagt 20 timmars lektioner. Första lektionen gjorde jag bara thumbnails (skissade upp idéer). Andra lektionen ändrade jag min första idé och gjorde nya thumbnails, samt påbörjade bilden på photoshop. Jag har jobbar mycket mer än 20 timmar. Jag har suttit på håltimmar och efter skolan för att bli klar i tid. Utöver bilden skulle man även skriva ett dokument med research, bakgrundsinformation, historia och en egen bildförklaring. Men den ska ni slippa läsa (5 sidor, varav hälften är text, och hälften bilder.)
 
Däremot har jag sparat bilder från nästan varje gång som jag har suttit och arbetat (det är alltså ungefär 5 h arbetstid mellan varje bild), och dessa tänkte jag visa er :)
 
3:e december
 
 
10:e december
 
 
14:e december
 
 
14:e december (nån timme senare)
 
 
17:e december (idag)
 
 
Idag blev jag ÄNTLIGEN KLAR! Och jag är så nöjd!
 
Jag ska försöka lägga upp en större version av slutresultatet någonstans så kan ni få zooma in och se om ni hittar alla detaljer ^^
 
Vad tycker ni? Ser det ut som att Sven Nordqvist har gjort bilden? ;D
 
Jag tyckte att detta var jättekul. Jag har verkligen lärt mig något, och jag har stor respekt för Sven Nordqvist och andra barnboksillustratörer. Det är inte så enkelt som man tror.
 
Innan jag avslutar här vill jag bara tipsa om en bok som jag hittade när jag gjorde min research och försökte hitta referensbilder för att göra sagofigurerna (främst älvorna). "Var är min syster?" av Sven Nordqvist. Det är en bok med helt fantastiska illustrationer. Enligt Nordqvist tog det 25 år att bli klar med boken, vilket man kan förstå när man ser de bilderna. Det tog mig 4 veckor att göra denna bilden, så att göra en hel bok är nog ingen barnlek om man ska göra det i Sven Nordqvists stil. 
 
Nu ska jag skriva ett tal till svenska C innan jag lägger mig.
I morgon är jag ledig från skolan pga rättegången. Wish me luck! ;O
 

Uppdatering: HÄR kan ni se slutresultatet i ett större format. Om ni vill se detaljerna ännu bättre är det nog smartast att spara bilden på datorn så kan ni zooma in hur mycket som helst där :P
 
Hur många detaljer hittar ni? ;)


Kommentarer
Michis

Gud vad snyggt!!!! Härliga bilder spec sista =)

2012-12-17 @ 22:55:34
URL: http://michaeala.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0