Håltimme

Jag kom i tid idag! Och jag hann till och med duscha innan jag gick till skolan ;D haha
 
Om 1½ vecka ska vi guida en stadsvandring i Karlskrona - på spanska! För spanska elever från BTH. Känns lite läskigt faktiskt. Men kul med. Idag skulle vi börja skriva vad vi ska säga, och jag insåg då hur lite spanska jag faktiskt kan/kommer ihåg. Men det löser sig säker. Jag har 1½ vecka på mig att lära mig x) haha
 
Slutade spanskalektionen för en timme sedan, och nästa lektion börjar inte förrän kl 12:40. Drygt!
 

En några dagar gammal bild ^^
Hörs senare, ha en bra fredag! :D

Blandade känslor om framtiden...

Hej!

Ja, ni märker ju hur segt det är här på bloggen min. Jag har haft fullt upp med skolan - och det har inte ens gått en hel vecka än!! Mitt huvud är fullt med idéer, drömmar, framtidsplaner och vardagsmåsten. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av alla tankar. Igår var jag så glad och upprymd. Allt kändes så positivt och kul. Jag somnade med ett leende på läpparna.

Trots det sov jag väldigt oroligt inatt, och det slutade med att jag försov mig och missade första lektionen helt - och det har inte ens gått en hel vecka än!! x(

Det har ändå varit en helt ok dag. Jag har bra vänner i skolan och jag gillar alla ämnen och lärare och allt allt allt känns bra i skolan. Vi kommer att göra så mycket kul, och jag kommer att lära mig så mycket, och jag kommer att få så bra betyg. Jag bara vet det!

Men så idag kom framtidsångesten. Från ingenstans började jag tänka på hur mitt liv kommer att se ut om ett år.
 
Jag har hittat högskolan som jag vill gå på. Den verkar vara helt perfekt, som gjord för mig och min dröm att bli animatör.
Men den ligger så långt bort härifrån. Jag kommer vara helt ensam med Alma. Det kommer bara vara vi två. Hela tiden. Det skrämmer mig lite. Inte för att jag behöver avlastning särskilt ofta nu, men skulle något hända, eller någon behövas så finns det verkligen precis ingen enda människa som vi känner i närheten.
Samtidigt tar jag ifrån Alma allt som hon känner till och har funnit trygghet i. Våra vänner, familjen, hennes förskola där hon har en av sina bästisar. Ångest!
 
Tänk om allt går åt helvete :S
 
Just nu går jag i tankebanor som kanske är helt absurda.. jag vet inte.. Kanske är det bättre om jag väntar tills hon är äldre, tills hon ska börja skolan? Eller så blir det värre då..
 
Gaaaah! Jag blir galen. :S

I ögonblick som dessa önskar jag att Någon kunde komma och visa mig vägen. "Såhär ska du göra, det här blir bäst!"
 
Men det går inte. Visst kan jag be folk om råd, men i slutändan måste jag själv ta ett beslut och göra det bästa jag kan utav det.
Bara det att det är så läskigt... ^^

No me compares

Blow me one last kiss

Idag

Tja!
 
Då var ännu en skoldag avklarad. Idag började jag tidigt, uusch. Hoppas att jag vänjer mig snart, det gjorde jag inte förra året. Börjar undra om det ens är möjligt x) haha
Idag har jag haft Svenska C och Historia A. De verkar båda vara intressanta ämnen och bra lärare, så jag är nöjd. Hade håltimme mellan lektionerna och då sprang jag runt som en galning på skolan. Behövde prata med flera lärare, rektorer och SYV. Fick inte tag på alla, men det viktigaste är avklarat i alla fall. Resten tar jag i morgon.
 
 
 
Gillar ni min frisyr? Blev lite inspirerad av stilen som tjejerna har i Pretty Little Liars. Många har allt hår åt sidan sådär x) antar att det är för att framhäva de kvinnliga konturerna i ansiktet, samtidigt som det kvinnliga håret får svalla fritt på andra sidan. Eller nåt x) snyggt är det i alla fall, och jag älskar ju att experimentera med olika frisyrer.
 
Börjar ni bli trötta på mina "vardags-inlägg" förresten? I så fall kan jag säga att jag har tänkt skriva om något annat ikväll. Inte helt säker på vad än bara, och sen beror det på hur trött jag är så klart. Men jag har tänkt göra det i alla fall ^^ Lämna gärna önskemål om det är något speciellt ni vill läsa om. Har redan två önskemål som ligger på kö :P haha, hoppas att jag kan komma igång att börja skriva dem snart.
 
Nu ska jag trycka i mig en macka innan jag går och hämtar Alma, handlar, städar, lagar mat, chillar, leker och myser resten av dagen. Hörs ev ikväll! :)
 

This is the Beginning of the End!

Idag började skolan igen. Det känns så skumt, sommarlovet har gått så snabbt, och vi har mått så bra både jag och Alma. Det kanske låter konstigt att jag reagerar över det, men jag jämför ju med tidigare somrar som har varit totalt kaotiska :P
Plötsligt går jag i trean, och samtidigt känns det faktiskt som att inget har hänt. Det är samma klass, med samma personligheter, samma lärare och samma känska liksom. Det enda som är annorlunda är väl egentligen schemat, några nya ämnen och att jag är äldst på hela skolan. Det känns lite skumt ^^ haha
 
Alma började också sin första dag på nya avdelningen, tvåårsavdelningen. Det gick jättebra, fast jag har inte träffat någon av förskollärarna från hennes avdelning än; de hade möte när jag lämnade Alma, och hade slutat för dagen när jag hämtade henne. (Självklart fanns det då förskollärare från andra avdelningar där.) (Jag har ju träffat dem förut, så vet vilka dem är och så ^^) (Vad jag menade var alltså att jag inte hann träffa dem idag) (ska sluta med parenteserna nu, börjar kännas lite överdrivet xD)
 
När jag hämtade Alma blev jag positivt överraskad över att hon hade samma kläder på sig som när jag lämnade henne. Hon har ju varit blöjfri i en månad nu, men hade ändå räknat med någon olycka iom att det var första dagen på ett nytt ställe liksom, men det hade antagligen gått bra, och Alma berättade att hon hade gått på pottan :P Här hemma går hon ju på toalettstolen, men jag vet inte om de kanske inte har toasitser där, eller om de bara inte visste om det.. har som sagt inte pratat med dem än ^^
De berättade även att hon hade klämt sitt finger, och under tiden som jag försökte övertyga (läs: tjatade på) Alma att följa med mig hem lyckades hon även på något sätt skrapa upp armen och handen lite. Men i övrigt var hon jätteglad och berättade att hon hade lekt med kompisarna och haft kul. Det känns bra, hon har antagligen saknat dagis nu när hon har varit ledig i ca 1½ månader! :P
 
Jag har också haft en bra dag. Har bara haft två lektioner: Svenska B (fortsättning från förra året) och Grafisk Kommunikation (nytt ämne).
På svenskan hade vi lite repetition på litteraturhistorira, vilket jag känner mig helt lost på, men insåg att jag faktiskt hade lite koll ändå. Vi hade ett litet test där läraren läste upp några texter och sen skulle vi lista ut vilken tid den var skriven på, vilken författare det var, och vilket verk det var. Vi fick 7/11 rätt. Känner mig ganska stolt över det ^^
På grafisk kommunikation hade vi lite intro, det var en lång lektion och vi hade en ny lärare. Eller jag, rättare sagt. Större delen av klassen har haft läraren i Programmering förra terminen. Det var en rolig lektion. Vi kommer att arbeta med.. ja, grafisk kommunikation helt enkelt ^^ I princip kommer vi att lära oss att förmedla ett budskap genom illustration. Idag arbetade vi även mycket med att förmedla ett meddelande, en känsla och en idé på en bild genom att använda linjer och cirklar på ett visst sätt. Det är lite svårt att förklara, men jag älskar ju allt som har med konst och illustration att göra (förutom möjligtvis historedelen...) så det var väldigt kul.
 
I morgon har jag Svenska C (mitt enda i-val) och Historia A. Känner inte för historia, men jag hoppas att det blir roligare än jag förväntar mig.
 
Jag har gjort upp ett mål för mitt tredje (eller ja, sjätte egentligen) och sista år på gymnasiet. Anledningen är att jag inte är speciellt nöjd med förra årets betyg. Jag satsar för det mesta på MVG, och jag känner att det är ok om jag får VG, men G är för nära IG tycker jag. Nu menar jag inte att jag tycker så när det gäller alla, men för mig själv tycker jag att det är för dåligt. Dock har jag ju faktiskt en förklaring till varför det gick så dåligt, och det är den simpla förklaringen att jag mådde otroligt dåligt, och med rättan för den delen. Men nu i alla fall känner jag att jag vill jämna ut det lite, jag vill inte ligga på G, och därför har jag bestämt mig för att inte få ett enda G i trean, utan bara VG och MVG. Detta betyder att jag måste komplettera Ljudmedier och Matte B (som jag hade förra året) som jag redan har fått G i, så att jag får VG i dem också. Dessutom har jag två ämnen: Samhällskunskap A och Naturkunskap A, som jag ska göra särskild prövning på (tentera av), och i dessa hade jag bara tänkt satsa på G i, men nu måste jag satsa på mer då.
 
Ni kanske tycker att jag sätter för höga krav på mig, men jag är rätt övertygad om att jag kommer att klara det. Dessutom är det ju sista året nu, och jag känner att jag måste göra allt i min makt för att komma någonstans så att jag och Alma kan få en bättre framtid :) Att gå ut gymnasiet med betyg i varje ämne är mitt enda val, min enda möjlighet just nu.
 
Oj, nu har jag skrivit mycket, och det börjar kännas obekvämt i ryggen som jag sitter just nu x) men jag tänkte göra en sak till innan jag avslutar inlägget, och det är att jämföra mina betyg med mina mål som jag satte upp några veckor innan betygen fastställdes:
 
Ämne:                            Mål:           Slutbetyg:
 
Pedagogiskt ledarskap     MVG          VG
Matte B                          VG             (ej fastställt än) G, kan höjas till VG.
Engelska B                     MVG           VG
Svenska B                      MVG           (kurs ej avslutad) ligger mellan VG och MVG.
Virtuella Miljöer               MVG            VG
Ljudmedier A                  G                 (ej fastställt än) G, kan höjas till VG.
Spanska steg 4              MVG            MVG
Multimedia B                  VG               G
Idrott och Hälsa A           VG               G
 
Som ni ser ligger mina färdiga betyg till större delen under mina förväntningar och förhoppningar, så jag är inte nöjd trots att jag vet att jag gjorde så gott jag kunde, och mer kan man faktiskt inte förvänta sig.
 
Men i år mår jag bättre, och som sagt räknar jag inte med att få ett enda G eller IG detta året!
 
I can do it!
 
Men nu måste jag sova, börjar bli sent, och i morgon börjar jag tidigt ^^
Natti! (Om det nu var någon som orkade läsa allt xD haha)

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma i Karlskrona och i vår lägenhet. Vi kom hem sent igår så jag orkade inte ens packa upp, utan gick bara och la mig direkt.
 
Det är skönt att vara hemma, men samtidigt känns det väldigt tomt och ensamt, och jag insåg igår att det beror på inredningen. Jag måste göra en förändring! :D
 
Vår vistelse i Skåne var trevlig och rolig, vi gick på Malmöfestivalen flera dagar och gånger, jag "flög", Alma åkte karuseller och jag kollade på Kapten Röd. Bilder kommer senare :) Igår och i förrgår gick vi runt på stan i Lund. Och igår lyckades vi även hitta till Botaniska Trädgården. Det var helt fantastiskt, och jag är inte ens intresserad av växter och blommor i vanliga fall ^^ haha. Bilder på det kommer också senare :)
 
Fast det känns inte alls som att vi har varit borta en hel vecka, och i morgon börjar skolan och dagis så jag har en del att göra idag.
  • Packa upp alla väskor
  • Namna Almas kläder; hon börjar även på ny avdelning :O
  • Jag måste tvätta alla kläder och städa hemma
  • Handla; vi har knappt någon mat
  • Och så ska det komma en familj och köpa en leksak och ev. några av Almas gamla kläder, så jag måste samla ihop alla kläder i rätt storlek.. 
  • Blanca har även varit borta hela veckan, hon sprang ut precis innan vi åkte, och min kattvakt har inte sett till henne alls när hon har varit här, så vi får gå ut och leta efter henne, och hittar vi inte henne så får jag sätta upp lappar..
  • Förbereda inför skolan i morgon
Osv osv. Så jag har full tupp idag. Nu ska jag ner i tvättstugan och sen blir det affären direkt, för det finns inget som vi kan äta till frukost :S
 
 
 
 
 
Hörs senare!
 

Hjälpsam och effektiv :)

Goddagens!
 
Idag skulle vi åkt till Kävlinge - byn där jag bodde i 3 år för 7 år sedan. Jennifers pojkvän bor där nämligen, och han bjöd dit oss att bada i hans pool 8) hehe
Men kl 3 skulle de iväg, så vi skulle behöva åka tidigt härifrån då, och när jag vaknade kände jag mig jättetrött och seg så jag orkade inte stressa, och dessutom ropade inte vädret direkt "dags att bada pool" utan mer "stanna inne och städa", så det var det jag gjorde i stället. När jag hade piggnat till alltså :P
 
Jag började med att diska och fixa i köket. Jennifer hade ju skaffat en micro i Karlskrona, vilket mamma inte tycker om. Hon vill inte ha micro för hon tycker att det är onödigt och att det gör en lat typ.. Men Jennifer ville ha en, så fick hon turen att få en gratis av en bekant. Men den var inte rengjord eller något, så den stank. Så jag rengjorde den så gott jag kunde, och vädrade till och med. Den blev lite renare, men luktar fortfarande gammal mat.. Sen eftersom att mamma inte ville ha den hade hon bara ställt den på köksbordet, för hon tyckte inte att den passade in med hennes inredning, så jag fixade även till en plats till den och utan att förstöra hennes inredning ^^ haha
 
Jennifer var hos sin pojkvän, och hennes rum var halvt kaotiskt med alla kartonger och hennes nya skrivbord där det låg grejer hullerombuller. Så jag bestämde mig även för att överraska henne genom att plocka iordning lite på skrivbordet och även ställa upp datorn som hon fick av mig. Jag fick den av min morfar för ett tag sedan, men har knappt använt den. Så hon fick den i stället, för jag har redan en och ska snart köpa ny, och hon hade ingen.
 
 
När jag hade satt igång datorn upptäckte jag en mapp mitt på skrivbordet som hette "Tiara". Öppnade den och upptäckte att jag hade sparat några av de viktigaste sakerna från min externa hårddisk som kraschade för ett tag sedan. Blev överlycklig! :D tänk att jag hade glömt att jag hade sparat det!
 
Efter det fixade jag även mammas möbler lite i vardagsrummet. Hon ville byta ut tv-bänken som hon hade tv:n och alla hennes 1000 (lätt överdrift ;P) böcker, till en byrå i stället, och flytta böckerna till sin nya bokhylla, så det gjorde jag och Jennifer när hon hade kommit hem.
 
Så både mamma och Jennifer var glada när de kom hem :) Och jag kände mig nöjd också!
 
Sen skulle jag och Alma gått till parken, men vi hann inte innan mamma kom hem, så då vägrade Alma gå ut. Hon ville bara vara med sin mormor :P Så det får bli parken i morgon i stället när mormor är på jobbet. Tror att jag ska ta och se mig omkring i Lund då med :)
 
Och ikväll, när Alma har somnat ska vi titta på skräckfilm! Paranormal Activity 3 :P he he he! Det var längesen jag kollade på skräckfilm :)
 
Well well, nu ska jag kolla igenom några böcker som mamma har rensat ut och se om jag ska ha några med mig hem. Behöver fylla upp min bokhylla lite ^^

Malmöfestivalen, en gammal vän och reversed bungyjump!

God kväll alla! (eller god morgon om ni läser detta i morgon :P)
 
Idag har jag varit på Malmöfestivalen för första gången i år. Det var så längesen sist, men jag bara älskar Malmöfestivalen. Där finns verkligen allt!
 
Som jag skrev i morse skulle jag även träffa en gammal vän. Vi gick i skolan tillsammans när jag bodde i Kävlinge för 7 år sedan, och jag hittade henne på fb för några månader sedan, men vi har inte kunnat träffas förrän nu.
Det var jättekul att träffa henne, hon var en av mina få kompisar när jag bodde där :)
 
När vi kom fram till Malmö hade Alma somnat och jag var döhungrig, så det första vi gjorde var att hitta mat till mig. Det blev langos, mums! Har inte ätit det heller på länge :P
 
När vi satt och åt vaknade Alma men hon var inte hungrig, så jag och Alma åkte en karusell i stället. Efter det piggnade Alma till lite och då vågade hon även prata med A (min kompis som var med).
 
 
Sen höll jag på att svettas ihjäl! När vi kom in till Malmö var det molnigt, men väldigt varmt och kvavt, men när vi satt och åt kom solen fram och då blev det stekhett. Jag hade tjocka jeans och två tröjor på mig, så vi gick in på H&M och köpte varsin klänning till mig och Alma.
 


 
Efter det mötte vi upp mamma som precis hade slutat jobba och så gick vi vidare och kollade vad mer som fanns. Så såg vi denna kreativa "skylt":
 
 
Och det sista vi såg var ett ställe där man kunde flyga rakt upp i luften, som bungyjump, fast tvärtom. Såg helt galet ut! Så sa dem att det var gratis till kl 7, och efter det skulle det kosta 100 kr, så självklart ställer sig Queen Tiara i kö! :D hehe Jag fick stå där i 1,5 h och var (som tur var) en av de sista som fick hoppa gratis!

 
Det var nog bland det häftigaste som jag någonsin har upplevt! Jag var inte ett dugg nervös innan, tänkte att jag skulle minsann inte skrika eller nåt. Men shit, vad läskigt det var sen då! Fast läskigt och kul! Riktigt kul var det. Så värt väntan på 1,5 h, och hade det blivit så att jag inte hade hunnit innan kl 7 hade jag faktiskt betalat 100 för det ändå. :)
 
Sen var ju klockan mycket senare än vi hade tänkt, så vi åkte direkt hem till mamma, åt och tog det lugnt innan jag nattade Alma, och sen gick även mamma och lade sig för hon ska ju upp tidigt och jobba i morgon. Så nu sitter jag här i mörket och bloggar. Har lite ont i nacken (knappt märkbart dock) och väldigt ont i halsen (gissar att det är för att jag skrek så hemskt xD) och är rätt trött.
 
I morgon ska vi hem till Jennifers kille i Kävlinge, han har pool! Och sen tänkte jag kolla runt lite i byn där jag bodde för 7 år sedan. Ska bli spännande, för jag har inte många bra minnen därifrån tyvärr.. Men jag tänkte göra det bästa av det :) kanske träffar jag på någon jag känner, om inte alla är i Malmö förstås ;P
 
Well well, dags att sova!
 

Jag och A idag :)
 
Natti Natti!

Sveriges varmaste dag...

Det var någon som sa att det var Sveriges varmaste dag igår. Njöt ni av värmen igår?
 
Själv satt jag i en bil  heeeeeeeeeeela dagen lång. Vi åkte till Skåne igår, och det tog mycket längre tid än jag trodde..
 
Vi åkte från Långö kl 11 (jag och Alma hade sovit hos Teddy), åkte och hämtade en micro innan vi hämtade Jennifer och Linus hos min moster i stan. Vi åkte därifrån kl 12 och åkte hem till mig för att packa alla mammas grejer som hon hade lämnat hos mig när hon flyttade till Malmö i september förra året. Det var ungefär 15 kartonger med loppisgrejer och sådant som hon vill ha undanplockat typ. Nu slipper jag hennes skit iaf ^^ hehe
Efter det skulle vi lämna mina nycklar hos Teddys mamma, till Stina för hon ska passa mina katter medan vi är borta.
 
När Teddy kom ner igen fick vi dock problem. Bilen gick inte igång. Teddy blev maktlös, och då blev han en tjurkuk. Men till slut fick han igång bilen, han fick ringa en mekaniker som han kände som kom och satte igång bilen med startkablar och grejer, det var visst batteriet som hade krånglat.
Kl 14 kunde vi äntligen åka från Karlskrona, och nästa stopp var i Kristianstad där vi skulle hämta möbler som Jennifer skulle ha i sitt rum, hos min morfar. Där var det riktigt varmt! 31,3 grader blev det, och det var tydligen värmerekord i år. Och så blev lastet fullt med alla hennes möbler, så vi blev lite fundersamma. Vi skulle nämligen vidare till Sjöbo och hämta en bokhylla till mamma, och det verkade som att den inte skulle få plats.
16:20 åkte vi från Kristianstad.
 
Så åkte vi vidare lååångt ner i Skåne och mitt ute i ingenstans fanns bokhyllan, och Teddy och Linus lyckades packa upp den på lastet utan problem. Och kl 18 kunde vi till slut ta oss vidare till Lund - vår slutdestination!
 
En timme senare var vi framme hos mamma och då skulle vi bära upp alla grejjor från lastet och upp till mammas lägenhet på översta våningen.
 
 
Jag gillar Lund, det är mysigt. Mamma har till och med harar i trädgården!
 
Snart ska vi bege oss till Malmö och Malmöfestivalen där jag ska träffa en gammal klasskompis som jag inte har träffat på 7 år. Det ska bli kul! :)

Sailet - Dag 1

Det har ju varit Sailet (marknad & tivoli) här i stan (9-11 augusti). Vi var där alla dagar och hade riktigt skoj!
 
Första dagen var vi där med Danilo och hans familj. Jag fick gå upp "tidigt" (när det är sommarlov är typ allt tidigt xP) för vi skulle möta dem kl 10.
 
Vi började med att kolla runt lite. De hade en helt ny "avdelning" med en massa mat från många olika länder. Jättespännande! De hade bl.a. mat från Australien; känguru-, kamel- och krokodilburgare! Kände direkt att det där bara måste jag smaka! x) Vilket jag såklart gjorde, alla tre faktiskt x) Danilo köpte varsin hamburgare till oss vuxna så vi fick smaka en av varje :D
 
Kängurun hade verkligen en udda smak, kan inte jämföra det med något annat som jag har smakat. Det var ganska sött kött, och lite segt tyckte jag. Min favorit var det i alla fall!
 
Kamelen var väldigt saftig och köttig, den smakade ungefär som vanlig biff fast liksom "förstärkt" om man nu kan säga så x)
 
Krokodilen smakade som en blandning mellan kyckling och fisk, fast lite mer åt kyckling-hållet.

(Haha, känner att jag inte ska bli matrecensent xD)
 
Sen åt vi även Paella, både med skaldjur och med kyckling. Båda var goda tyckte jag, men jag gillade nog mest den med skaldjur :P

Efter all matmani gick vi även en runda till karusellerna, men allt hade inte riktigt öppnat än, så vi gick till piratlandet och Alma fick leka av sig lite innan vi gick hem :P
 

Barnen i väntan på mat :P


Paella!


Barnen fick åka en karusell i alla fall :)


Alma på piratlandet.


Hon blev alldeles överlycklig när vi kom till "antarktis", hon älskar ju pingviner!

 
:)

La Playa

Tja!
 
Jag har mått ganska dåligt senaste tiden, och halvt misstänkt att jag börjar bli sjuk, men idag nämnde jag för min moster att jag har mått illa och haft huvudvärk varje dag i flera dagar nu, så sa hon att hon har mått precis likadant och att även en till som hon hade pratat med mådde så. Så det är antagligen bara nåt åskväder på G gissar jag. Kan även vara ett jordskalv, men det är mindre troligt ;)
 
Well well, idag har vi varit på stranden en stund, fast jag tyckte egentligen inte att det var strandväder, men syrran skulle dit så jag hängde på :P
 
Efter det gick vi hem till Teddy och åt middag. Han håller på att renovera så hela vardagsrummet var liksom en byggplats x) men vi hjälptes åt att plocka undan så att det blev barnvänligt i alla fall ^^
Thaigryta med kyckling blev det. Gott! :)
 
 
Det blev inget bad direkt, mer än fötterna. Vi kastade stenar i vattnet i stället. Jag kastade macka och fick en sten till att studsa tre gånger!! :D *stolt*
 

Jennifer, hennes pojkvän Linus och Alma på väg hem till Teddy.
 
Linus tog fler bilder på stranden med sin lyxiga kamera x) jag ska få dem i morgon så jag lägger antagligen upp dem då om jag hinner.
 
I morgon ska jag hålla på och packa och greja. Vi ska nämligen åka till mamma på söndag och hon har en massa grejer kvar här, så vi måste upp på vinden och hämta kartonger med hennes grejer i, och sortera loppisgrejerna som jag har här nere i lägenheten. Jennifer ska även få en dator osv osv. Så det är ganska mycket att göra. Sedan på kvällen blir det fest hos Linnéa. Teddy ska prova att passa Alma :P får se hur det går, i värsta fall får jag komma och hjälpa till. Är bara några meter bort då ju :) Ska bli kul, hade faktiskt inte räknat med att få gå dit.
 
Well well.. Det var allt för idag. Hoppas ni med har haft en trevlig dag! :D

Statistiken säger att ni saknar mig...

...den säger att det har gått från 6 till 18 unika besökare/dag på 3 dagar.
 
Antar att jag kan säga att jag saknar er med, och att blogga :P
Finns kanske inte direkt jättemycket att berätta om just nu, men jag tänkte uppdatera er lite om vad vi har gjort de senaste veckorna :) Har bilder i massor :D och en del att berätta med :P känner att jag börjar överdriva med smileysarna nu... :O 8) 0:)
 
(Varför envisas jag jämt med att blogga när jag är trött och tycker att allting är roligt!? Dx)
 
Aja, ni får i alla fall vänta till i morgon (om det ens är någon som läser detta ikväll...) för nu är jag nästan lika trött som Alma var idag...
 
 
Så, natti natti :) <3

Weeds & chocolate <3

Visste ni om att jag började kolla på Weeds förra sommaren? Det var en tid när jag mådde väldigt, väldigt dåligt och brydde mig inte om någonting överhuvudtaget. Under några veckor fick Almas pappa sköta allting, för det enda jag orkade göra var att kolla på Weeds. Det var det enda som jag klarade av att koncentrera mig på. Tror knappt ens att jag åt ordentligt då :/
När jag hade kollat på alla 7 säsonger tog jag tag i mig själv och var nästan som förnyad ett tag.
 
Well, jag är glad att den tiden är över iaf. Har aldrig slutat älska Weeds dock, och när jag fick reda på att det skulle göras en 8:de säsong blev jag överlycklig (dock förutsåg jag att det skulle hända mtp sista avsnittet i säsong 7 ^^). Den senaste säsongen har nyligen börjat sändas i USA, och serienörd som jag är, är jag inte heller sen att följa det på internet.
 
 
Little boxes on the hillside
Little boxes made of ticky tacky
Little boxes on the hillside
Little boxes all the same
There's a green one,  and a pink one
And a blue one, and a yellow one
And they're all made out of ticky tacky
And they all look just the same

And the people in the houses
All went to the university
Where they were put in boxes
And they came out all the same
There's doctors and lawyers
And business executives
And they're all made out of ticky tacky
And they all look just the same
 
 
Aah, jag bara ÄLSKAR introt! Förra sommaren, under de veckorna som jag kollade på det kunde jag gå runt och bara tvångssjunga eller nynna melodin till introt, de få gångerna som jag tog en paus. Som en såndär sjuk psykpatient som sjunger eller nynnar samma sak om och om igen.
Jag älskar denna låten.
 

PS. Det låter antagligen som att jag "skämtar" eller underdriver eller överdriver (?) om hur jag mådde under den tiden.. Kanske gör jag det. Jag kommer knappt ens ihåg det, antar att jag har förträngt det mesta av de gångerna som jag nästintill försummade Alma.. något som jag ångrar stort och önskar att jag aldrig hade gjort. Jag tar ganska lätt på det nu eftersom att allt är så mycket bättre nu. Känner att det är inget som är värt att komma ihåg mer än som en reminder för att stärka mig själv i svaga stunder..

Mattävlingen är avslutad

Oj vad många svar jag fick från er i mattävlingen ...NOT.
Nåväl, ni var väl sura över att ni inte skulle få någon mexikansk middag x) haha

Tävlingen är i alla fall avslutad och jag blev smått chockad när jag läste mina vänners gissningar:

 
 
Blev som sagt smått chockad av en del av dessa svar. Några kan jag förstå om de fortfarande bor hos sina föräldrar och inte handlar så ofta, eller de som har bättre ekonomi osv. Men iaf så blev jag inspirerad att dela med mig av mina ekonomitips :P så från och med nu kommer jag att berätta lite mer om vad jag köper för mat, var jag handlar och vad jag lagar för mat osv :) Hoppas ni kan få lite använding av det, och kom gärna med egna tips :)
 
Till att börja med kommer jag att berätta vad jag äter de närmsta två veckorna, eftersom att en av frågorna i tävlingen (som dock ingen svarade på) var om maten skulle räcka eller inte. Så genom att berätta vad jag äter kan ni se att jag använder ingredienser som jag köpte med de 389 kr + sånt som jag hade hemma innan :P

Här är kvittot:

 
Tror NI att detta räcker till den 16:de?

Såhär tråkigt har vi...

Jag har fått ett stort myggbett :(
 
Alma har fått en målarbok som vi målade lite i.Bärgarn är ledsen för att Blixten är på disco utan honom.


Blixten ville visa upp sig lite, och så blev det storm hos Bärgarn.
 
Vi somnade mellan 15:00 och 18:30 :S (3,5 h, wtf!!?) så vi var uppe sent och åt glass.
Alma har tatuerat sig.

Jag är såå glad att hon lät bli väggarna denna gången x)

Dessa bilder är från igår. Ser inte så tråkigt ut, men det var verkligen en seeeg dag, plus att jag var trött och hade huvudvärk, antagligen därför som jag somnade, och Alma somnade med mig ^^

Idag var vi uppe "tidigt". Hade tid på ungdomsmottagningen för att ta p-sprutan och sedan var vi på familjerätten med. Efter det gick vi en kort runda till parken innan vi gick hem igen.

Blanca mötte oss när vi närmade oss vår port.
 
Har mest bara suttit vid datorn sedan vi kom hem, men nu ska jag laga mat och kanske kanske orkar jag diska lite med. Annars skjuter vi på det med ^^

jfghjfkdgjk!!!

Skrev precis ett inlägg men tråååkblogg.se bestämde sig för att logga ut mig och radera hela inlägget. Suck. Orkar inte!
 
Lyssna på Shakira i stället.
 
 

Jasminen och utsikten

Idag har jag bl.a. tvättat och diskat *känner-mig-lite-duktig-så-jag-ville-bara-nämna-det-trots-att-ni-antagligen-inte-bryr-er-det-minsta...*. Men jag har också träffat Jasmine, min kära bästis som har flyttat från staden så vi träffas inte så ofta längre. Hon kom hit igår, så idag stack vi hem till hennes mamma för att träffa dem och då även få se hennes nya fantastiska lägenhet (mammans). En jättemysig liten vindslägenhet med en helt fantastisk terrass med en utomordentlig utsikt! Japp, ni läste rätt, och jag överdriver inte. Se själva:
 
 
Dessa två bilder är endast en fjärdedel av terrasen, och en av tre sidor!! Här satt vi och myste och njöt av sol, värme och den fantastiska utsikten!
 

Här kan man nääästan se mitt hustak :O


Meeer terrass... (sidan som utgör ca två fjärdedelar av terrassen eftersom att den är ungefär dubbelt så lång som de andra sidorna)


Och sista fjärdedelen, här lyser morgonsolen :) Alma tyckte att det var väldigt roligt att gå runt hela terrassen och genom lägenheten och ut på andra sidan och sen om och om och om igen x) (Självklart lät vi inte henne gå själv)
 

Bus i solstolen (som Alma ett tag misstog för studsmatta.. hmm ;/ )
 

Alma var så glad! Hon tycker mycket om både Jasmine (eller "Min Mahmin", som hon säger) och hennes mamma :)


Det här hade jag lätt kunnat vänja mig vid x)


Såå vackert!! :)
 
Vi satt mest bara på terrassen och umgicks, dock blev det inte jättemycket prat eftersom att Alma var överallt x) men det var kul att få träffa Jasmine igen, det var längesen och vi kommer nog inte ses igen på ett tag :( Hennes mamma däremot träffar jag ganska ofta :P Den gatan hon bor på går jag genom i princip varje dag :P hon är så trevlig!
Jag vet att ni läser, så Jasmine och Lotta; Tack för idag, och hoppas att vi får ses snart igen! :)

Mattävling

Idag storhandlade jag, köpte mat som jag hoppas räcker till två veckor, för sedan åker vi till Skåne. När jag kom hem kom jag på en tävlingsidé och skrev följande på facebook:
 
 
Det var väl en rolig tävling? :D Och jag får ut något av det med; inviga min nya mexikanska receptbok som jag fick i födelsedagspresent, och umgås med någon/några av mina vänner :) ok, det hade jag ju kunnat göra annars också, men tyckte ändå att detta var ett lite roligare sätt att göra det på :P
 
Tänkte att ni också kunde få gissa, men tyvärr blir det nog ingen middagsbjudning för er ^^ men den som svarar rätt eller närmst kan ju få en länk iaf :P
 
Kom igen nu, gissa på! :D

Let's get the priorities straight - No, let's get the priorities QUEER (-Billie The Vision And The Dancers)

 
Sprid om ni håller med! :D

Nu är det dags igen!

Upptäckte precis att jag har tagit en vecka bloggledigt helt oventandes om det x)
Har helt enkelt inte känt för att skriva något och gjort annat i stället, t.ex. suttit hemma hela dagen och gjort inget eller städat eller festat eller träffat vänner x)
Nåväl, nu behöver ni inte sitta helt uttråkade där framför datorn för snart kommer jag tillbaka med mer skoj :D

Hoppas ni har haft det bra! :)
 

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0