Julafton!

Tjo på er!
 
Ledsen att det inte blev nåt mer förrän nu. Har ingen ursäkt mer än att jag inte pallade x) Men men, det är min blogg så ni får ta det som det kommer helt enkelt ^^ Jo, dessutom ville jag hinna ta en bild på Almas alla julklappar, och jag har inte kunnat samla ihop dem ordentligt förrän idag. Så, ursäkt! xP
 
Nåväl, vi börjar från början.
 
Julafton.
 
Dagen började med att Alma fick öppna en julklapp på morgonen. I paketet fanns kläderna som hon skulle ha på sig senare på dagen. Klänningen som hon själv hade valt, samt strumpbyxor, en bolero-kofta och hårspännen i fyra färger (röd, vit, svart och silver, alla glittriga), så hon fick välja själv vilken färg hon ville ha.
 
 
Sedan började förberedelserna. Vi städade och fixade det som vi hade kvar att fixa (vi hade fixat det mesta dagen innan). Just det, Jennifer sov hos mig, så hon hjälpte till jättemycket :)
 
Kl 14 kom mamma och Bo. Jag och Jennifer började förbereda maten medan mamma och Bo skrev klart sina rim.
 
 
 
 
 
När räkorna och rimmen var klara tog mor över, så att resten av oss kunde springa och kolla på Kalle Anka. Det gick inte riktigt som planerat. Jag har ju ingen tv, vi hade tänkt kolla på svt play, men så visade det sig att svt inte hade tillstånd att visa det på internet -.- Som tur var hittade vi förra årets Kalle Anka på youtube, och därmed var julen räddad!
 
 
Nej men hoppsan, där var den svarta dockan! Ska inte säga så mycket om den, men ni skulle sett kommentarerna under klippet. Helt galet att folk rasar över att disney har tagit bort rasistiska klipp ur filmen. Tänk alla som har tv och som valde att kolla på youtube "baraföratt". Själv hade jag mycket hellre sett den nya versionen, och har bestämt mig för att skaffa tv inför nästa jul x)
 
Alma var helt uppslukad av filmen. Gick knappt att få kontakt med henne x)
 
 
 
 
När Kalle Anka var slut satte vi igång Astrids jul på svt play och plockade fram maten!
 
 
SKÅÅÅL OCH GOD JUL!
 
Efter maten slappade vi en stund innan det var dags för tomten att komma. Och oj vad det var många paket under granen i år!
 
Jag kommer knappt ihåg när vi hade såhär många klappar sist! :)
 
Alma var väldigt förväntansfull över att tomten skulle komma, och när han till slut kom vandrande utanför fönstret blev hon överlycklig!
 
 
 
Och så var det julklappsutdelningen med!
 
 
 
 
Och innan Tomten fick gå vidare fick vi ta några vackra gruppbilder med honom!
 
 
 
 
När tomten hade gått kom Bo tillbaka (han hade varit och köpt tidningen), och alla kunde öppna sina julklappar!
 
Alma fick bl.a. en racebana med blixten av mig. När hon öppnade den utbrast hon "DET menar jag!" xD haha Det blev sedan frasen hon sa varje gång hon fick något hon tyckte om eller hade önskat sig. Sötunge, hon var så glad!
 
 
Mor och Bo var så glada åt varandra, och sina klappar!
 
Av mig, Alma och Jennifer fick mamma ett diskställ som hon länge har önskat sig. Hon har nämligen inrett sitt nya kök i Chabby chic, och då tyckte hon att detta diskställ passade bra.
 
Självklart hade jag även skrivit rim till det, och det ska ni få ta del av!
 
En vacker sommardag det vá
När du sa: "Detta vill jag ha!"
Något som passar mitt i prick
Är denna pryl i "chabby chic"
Så ta nu och släng det gamla skrället
Och använd denna pryl i stället!
 
Till Jennifer skrev jag ett rim på spanska, jag skriver det med så får ni google-translejta om ni inte kan spanska xP (fast grammatiken var visst lite fel, men skitsamma!).
 
Ahora se parece a una bola
Imagina como se ve al desenrollándola
Con la magia de un palito
Puedes evocar una bufanda o un suetercito
Aquí tienes algo creativo
Para hacerte algo chivo

Bästa var när tomten (som inte kunde spanska) skulle läsa det! xD
Det var några garnnystan och två virknålar, precis som hon hade önskat sig ^^
 
Jag hade även köpt julklappar till Stina och Teddy, som kom senare på kvällen. Deras rim löd såhär:
 
Stinas:
 
Med denna kan du hålla ordning och reda
Och samtidigt köket ditt inreda
Här får du plats med flera smaker
Och kanske även andra saker
Njut av denna lilla låda
Som du vackert kan beskåda
 
Hon fick en te-låda.
 
Teddy:
 
I denna kyla kan det hända att man nyser
Därför vill jag se till att Teddy inte fryser
Lurvig eller slät, och i olika kulör
Kan du själv välja efter behov och humör
Och när du ej längre denna behöver
Kan du den hänga på soffkanten över
 
Han fick en teddypläd.
 
Även jag hade varit snäll i år, så jag fick en del julklappar jag med. Och mamma hade skrivit rim, dessa ska ni såklart också få ta del av xP
 
På dessa ska du inte njoppa
Möjligen lite granna hoppa
Allra helst ska du sitta stilla
Eller ännu hellre på dem villa
 
Lite bakgrundsförklaring här kanske x)
"Njoppa" är det uttryck som vi har använt för att amma. När Alma var bebis började mamma säga "njopp njopp" när Alma skulle ta nappen, eller när hon ammade. Detta ledde senare till att Alma började säga "njopp njopp" när hon ville amma. (Fast när hon sa det lät det mer som "mjomjopp")
Villa ska egentligen vara vila, men det rimmar ju inte på stilla. Fatta vad jag blev förvirrad. "Vaddå villa", jag hade ju redan listat ut innan att paketet innehöll soffkuddar, för det hade jag önskat mig ^^
 
Nästa rim!
 
Håriga eller lena
Dessa kan du oavsett ha på bena
 
Det var ett par benvärmare som mamma köpte strax efter att jag hade påpekat att de var snygga, men inte hade råd att köpa dem. Kul eftersom att jag inte ofta rakar benen (palla liksom ^^). Senare på kvällen skulle jag förklara det roliga för Teddy, men han sa bara: "Har du håriga ben?", varpå jag svarade: "Ja, det vet väl DU!?". Grejen var den att han hade påpekat det för mig några veckor tidigare när jag var hos honom och hade kortbyxor på mig, men när jag sa det så lät det väldigt fel, och alla brast ut i gapskratt x)
 
Nästa rim!
 
Dessa har inte Blixten på
Jag hoppas du tycker om dem ändå
 
Det var två par trosor. Utan Blixten på (som Alma har på sina underkläder ^^)
 
Och sista rimmet:
 
Om du vill choklad få smaka
Kan du enkelt denna skaka
Det är inte bara lätt
Du blir även glad och mätt
 
Klurade länge på denna, och väntade med att öppna det till sist. Trodde att det var choklad ju. Föreställ er minen i mitt ansikte när jag öppnade paketet och läste texten "Diet-Pro". Som jag har nämnt i ett tidigare inlägg har jag gått upp litegrann i vikt, och det var tydligen inte mammsen så glad över x) eeh.. tack mor? Nåväl, jag fick åtminstone en snygg shaker till ^^
 
Förutom soffkuddar, benvärmare, trosor och bantingspulver fick jag även: Kaffe, kaffeburk och kaffemått av Teddy "så vi kunde ha det mysigt när han kom på besök" (han hade nåt rim, men han hade inte skrivit ner det), choklad och en trisslott (utan vinst) av Stina, och ett blockljus med led-lampa, som går på batteri och som jag vann på julklappsleken. Och ja, ni ser rätt, jag fick även en vattenpipa. EN VATTENPIPA!!! Som jag har önskat mig så länge. Linnéa var här dagen innan och lämnade två paket. Blev nästan tårögd bara av att hon hade köpt något till mig. Ni skulle sett mig när jag öppnade paketen. Jag började med det lilla, där kolen och tobaken låg. När jag öppnade paketet kom en stark doft ut. Först trodde jag att det var te, men det luktade för starkt, så såg jag en glimt av tobakspaketet. Utbrast "Nej!?", blev lite tårögd och utrbast om och om igen, "Nej, nej!? Hon kan väl inte ha..? NEJ!?", släppte det lilla paketet innan jag ens hade öppnat klart det och slängde mig på det större paketet. Alla glodde på mig och undrade vad det var med mig. "OMG, hon har köpt en...!", öppnade paketet och fick syn på kartongen med en bild av en vattenpipa, men kunde fortfarande knappt tro det. "Hon har köpt en vattenpipa, det är inte sant!". Bästa julklappen alltså, TACK LINNÉA, kan verkligen inte tacka dig nog!! <3
 
Jag fick även ett (riktigt) blockljus av Almas extramormor, som doftade "Vita snöbär" eller nåt liknande ^^ Supergott!
 
Ok, tillbaka till julaftonskvällen nu. När vi hade öppnat alla julklappar fikade vi lite, och sen dök Teddy och Stina upp (de hade firat jul med sin mamma/farmor och bror/farbror). Och då satte det igång!
 
 
Vi började spela spel, först MAD (som monopol, fast tvärtom) (skitkul!), sen somnade Alma...
 
...med chipsskålen som hon fick för att hon skulle hålla sig lugn ^^
 
Så kom vinet fram, och vi fortsatte spela. Efter MAD blev det Musik Alias, och det var jättekul! Man skulle spela på lag, så vi delade in oss i tre lag: Jennifer med Stina, Mamma med Bo, och jag med Teddy. Jennifer blev alldeles stressad och galen så fort det var deras tur (det gick på tid)...
 
 
...Mamma och Bo kunde typ allt, så de vann. Teddy kan knappt engelska, och jag kunde knappt prata (blev väldigt förkyld under dagen, och på kvällen/natten var jag ordentligt hes), men vi hade riktigt kul! Och spelade ända tills klockan var 2 på natten, och alla började bli riktigt trötta.
 
Dagen efter kände jag mig inte alls pigg. Vaknade med huvudvärk och hög temperatur. Vi skulle egentligen fira jul med resten av familjen den dagen, men jag kände att jag inte riktigt orkade det. Men vi gick dit en liten stund för att hämta och lämna julklappar, fast sen blev vi kvar ganska länge ändå ^^ Även det var trevligt.
 
Och Alma har fått så många julklappar att jag inte ens vet vart vi ska göra av allt. 
 
Hon fick: en racebana med Blixten, en ficklampa, ett leksaksföl, öronmuffar (finns inte på bilden), såpbubblor och julkläderna av mig, ett pussel med Nalle Puh, en doktorslåda och leklera av extramormor och -morfar (Britt och Lennart), en stor igelkott av Linnéa, en Rapunzel-docka av sin pappa, ett ritblock, en mönster-kikare (?), kritor, såpbubblor, göra-egen-tvål-set, kläder och skor (inte med på bilden) av mormor, en matta, en buss, djungeldjur ett ritblock, färgpennor och målarfärg av gamlamormor (eller fick hon pennorna med av mormor?), en fotboll och ett tvåsidigt pussel med blixten av Teddy, och två tröjor av min morbror, och en baby born-docka som kan kissa av min moster.
Hoppas att jag inte har glömt nånting nu ^^ 
 
Vill tacka för alla julklappar, och det trevliga sällskapet!
 
Hoppas ni andra med hade en trevligt jul.
 
PS. Chokladhäxan hälsar...
 

Har ni haft en God Jul?

Det har jag!! :D

I måndags firade vi jul hos mig, med mamma, syrran Jennifer och mammas pojkvän Bo, och Alma med såklart. På kvällen kom även min moster Stina och hennes pappa Teddy. Det var jättetrevligt!
 
Under julaftonsdagen började jag bli sjuk, kände mig ganska dålig nästan hela dagen, och på kvällen var jag riktigt hes. Dagen efter (igår) skulle vi fira med resten av familjen (min andra moster Angelica och hennes två barn, mormor, morbror, Jennifer, Stina och Teddy). Men när jag vaknade på morgonen (läs: förmiddagen) kände jag mig inte alls pigg, hade hög temperatur, ont i huvudet och halsen osv osv. En riktig förkylning alltså. Så jag bestämde mig för att inte gå dit. Men några timmar senare, när jag hade vilat ut kändes det bättre, så vi kom överens om att vi bara skulle komma en liten runda för att hämta och lämna julklappar. Så vi gick dit vid 17-tiden, men blev kvar mycket längre än vi hade tänkt. Halv 11 gick vi därifrån, och då var jag riktigt trött. Men även det var mycket trevligt.
 
Både jag och Alma är nöjda över julklapparna, och hela julhelgen :)
 
Idag har vi bestämt oss för att bara vara hemma och ta det lugnt så att vi kan bli ordentligt friska. Alma har ju varit sjuk lite längre, så det håller redan på att gå över. 
 
Jag tänkte att ni skulle få se lite bilder, men just nu har jag inte dem på datorn, så jag får återkomma lite senare under dagen :)
 
Hoppas att ni har haft det lika bra och trevligt! :D

Bara rimmen kvar!

Tjabba!
 
Jag tänkte bara berätta om idag egentligen, men det är lite svårt, så jag ska börja från början.
 
I tisdags var det rättegång igen. Eller uppföljande muntlig förberedelse, som det egentligen heter. För mig är det i princip samma sak. Det har gått 4 månader sedan förra, och vi skulle alltså följa upp för att se hur det hade gått. Jag kommer inte gå in på några detaljer, eftersom att ämnet berör fler än mig och dessutom är väldigt personligt.
 
När jag gick dit kände jag mig lugn, och väldigt säker på att det skulle gå bra. Efteråt känner jag mig inte lika säker längre. Jag vet inte varför. Egentligen gick det inte dåligt, men det var något som hände som bara sög all kraft ur mig. Jag vet bara inte vad. Något var det i alla fall, och det krävdes bara en oläglig kommentar för att jag skulle bryta ihop och storböla hela kvällen. 
 
Av någon anledning har jag känt mig ganska orolig och stressad efteråt, vilket ledde till en feber-attack, så jag gick inte till skolan igår. Eller idag. Alma har blivit förkyld, och halvfebrig, så jag lät henne bestämma om hon ville gå till förskolan eller inte, eftersom att det är sista dagen innan julledigheten. Men hon kände sig inte så pigg, så hon bestämde sig för att stanna hemma med mig.
 
Planen var att städa. Vi städade inte.
Jag hade nämligen även en plan om att gå på stan. Jag skulle inhandla de sista julklapparna, en julstjärna och något att ha på mig på julafton. (Klänningen som jag beställde från Nelly var skitful på mig. Jag såg ut som Barbastark med pattar...)
 

Jag i klänningen........
 
Så vi sket i städningen, och gick på stan i stället :)
Det var mycket trevligt, och nu är alla julklapparna inhandlade (förutom de som jag ska köpa efter jul förstås ^^), och jag hittade något lite mindre... eh. tecknat.
 
Queen Tiara In Da Provrum
 
Mycket fin och julig skjorta. Me likey.
 

Lång tröja med spets a la Barbamama, I dont think so.
 

Ok, ni ser inte det så bra just på denna bilden, men denna modellen var snygg! Så jag provade tre olika färger. Svart...
 
Grå...
 
Och mörkröd. Jag älskar denna färgen! Jag köpte ett par strumpbyxor för någon vecka sedan, i samma färg, för jag tänkte att jag kunde ha dem och en fin klänning till. Men nu hade jag det på julmyset, men det gick inte så bra med klänningarna då... (Om ni inte har fattat det än så har jag alltså gått upp några kilo de senaste månaderna. Har precis börjat inse att minst hälften av mina kläder inte passar längre. Så jag står mitt i ett svårt dilemma; köpa nya kläder, eller bli smal....). 
 
Anyway, jag älskade denna tröjan, men jag kunde inte bestämma mig. Det stod mellan denna och skjortan. Det blev denna, eftersom att skjortan kostade en hundring mer. Men jag är nöjd. Det är en fin tröja som jag kan ha både till jul och till vardags! :)
 
Alma hade inte så kul när jag provade kläder (som ni kanske ser...). Vid ett tillfälle lyckades hon öppnade dörren helt när jag stod i bara bh... Det var... kul.
 
Men vi var även och kollade på lite kläder till Alma, och då lyckades vi hitta en kofta som jag har letat efter hur länge som helst (den hängde längst in i hörnet, och det fanns bara två kvar, varav en var i Almas storlek). 
 
Den är supergosig! Och värmer jättebra på vintern. Förrförra året köpte vi en sådan blå till henne. Det var nog favoritkoftan det året. Hoppas att hon tycker om denna lika mycket. Det hade jag gjort! Hon gillar iaf färgen lika mycket nu som då. Numer tycker hon nämligen mer om rött och rosa, än blått. 
 
Även granen fick piffas till litegrann. Jag var på jakt efter en julstjärna som liknade den jag köpte förförra året. Mamma har lånat den, men det visade sig att den var guldig, och inte silvrig som jag trodde, och som vi har i granen i år. På Åhléns skulle de haft en likadan i silver, men den var slut när jag kom dit. I stället fick jag ta en annan superglittrig stjärna. Nåväl. Men så hittade jag även lila kulor. Åh, vad jag blev glad! Jag har ju bara haft några få pyttesmå lila kulor bland alla silvriga, för jag hittade knappt nåt lila när jag handlade julgrejer. Men idag hittade jag det, och till min lycka var alla julgransgrejer på rea, halva priset! Kan det bli bättre!?
 
 
Hörrni, snart är det jul!
Men det spelar ingen roll, för jorden går ju ändå under i morgon. 
Om den inte skulle göra det, så hörs vi snart igen. Annars får jag väl önska er en god jul... eller beklaga er död... eller nåt :/
 

Personligt meddelande till Du som snokar runt.
 
 
Ja, vad ska man säga? 90 sidvisningar på en dag. Seriöst, har du inget bättre för dig?
Angående de kommentarerna du skickade i tisdags (då du tydligen också snokade runt en hel del): jag svarade inte på dem, dels för att du redan vet svaret (nej, det var inte så svårt att lista ut vem du är), och dels för att jag inte vill diskutera sådant personligt på min offentliga blogg. Snälla du, sluta snoka runt. Det ser inte sunt ut.
 
Kram och God Jul! :)
//Queen Tiara
 

Copycat - Mamma Mu och Kråkan går vilse

Tjeena!
 
Har jag berättat om mitt copycat-projekt? Jag har nog nämnt det några gånger, men idag har jag blivit klar med det, så jag tänkte visa er vad jag har gjort och vad arbetet gick ut på. 
 
Projektet heter Copycat, som betyder härmapa. Meningen var att vi skulle välja en illustratör eller grafisk stil (det fanns en lista med de man fick välja), och göra en illustration av något slag (reklam, filmaffisch, osv) i den valda stilen/illustratörens stil. Jag valde Sven Nordqvist (som har skrivit och illustrerat bl.a. Pettson och Findus-böckerna, Nasse-böckerna, och illustrerat Mamma Mu-böckerna). Jag bestämde mig för att göra en filmaffisch med temat Fantasy Adventure (de andra teman man kunde välja var Space Opera och Horror, så Fantasy Adventure kändes mest barnvänligt). (Min första tanke var att göra en Space Opera: Mamma Mu och Kråkan åker till månen, men jag insåg att jag skulle gå miste om Sven Nordqvists utmärkande sätt att teckna naturen.) 
 
Jag hittade på titeln: "Mamma Mu och Kråkan går vilse", och hittade på handlingen att Mamma Mu och Kråkan beger sig ut i skogen på upptäcksfärd, och går vilse. Då upptäcker de att skogen är full av magiska sagofigurer.
 
Vi har haft 4 veckor på oss. På 4 veckor har vi sammanlagt 20 timmars lektioner. Första lektionen gjorde jag bara thumbnails (skissade upp idéer). Andra lektionen ändrade jag min första idé och gjorde nya thumbnails, samt påbörjade bilden på photoshop. Jag har jobbar mycket mer än 20 timmar. Jag har suttit på håltimmar och efter skolan för att bli klar i tid. Utöver bilden skulle man även skriva ett dokument med research, bakgrundsinformation, historia och en egen bildförklaring. Men den ska ni slippa läsa (5 sidor, varav hälften är text, och hälften bilder.)
 
Däremot har jag sparat bilder från nästan varje gång som jag har suttit och arbetat (det är alltså ungefär 5 h arbetstid mellan varje bild), och dessa tänkte jag visa er :)
 
3:e december
 
 
10:e december
 
 
14:e december
 
 
14:e december (nån timme senare)
 
 
17:e december (idag)
 
 
Idag blev jag ÄNTLIGEN KLAR! Och jag är så nöjd!
 
Jag ska försöka lägga upp en större version av slutresultatet någonstans så kan ni få zooma in och se om ni hittar alla detaljer ^^
 
Vad tycker ni? Ser det ut som att Sven Nordqvist har gjort bilden? ;D
 
Jag tyckte att detta var jättekul. Jag har verkligen lärt mig något, och jag har stor respekt för Sven Nordqvist och andra barnboksillustratörer. Det är inte så enkelt som man tror.
 
Innan jag avslutar här vill jag bara tipsa om en bok som jag hittade när jag gjorde min research och försökte hitta referensbilder för att göra sagofigurerna (främst älvorna). "Var är min syster?" av Sven Nordqvist. Det är en bok med helt fantastiska illustrationer. Enligt Nordqvist tog det 25 år att bli klar med boken, vilket man kan förstå när man ser de bilderna. Det tog mig 4 veckor att göra denna bilden, så att göra en hel bok är nog ingen barnlek om man ska göra det i Sven Nordqvists stil. 
 
Nu ska jag skriva ett tal till svenska C innan jag lägger mig.
I morgon är jag ledig från skolan pga rättegången. Wish me luck! ;O
 

Uppdatering: HÄR kan ni se slutresultatet i ett större format. Om ni vill se detaljerna ännu bättre är det nog smartast att spara bilden på datorn så kan ni zooma in hur mycket som helst där :P
 
Hur många detaljer hittar ni? ;)

Julmys

Vilken bra dag jag har haft!
 
Det började med att Alma åkte till sin stödfamilj på morgonen. Det var SÅ SKÖNT! Alma är inte särskilt rolig att vara med nu för tiden. Hon bara gnäller och klänger och tjurar precis hela tiden. Jag håller på att bli galen!! Men. Jag får nog försöka se detta som ett tillfälle att öva på tålamodet. Jag har fått komma till insikt att denna perioden kan bli långvarig. Men det är verkligen påfrestande, särskilt när man är trött och stressad över annat (skolan). Så veckan som har gått har inte varit speciellt rolig. Bara en massa skrik och gnäll, tårar och trötthet - även från min sida till slut. Så, när Alma åkte i morse kände jag mig så lättad! Det var lugnt och skönt, och jag kunde städa i lugn och ro. Jag började med att handla, sen satte jag mig vid datorn och läste hur många blogginlägg som helst (har inte haft tid att läsa bloggar på flera veckor), och till slut satte jag på musiken på högsta volym och började städa. Äntligen ser det ut som ett hem igen. Har ju inte haft tid eller ork att städa på flera veckor! :S
 
Nåväl. När klockan blev 15 kom Alma tillbaka, och samtidigt kom några av mina vänner som jag hade bjudit hit. Vi skulle nämligen ha julmys. Så jag hade organiserat ihop ett litet knytkalas, så alla hade något med sig, och vi lyckades fixa ihop ett rejält julbord!
 
 
Mina kära vänner: Daniel (aka Prinsen), Angelica, Sofie (vår frisör), Kim, Linnea och Valentin och Alma vid "barnbordet". 
 
Såhär fet kan man bli om man äter för mycket julmat, hehehe!
 
Sen hade vi julklappslek.
 
Jag fick en gosig filt, som jag och Prinsen gosade in oss i x)
 
Jag gav bort ett salt- och pepparkar i form av en ängel och en jävul, och en toarulle med hjärtan ^^
Även barnen fick julklappar i form av såpbubblor, vilket uppskattades mycket!
 
 
Vi alla hade en mycket trevlig kväll. Utöver julbord och julklappar hade vi även glögg med lussekatter och pepparkakor :) 
 
Till slut blev vi alla trötta, och gästerna började bege sig hemåt. 
 
Valentin fick en kram.
 
Sen började ungen skrika igen. Hon ville inte sova, hon ville äta, och hon ville inte vara på sitt rum, och hon skulle klänga på sängkläderna, och hela tiden var det skrik och gnäll. Vad hände liksom!? Hon var ju så bra på att prata lugnt och berätta vad hon ville. Nu skriker hon för minsta lilla, jag blir galen. Känner verkligen att jag håller på att bli en såndär hemsk förälder. Plötsligt hör jag mig själv hota och muta, och skrika för egentligen ingenting. Nej, det är oacceptabelt. Jag måste verkligen öva på det där med tålamod och att hålla mig lugn, trots jobbig skrikunge. Tar gärna emot tips och råd från kloka och erfarna föräldrar ^^
 
Nu ska jag plugga, och sen ska jag kolla på mereorregnet! Hoppas jag får se nåt! :D

Nu är det klippt!

I tisdags var vi hos frisören med Alma. Sist vi klippte hennes hår var ju i somras, på sailet. Nästan ett halvår sedan! Så hon hade riktigt långt hår.
 
Kvällen innan klippning.
 
Hon fick en fläta för att Sofie (frisören), eller "Nofie", som Alma säger, inte skulle behöva borsta igenom hennes trassel x) 
 
Hon har ju jättefint hår, men det är så svårhanterligt. Många tycker att jag ska borsta det varje, eller åtminstone varannan dag. Ha! Säger jag bara. Och, försök du det! Nej fy helvete. Jag borstar Almas hår 1-2 ggr i veckan i samband med att hon duschar. Det är lättare att borsta när det är blött, och då formas även lockarna bättre när det torkar. Hade sett kaotiskt ut om jag borstade det varje dag när det var torrt! x)
Problemet är bara att när det är så långt blir det smutsigare, så när vi borstar det får vi ihop en stor samling dammtussar som har fastnat i hennes hår, i alla jäkla tovor.
Så, vi fick klippa! :)
 
När vi kom dit ville Alma plötsligt inte klippa sig längre, trots att hon hade tjatat om det i flera veckor. Men då tog "Nofie" fram en klubba, och jag tog fram Pingu på mobilen (på youtube), och då gick hon med på det :)
 
Alma fick lugg igen. Det har hon inte haft på ett bra tag. Den hade blivit så lång, så hon kunde ha det åt sidorna, så det nästan blev en mittbena (hon har egentligen ingen naturlig mittbena ^^). Resten av håret blev ungefär 3 cm kortare.
 
"Nofie" gjorde en inbakad fläta, och Alma tyckte inte om att jag tog bilder, så ni får bara se luggen än så länge x)
 
Alma var i alla fall nöjd, fast det tog ett tag att vänja sig vid luggen igen x) i början gick hon och tog undan den, så som hon gör när hon har längre hår/lugg som faller över ögonen :P Men nu har hon vant sig. Och när hon duschade i lördags borstade vi håret, och det var knappt några tovor alls. Underbart! :D
 
Även jag hade tänkt klippa mig när Alma gjorde det, men då fanns det ingen tid. Jag hade egentligen inte tänkt göra det, men när jag hade färgat det (kommer inte ihåg när) (färgade mörkbrunt, ungefär som min naturliga hårfärg, eftersom att den förra färgen hade bleknat så håret såg ännu mer slitet ut än det var ^^), kände jag att jag behövde klippa det också. Så jag fick en tid på torsdagen i stället, och då passade jag på innan jag skulle på avslutning på föräldragruppen.
 
Sist jag klippte mig var i juni, och då klippte jag mig själv. Det var snyggt då, men jag har ju klippt mig själv några gånger, och även om det blir snyggt ibland så blir det ju väldigt ojämnt. Fast jag var ändå lite osäker på om jag faktiskt skulle klippa mig, för jag är så glad att jag äntligen har fått lite längd nu. Men Sofie lyckades fixa till, och jämna ut det, utan att förstöra längden :) Och så blev det lugg även på mig :)
 
Tada! :D
 
Jag hittade "spegel-kameran" på mobilen, och hade lite kul med den x)
 
Denna bilden la jag upp på fb, med texten "vad tycks om min nya frisyr?" xD haha
 
Lite senare la jag upp denna vackra fjortis-bild. Man ser frisyren bättre här x) haha 
Egentligen tycker jag bara väldigt mycket om att larva mig. Man kan ju inte vara seriös jämt och ständigt xP haha
 
Nu vet jag inte hur många av mina läsare som bor i Karlskrona, men till er som gör det måste jag bara rekommendera vår frisör. Hon heter Sofie och jobbar på Headline här i stan (bakom Wachtmeister), så ska ni klippa håret är det henne ni ska gå till! :D
 
Usch, nu blev det sent igen. Ska jag sova eller plugga? Det får nog bli sova.. jag försov mig i morse. Rejält asså! Jag vaknade halv 10!!! :S så det är nog bäst att jag lägger mig i tid idag, så hinner jag plugga i morgon i stället.
 
Natti natti! :)

Julpyssel

Jag bestämde mig för att försöka hitta på något juligt tillsammans med Alma varje advent.
Första advent bakade vi pepparkakor och lussebullar, och idag gjorde vi julkort :)
 
Fast vi blev lite avbrutna först, för det satt en hemlös kvinna i trappen. Hon satt och grät precis utanför dörren, så jag släppte in henne och gav henne lite att äta, och ringde runt lite för att försöka hitta någonstans dit hon kunde ta vägen. Det gick väl sådär. Jag hoppas i alla fall att det löser sig för henne. Verkade som att hon redan hade varit lite varstans.. Jag gjorde i alla fall vad jag kunde, och hon slapp gå hungrig ett tag till i alla fall. Får väl räkna det som dagens goda gärning.. Trots att det känns dumt att jag inte kunde göra mer för att hjälpa henne :/
 
Efter det skulle vi åka till Almas stödfamilj, så vi har varit där nästan hela eftermiddagen. Vi kom hem vid 20, men Alma var inte trött, så vi fortsatte pyssla en stund till innan hon slumrade till Mamma Mu-boken :)
 
Jag blev precis klar med alla kort. Det blev 6 stycken, och jag är jättenöjd med allihopa :)
 
Alla julkort :)
 
Alma fick välja först, så det blev en pepparkaksgubbe, som hon själv målade brun, och satte hatten på sné :) Och så fick hon välja var alla stjärnor skulle vara med. 
 
Alma har fått en liten "obsession" när det gäller pepparkakor. Inte kakorna i sig, de är "bara" ok. Men hon sjunger om pepparkaksgubbarna, vill rita pepparkaksgubbar, och vill till och med vara pepparkaksgubbe på lucia. Greeeejt, jag hade förberett både lucia, tärna och tomtegumma, men självklart ska hon vara pepparkaka då x( aja, men så klart ska min lilla älskling få vara pepparkaka, så jag har varit på värsta jakten efter en dräkt på internet. Hittade en billig, som tur var xP I alla fall, det var lite bakgrundsinfo. Haha. Det jag skulle berätta egentligen var att när Alma berättade för mig att hon ville vara pepparkaka sa hon: "Mamma, jag vill vara pepparkaka. Men du får inte sätta mig i ugnen!" xD haha, jäkla gullunge alltså! <3
 
 
Jag ville göra en med snögubbe, för jag hittade ett jättefint glittrigt skumgummi-papper, och flera tyg-papper typ x) Tycker nog bäst om denna :)
 
Ville göra en med bara julgran, men det blev så tomt, så jag la till några julklappar under :)
 
Sen blev det några lite enklare och mindre kort :)
 
Hjärta å glitter :) juuuuligt, hihi *känner mig allmänt lat att jag ens gjorde denna, haha*
 
Den här ser nästan lika simpel ut som den förra, men den var väldigt svår att göra faktiskt. Först fick jag rita en stjärna, sen sätta lim i den. Klistra på alla små stjärnor, och sen det allra svåraste: piprensarhelvetet! (Oj, nu svor jag. Det börjar bli sent.. snart kommer jag säkert med riktigt dåliga skämt. En liten förvarning bara...) Fick trycka på den och sen lägga en stor fet bok på den tills den torkade. Haha, så ful den blev egentligen. Fick skriva "God jul" med tipex xD så fult! men aja...
 
Innan jag gav upp helt bestämde jag mig för att göra en fin till, så då blev det denna :) ett litet paket, och bokstäver som knappt fick plats. Haha x)
 
I helhet blev jag nöjd, och det var kul :)
Återstår att se vem som får vilket. Jag vill nästan behålla dem själv x)
 
Nu bör jag sova.
(Se där, ni slapp dåliga skämt. Lucky you!)

Sleigh Ride

Tja!
 
Tänkte bara dela med mig av en härlig låt som jag hittade på youtube igår :)
 
 

En planerad slump?

I onsdags var jag på SACO-mässan i Malmö. Högskolemässan alltså. Det var väldigt spännande. Jag gick på ett par intressanta seminarier (men missade den mest intressanta.. :/ ), och gick runt bland alla högskolerepresentanter för att ta reda på var jag ska ta vägen efter gymnasiet.
 
Jag åkte dit full av förväntan, och tänkte att nu skulle jag minsann hitta min utbildning. Den rätta! 
 
Allra helst skulle jag inte behöva flytta från Karlskrona. Mina alternativ då var BTH i Karlshamn, dit jag kan pendla, eller högskolan i Kristianstad, som hade en distansutbildning. Men egentligen vill jag inte begränsa mig helt, så jag kollade runt på alla högskolor som hade något liknande som jag sökte. 
 
Till min besvikelse hade ingen, INGEN, högskola i Sverige den utbildningen jag behöver för att bli animatör. Inte ens de som jag hade kollat upp före besöket. 
 
Jag gick till nästan varenda representant och frågade om de hade en animationsutbildning, och fick hela tiden svaret "Nej, men vi har..." följt av något helt annat. Oftast var det något med reklam, bildproduktion, bild- och filmredigering, osv. Och visst, det är väl också kul, men jag vill inte hamna på någon reklambyrå resten av mitt liv. Jag vill ju bli animatör! 
 
De flesta av de här utbildningarna verkade ändå roliga, men samtidigt slogs jag ner av tanken att jag inte skulle få lära mig det jag behöver för att bli animatör. 
 
Men sen råkade jag hamna på utlandsutbildningarna. Hoppsan. Det var ju inte meningen. Jag ville knappt ens flytta från staden, att flytta från landet var ju omöjligt i mitt huvud. Men de jag gick med ville gå dit, så jag hängde med. Stod lite i bakgrunden för att försöka undvika att bli intresserad av något typ ^^ Men så såg jag ordet "Animation" på deras skylt. Frågade lite försiktigt om utbildningen och fick till svar: "Ja, då ska du prata med honom (pekade på en annan man), han är Number One högst uppsatt från Disney Pixar!".
 
SAAAAAAAAAAAAY WHAAAAAAAAAAAAAAAT!!!???!?!?!?!?!?!?
 
Haha! Jag blev helt till mig av förväntan och beundran!
 
Just i den stunden höll han på att prata med några andra, så jag bestämde mig för att komma tillbaka lite senare. 
 
Jag gick på ett seminarie som hette "12.000 utbildningar att välja på" eller nåt sånt. Den var jätteintressant. Han som höll i seminariet pratade då om hur man skulle göra för att välja sin utbildning. 
Det första var inställningen man hade till att studera vidare. Han hade ritat upp ett sorts diagram med 4 pilar åt varsitt håll (upp, ner, höger och vänster). De vågräta pilarna visade om man ville läsa eller inte ville läsa. Han antog att alla som var där ville läsa vidare, och placerade oss på vänster sida. De lodräta pilarna handlade om vad man ville bli. "Vet vad" och "Vet inte vad". Där antog han att man inte visste helt säkert, för det är ganska vanligt när man går på gymnasiet ^^ Han menade dock att om man vill läsa vidare och inte vet till vad, så är man ändå positivt osäker. Fast jag vet ju vad jag vill bli, så egentligen är jag positivt säker x) haha. Problemet var bara att hitta rätt utbildning ^^
Man måste vara optimistisk, nyfiken, öppen och flexibel. När man letar efter utbildningen alltså. 
Han pratade även om det här med slumpen. Många säger nämligen att det var en slump att de blev det de blev. Men han menade då att ofta var det kanske inte helt och hållet en slump, utan en planerad slump. Detta betyder att man ändå har gjort något för att hamna där. Till exempel gå på SACO-mässan, letat efter en utbildning (ibland utan att veta vad man vill bli) och plötsligt hitta det. Fattar ni?
Han tog upp ett exempel som jag tyckte var lite roligt. 
En frågade en man varför han blev t.ex. lärare, så svarade han: "Jaadu, jag gled väl in på ett bananskal.", menat att det var en slump. 
Så ville han att vi skulle ta det där "bananskalet", lägga det på golvet, snubbla på det och sedan styra över vart vi hamnar. Då blir det en planerad slump! :P
 
Detta var i princip det som hände mig.
 
Men innan jag gick tillbaka till disney-snubben gick jag ut för att träffa Jennifer och äta lunch med henne :) Man får ju passa på när man är i närheten! Mamma kunde jag tyvärr inte träffa, för hon hade kort lunchrast. 
Det fanns inga bra ställen att äta på i närheten av mässan, så vi gick till Coop Forum (som låg precis på andra sidan gatan) och köpte plockmat ^^ Men det var jättetrevligt!
 
Jennifer tuggar x)
 
Efter lunchen gick jag tillbaka till disney-snubben och bad honom berätta om deras utbildning. Han berättade följande:
 
Skolan ligger i Kanada, strax utanför Toronto. 
Det är en 4-årig utbildning.
1:a året jobbar man bara med 2D-animation och lär sig teckningsgrunderna. (I Sverige finns det inte en enda utbildning som har 2D-animation...)
2:a året börjar man med 3D-animation, så man lär sig båda. 
Varje år kommer de högst uppsatta från varje animationsföretag i USA; Disney, Disney Pixar, Dreamworks, Blue Sky, osv. och väljer ut elever från skolan som får komma och jobba för dem. (!!!)
När man är klar med utbildningen får man ett Green Card, så man kan stanna och jobba i USA.
 
Jag blev helt till mig. Detta är precis vad jag har drömt om sedan jag var 16 år! Och plötsligt finns chansen där!
Jag tog mannen (som jag aldrig fick reda på vad han hette) i handen, tackade och sa "I'm very honored to talk to you" och gick vidare med både osäkerhet och glädje inom mig.
 
Jag känner mig besviken att jag inte hittade något i Sverige, och osäker på om jag faktiskt kan flytta till Kanada. 
 
När jag var gravid, och fick reda på att jag hade kommit in på denna gymnasielinjen var jag jätteglad. Men när jag berättade det för mamma svarade hon bara att "Det spelar väl ingen roll, du har ju redan kastat bort ditt liv". (Hon var jättearg när jag var gravid, och påstod flera gånger att jag kastade bort mitt liv osv. Men nu tycker hon nog inte det längre ^^ och jag har förlåtit henne för längesen.) Det verkar som att de flesta tycker att man förstör sitt liv om man skaffar barn tidigt. Det är många som har slagit vad och påstått att jag inte ens kommer att gå ut gymnasiet. 
Och nu när jag började fundera på Kanada fick jag nästan bara negativa reaktioner. Jag måste tänka realistiskt och praktiskt. Hmmm ok. Skolan och utbildningen finns, de är riktiga. Jag träffade en animatör, och jag har sett hur många animerade filmer som helst, och känner till flera animationsföretag och -studios. Så min dröm är inte orealistisk. 
Ok, jag har barn. Jaha nähe, då kan jag ju aldrig göra någonting. Jag får helt enkelt stanna här i Karlskrona och göra något annat tråkigt med mitt liv. Eller?
 
Ska jag verkligen behöva begränsa mig för att jag har barn? Ska jag bara kasta mina drömmar i sjön för att de inte är de mest praktiska? Är det verkligen omöjligt att flytta utomlands med ett barn? Är min dröm egentligen orealistisk??
 
Jag vet inte riktigt, men jag tror faktiskt inte det. Jag vet flera som bor utomlands med sina barn. Som har flyttat från Sverige alltså. Och tvärtom. 
På Almas förra förskola fanns det en flicka som kom från Kanada, som bodde här i ett halvår eftersom att hennes pappa skulle jobba här. Hur påverkade det henne? Inte mycket skulle jag tro.. Förmodligen lärde hon sig lite svenska, men hon verkade inte på dåligt direkt.. Sen är det klart att det är skillnad på ett halvår och 4 år. Men ändå.
 
Jag ser faktiskt mest fördelar för Alma. Särskilt om jag skulle komma in nu till hösten (vilket jag inte tror, men jag kommer inte sluta söka in :P) eftersom att hon fortfaranade är liten. Hon skulle ha god tid på sig att lära sig engelska innan hon börjar skolan, t.ex. 
 
Och sen har jag inte tänkt bo kvar där för evigt heller. 
 
Visst hade det varit underbart om jag kom in på den skolan, fick den utbildningen jag behöver, fick jobba på Disney eller Dreamworks (eller någon annan animationsstudio) i några år, och sedan komma tillbaka till Sverige och kunna starta eget, med den erfarenheten!!?
 
Och tänk hur bra jag och Alma skulle ha det om jag var animatör. En känd animatör!?
 
Åh, jag liksom svävar på moln bara jag tänker på det.
 
 
Nej, jag tänker inte ge upp min dröm för att jag har barn!

Julmusik!

Hej igen!

Nu har vi pyntat klart i Almas rum. Ni får se bilder sen.
 
Jag tänkte bara dela med mig av julmusiklistan som jag gjorde på youtube. (Spotify tog slut)
 
Här är den!
 
 
 
Julmusik för hela familjen heter den. Jag har blandat barnlåtar med modern julmusik och klassiska jullåtar :)
 
Kom gärna med förslag om det är någon låt jag har missat! :D

SNÖÖÖ!

Goddag!
 
Idag vaknade vi sent. Hela gårdagen gick ut på att tvätta, vika kläder, städa och handla. Vi skulle handla bakgrejer till idag, men jag fick gå till två affärer för de hade inte kesella på cityhallen. Som tur var hade de det på hemköp, så det löste sig, men vi kom hem ganska sent och var trötta, så vi hann inte pynta Almas rum, som vi hade tänkt. Vi får göra det idag i stället.
 
Det första jag gör när jag vaknar är att kolla facebook på mobilen. Inte så smart egentligen. Inte idag i alla fall. Fb-flödet var fyllt med bilder och statusar om att det har snöat. Vilken spoiler, jag ville ju se det själv först! x) Nåväl, Alma blev överraskad i alla fall...
 
 
Vafaan liksom x) jag tänkte mer att det skulle vara mysigt att sitta inne i värmen och titta på snön, men neej. "Nu kan vi åka pulka!". Okej då, man får väl passa på när snön ligger på marken liksom. Så det var bara att klä på sig tjocka varma kläder och hämta pulkan och bege sig ut i snön!
 
 
 
 
När vi kom fram till pulkabacken träffade Alma en kompis från förskolan.
 
Det blev snökrig (det var inte så lätt att göra snöbollar..).
 
 
Efter ett tag fick vi gå hem. Alma ville inte åka pulka längre och kompisen skulle hem, så vi bestämde oss för att gå hem till bakgården och bygga en snögubbe...
 
 
Som tidigare konstaterat var det inte så lätt att göra snöbollar, så det fick bli en snöhög-gubbe i stället x) haha
 
Nu står julbak och pynt på listan. Vi ska baka pepparkakor och lussekatter. Ska bli spännande. Jag brukar alltid bränna pepparkakorna, och har aldrig bakat lussekatter själv, så det ska bli spännande att se hur det går ^^ Ni får se ikväll, håll utkik ;P

Tjuvstart och julkalender :)

God morgon!
 
I morgon är det första advent, men jag tycker att det är roligare att räkna hela helgen som första advent, så vi tjuvstartade lite ^^
 
 
I förrgårkväll blev Alma febrig, och det höll sig hela natten och halva gårdagen, så jag fick be Nea komma hit och passa Alma, för jag var tvungen att gå till skolan. 
Vi har ju redovisning på måndag om Rasism om nazism i dagens Sverige, och vi hade en del kvar att göra. Men nu är vi i princip klara och redo för redovisning. 
 
Idag är Alma bättre. Inte i närheten av feber, så jag hoppas att det håller i sig. Kan bli lite svårare att hitta någon som kan passa henne på måndag morgon. 
 
Åh, just det, det är ju även första december idag! Har ni kollat på julkalendern?? Jag tycker att det är jättespännande att de gör en fortsättning på den bästa julkalendern någonsin. Vi kollade på första avsnittet i morse innan vi steg upp, och Alma applåderade när det var slut x) Godkänt va? haha. Jag tyckte också att det verkade bra. Ska bli spännande att se vad som händer sedan. Är lite rädd att det inte ska bli så bra i alla fall, eftersom att man har så höga förväntningar ^^
 
Alma har även fått en chokladkalender som hon fick öppna idag. Bra sifferträning blir det xP "Kan du hitta ettan? Den ser ut som ett streck!" hehe. Hon hittade ganska många ettor, t.ex. 18, 11, osv... men inte en ensam etta, så jag fick visa henne. Hon lyckades öppna själv, men sen kunde hon inte få ut chokladen, så hon rev sönder luckan i stället. När hon hade ätit upp chokladen såg hon en bit av den som var bredvid, och försökte riva upp ännu mer. "Jag VILL ha MEEEEEEEEER!!!!". Suck. Till slut nöjde hon sig i alla fall med att hon får en till i morgon. 
 
Alma försöker riva sönder luckan bredvid samtidigt som hon äter sin choklad ^^
 
Idag är det fixardag! Vi har ju redan påbörjat julpyntet, men vi har Almas rum kvar. Och alla tvättade kläder, som jag fortfarande inte har vikt. Har dessutom tvättstugan idag, så det är bäst att jag tar tag i det, innan högen blir dubbelt så stor..
 
Sedan ska vi även gå och handla inför julbaket i morgon. Här ska bakas pepparkakor och lussekatter :D 
 
Hur firar ni första advent?

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0