Jag är inte oansvarig, bara lite naiv...

Man skulle kunna tro att jag är en mycket oansvarig mamma, som inte märker när mitt barn tar plånboken och tar sönder mitt bankkort, eller rullar ut hela toarullen för att sedan spola ner allt, eller klättrar upp på köksbänken, plockar ut kakaoburken och häller ut all kakao (och sedan ställer tillbaka den så att man tror att det finns lite kvar...). Ja ni hör, det låter mycket oansvarigt från min sida, varför i h*lvete håller jag inte koll på min unge!?? typ.. 

Jag är inte det minsta oansvarig kan jag säga er! Bara lite naiv.

MIN dotter skulle aldrig ta sönder mitt kort, jag har ju SAGT till henne att hon inte får leka med mammas plånbok, och hon LYSSNAR på mig!
MIN dotter skulle aldrig slösa med toapappret sådär, hon VET att jag är fattig och inte har råd att köpa nytt toapapper varje dag. Nej nej, hon skulle ju bara hämta lite papper för att torka näsan, anledningen att det tar så lång tid är för att hon inte får upp den där tunga grejen som håller fast pappret, och anledningen att hon är så tyst är för att hon koncentrerar sig för att ta preciiis den mängd papper som behövs för att torka sin lilla näsa...
MIN dotter skulle aldrig klättra upp på diskbänken, hon VET att det är farligt, och hon skulle ABSOLUT ALDRIG hälla ut mammas kakaopulver, för hon VET att mamma brukar dricka varm choklad nästan varje kväll när Alma har somnat. Stolen hade hon till för att ställa sig och diska lite, det är det som bankar lite. 


Hon skulle heller aldrig vända uppochner på maizena-burken och sedan äta upp det som låg på golvet. JAG LOVAR!!!


It wasn't me... PROMISE!

Min dotter skulle aldrig...
...men det gjorde hon.
VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL!!? D'x

Slutade i alla fall med att jag fick hälla socker och kanel i mjölken idag, i stället för kakao ^^,

Sick and broke... typ

Hej..

Vi mår inte så mycket bättre, men inte sämre heller. Jag skulle köpa hostmedicin idag, men jag hade bara 90 kr i plånboken och Alma har tagit sönder mitt bankkort, så jag kunde bara köpa mat idag..


Jag blev överlycklig!!!

Men det löser sig säkert..

Jag har varit i skolan idag, trots hostan, för jag hade prov i Pedagogiskt Ledarskap. Jag satt uppe halva natten och pluggade, och fick ringa Stina sent igårkväll för att fråga om hon kunde passa Alma kl 8. Hon kom, ganska motvilligt och trött xD men riktigt snällt gjort! Jag behövde det verkligen, för jag har redan 2 prov som jag har missat både de riktiga provtillfällena, och flera omprovstillfällen på, så jag hade inte klarat av att skjuta fram detta också. Det gick riktigt bra, trots att jag var trött och hostig. Handlade innan jag kom hem igen (nyponsoppa, tomatsoppa och fetaost: sjukmat! xD) och sen slocknade vi, typ. Alma var trött och gnällig, men vägrade somna först, och jag var dötrött, och till slut somnade vi båda två och sov i nästan 4 timmar. Det behövdes! Fast jag var inte speciellt pigg efter det heller, fick feber och huvudvärk, så ställde sig Alma och sa till mig att "Dista!" (= Diska). Försökte ställa mig och diska, men orkade inte, så Alma fick titta på "Pöke Baba" (= Spöket Laban) och jag vilade en stund till, innan jag gick upp och diskade och lagade mat. Sen tittade vi på mer Laban och sen var hon jättetrött igen så jag har spenderat några timmar till med att försöka få henne att somna. Känns som att det är det enda man gör nu. Tittar på film, diskar, lagar mat, försöker få Alma att somna, pluggar, och sover pyttepyttelite.

Ja, ni fattar..
Tänkte i alla fall att Alma får gå till dagis i morgon, om hon inte blir sämre vill säga. Jag håller på att bli galen av att bara gå hemma, och jag behöver närvaro i skolan. Jag har idrott i morgon så det kanske inte är en jättebra idé att hoppa runt där (eller vad det nu är vi ska göra), men det är lika bra att jag går dit och gör mitt bästa.. Sen måste jag sitta och läsa och skriva om genuspedagogik. Måste måste måste bli klar med uppsats!!! Så det så.. 

Roligare än så blir det inte. Vi hörs! ;D

Vi är sjuka

När Alma är sjuk blir hon trött och gnällig.
När jag är sjuk blir jag trött, gnällig, lättirriterad och på riktigt dåligt humör. 

Väldigt bra kombination va...

Så ja, ni kan ju tänka er hur vår dag har sett ut än så länge. 

Alma har varit trött så jag har försökt få henne att somna i två timmar. Hon somnade för en stund sedan och nu hoppas jag att hon sover lääänge så jag hinner bli pigg. Ska ta två alvedon och kaffe nu tänkte jag. Funkar inte det så ska jag duscha, och funkar inte det heller så sätter jag på en film till Alma och går och lägger mig. Någon gång har jag också tänkt hinna (läs orka) med att gå ut och köpa hostmedicin och mat som man äter när man är sjuk (typ nyponsoppa och sånt...). 

Jag är arg också. (Som om det inte räcker med trött, gnällig, lättirriterad och på riktigt dåligt humör...) Antagligen av många anledningar. Men nu orkar jag inte gnälla mer. Ska försöka må bättre, för Almas skull <3

Såhär sjuk är jag...


Och såhär pigg tänker jag bli!

PS. Notera julpyntet i fönstret. Orkar inte göra ett eget inlägg om det. Det är mamma som har pyntat. Jag tycker fortfarande att det är för tidigt xD

Fredagsmys!

Go' kväll!

Jag antar att ni alla har fredagsmys i soffan nu ^^ Det har vi med haft. Jag och Alma köpte chips och julmust och kollade på Draktränaren. Jag har sett delar av den förut, måste säga att den är riktigt snyggt gjord! SÅ BRA VILL JAG BLI, på att animera alltså. Jag skulle mycket gärna vilja jobba på Dreamworks. Kanske gör jag det en vacker dag, men än så länge får jag drömma och kämpa med plugg...

Mamma åkte hem idag. Det kändes lite sorgligt, men jag är verkligen glad över att hon bestämde sig för att stanna en vecka till (hon skulle åkt hem förra söndagen egentligen). Jag bad henne stanna för vi hann inte träffas så mycket förra helgen, och jag mådde väldigt dåligt. Hade hon inte stannat hade jag nog antingen brutit ihop eller fått bo hos någon annan i några dagar. Nu mår jag mycket bättre, känns som att det har varit en mycket lång vecka för det har hänt så mycket saker, bra saker!
Jag trodde att det skulle kännas tomt utan henne här, men det känns rätt ok faktiskt. När hon var och träffade sina kompisar blev det liksom tomt och dystert här, jag trodde att det skulle kännas likadant, men det gör det inte, och det är bra.
Mamma har inte bara varit här som sällskap, hon har även hjälpt mig med en hel del annat. Bl.a. städningen. Varje dag när jag var i skolan städade hon, hela lägenheten (som hade fallit ihop eftersom att jag mådde så dåligt...). Nu är det fräscht och fint här och jag planerar att hålla det såhär. 
Jag är verkligen tacksam över allt som mamma har gjort den senaste veckan! ♥

Nu gäller det bara att fortsätta på banan, plugga i skolan, hålla ordning hemma, skapa bättre rutiner för mig och Alma och hitta på något på helgerna. Alla grejer är egentligen lika viktiga, men den sista känns extra viktig, just för mitt mående. Jag kan bara inte sitta hemma en hel dag och göra ingenting, då blir det rädsla, rastlöshet och depression, och det har jag varken lust eller råd med just nu ^^ Så nu har jag planerat både lördagen och söndagen denna helgen. Så det känns bra! Och på måndag är det skola som gäller, och det är nu som alla proven börjar klumpa ihop sig, veckorna innan jul. Suck, men det är bara att hålla ut, plugga på och bli klar så att man slipper stressa över det på jullovet.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Jag har jättemånga idéer till bloggen, men behöver nog komma igång lite först. Mamma gillar inte riktigt att jag bloggar, hon tror att jag prioriterar bloggen och sitter och bloggar i stället för att städa, plugga och ta hand om mitt barn, så därför blir det inte så mycket bloggande när hon är här ^^ men nu blir det ändring på det. Man kan faktiskt städa, plugga, ta hand om barn och blogga också. Kanske inte samtidigt, men det finns alltid tid över. Så det så. Nej, nu faller ögonlocken ner, jag ska lägga mig bredvid min älskade bebis och hoppas på att vi får sova inatt.

Natti natti!

Det enda negativa...

...med att ha mamma här, är att det känns så tomt när hon inte är här.


Jag och mamma, sommaren 2008, min skolavslutning =)

<3

*viskar* God morgon...

Mamma ligger och sover här i vardagsrummet. Hon sover lääääänge, men jag ska inte klaga, för varje dag som jag har varit i skolan (måndag och tisdag) har hon varit här hemma och städat och städat och städat. 

Idag lämnade jag Alma på dagis halv 8, som jag har gjort varje dag denna veckan, och tänker fortsätta göra. Jäklar vad det blåste idag! Det har varit ganska lugnt väder de senaste dagarna, men idag fick Alma ha händerna framför ansiktet för att kunna andas, typ. Dessutom tappade jag byxorna. Kände att något var fel, tittade ner och där låg byxorna vid mina fötter. Jag skrek till så de tre personerna som gick på andra sidan gatan skulle få se spektaklet, drog upp byxorna, skrattade lite generat och gick vidare. Det var ju ren tur att jag tog på mig strumpbyxor för att det var så kallt, så att personerna slapp se mina bara ben och snygga trosor x) Så kan det gå!
Väl framme på dagis lämnar jag Alma vid frukostbordet, konverserar lite med en fröken och konverserar lite till med en annan mamma. Mamman vänder sig till dörren där olika informationslappar brukar hängas upp, och skriker till. "Aah! Det går huvudlöss på förskolan! Fyyy vad äckligt, usch!" varpå hon öppnar dörren och halvt springer iväg xD Jag kände lite att det var bra att jag satte upp Almas hår idag, och hoppas att hon inte får löss. !

Sen tog jag bussen hem (ja, ibland är jag lat), och började plocka undan direkt, kläder i tvättkorg, plocka upp kattbajs, bädda sängen, diska, osv osv. Och nu har jag 3 ägg på kokning och väntar på att mamma ska vakna så vi kan äta frukost. Sen ska jag läsa lite mer om genus innan det blir idrott. Så nu vet ni hur jag har det. =)Vi hörs nog lite senare igen!
Ha en bra dag, hörni!

Jag kan inte sova

Det är en tanke som bara gnager i mitt huvud.
Jag vet inte vad det är, men den får mig att må dåligt.
Ledsen, arg, besviken, förtvivlad, förbannad, rädd och förvirrad.
Och jag kan inte sova.
Jag vill inte sova.
Jag måste göra.
Måste göra allt.
Måste fixa allt.
Och allt ska bli bra.
Direkt.
Det är det jag vill.
Jag vill må bra.
Vill inte ha ångest över att gå till skolan.
Vill inte kolla över axeln vart jag än går.
Vill öppna fönstret.
Vill inte vara rädd att jag ska ha glömt låsa dörren.
Det ska inte behövas.
Jag vill inte vara rädd.

Hur kunde jag vara så dum?
Jag vet inte ens vad det var som till slut fick mig att verkligen lämna honom.
Kanske förstod jag vad han verkligen gjorde.
Hur det påverkade mig, och inte minst,
hur det påverkade Dig.

Stackars lilla barn som ser ut att må så bra,
men innerst inne är hon rädd.
Rädd att mista sin mamma.
Rädd, för att hon inte förstår,
varför pappa skadar henne,
varför pappa skriker.
Hon ser,
hon är rädd,
hon gråter och hon skriker,
men hon kan inte hindra honom.
Varför är pappa arg?
Varför är mamma rädd?
Och vem ska rädda mig?

Vem väcker mig ur mardrömmen när du ligger bredvid och drömmer likadant?
Vem tröstar min rädsla, när du är lika rädd?
Vem räddar mig, när ingen kan rädda dig?
Ingen förutom du själv.

Det är inte för sent Alma.
Det är inte för sent, och jag ska se till
att inget händer oss igen.
Hos mig är du trygg.
Du behöver inte vara rädd,
mamma finns här
jag tröstar dig
jag skyddar dig
jag tar hand om dig
och jag ska se till att du mår bra
jag ska se till att mardrömmarna försvinner
jag ska se till att skuggorna slutar förfölja dig
jag ska skydda dig
jag ska älska dig

Dröm sött, min ängel
Dröm om nyckelpigor och nallar
Dröm om Malte och Valentin
Dröm om mamma, när mamma är glad
Dröm om allt som gör dig glad
Jag älskar dig!

Och förlåt mig!
Förlåt mig för att jag var blind
Förlåt mig för att jag var svag
Förlåt mig för att jag skrek på dig
Du har inte gjort något fel
Det är jag, det är mig det är fel på
men det går att fixa
jag går att lagas
och jag lovar dig, mitt barn
att jag ska kämpa
för att vi ska vara lyckliga

Inga skrik
Inga tårar
Ingen ilska
Ingen rädsla
Bara du och jag
och lycka och glädje
trygghet och kärlek

Glöm aldrig att jag älskar dig
Allt jag gör, gör jag för dig

♥ Dag 7 – Min bästa vän

Jag har nu länge väntat med att skriva denna punkten för jag hoppades att läget skulle förändras. Men det har det inte gjort, och jag hoppas fortfarande att det kanske gör det. Jag vill inte ge några detaljer, för det är helt onödigt. Men förhoppningsvis kommer läget förändras, och då lovar jag att återkomma till denna punkt!

Halloweenfest 4/11 2011

Jag hade halloweenfest i år. Förra året gjorde jag ingenting alls. Var bara hemma med Alma och hade mysigt. Suckade lite över alla som tvunget skulle ut och festa x) men i somras, när jag hade min födelsedagsfest kom vi på att mina fester är alltid bäst (har haft 3 fester sammanlagt, inklusive halloweenfesten), så jag sa till alla att boka halloween hos mig. Jag var alltså ute i god tid ^^ 

Men ja, som sagt. Jag hade halloweenfest. Alma sov hos några familjemedlemmar som hon känner sig trygg hos, och det gick ganska bra, med tanke på att hon precis fick en tand och sen hade jättehög feber i nästan en vecka ^^ Det gick bättre några dagar innan när hon prov-sov-över. Men jaja, nu babblar jag bort mig från ämnet i alla fall (överdrivet glad över att kunna blogga igen xP).

Jo! Jag hade halloweenfest. Mina vänner var där, deras vänner var där, och flera vänner var där. Vi klädde ut oss, vi gjorde halloweendrinkar (shots i olika färger), vi spelade Drinking Ludo (Fia med knuff, med shotglas i stället för pjäser, köptes helt nytt och oöppnat för 20 kr på loppis =D FYND!), vi rappade, dansade, tjoade, drack, sen gick vi ut, dansade lite mer, drack lite mer, träffade folk, och hade Riktigt Kul! 

Jag hade planerat länge vad jag skulle klä ut mig till, men har medvetet inte skrivit något om det här. Ville att det skulle bli en överraskning typ xP Men ja, se själva!


It's Tony Da' man!


Tony gillar godis...


Yoo!


Tony rappar och är allmänt cool.

Tony är PIMP...

Tony gillar brudar...


Som sagt...

Ehm.. Ja. Och nu är det dags att förklara, för er som inte har förstått det än, att det är jag som är Tony. (Fast det såg ni va? :P)

Jag klädde alltså ut mig till kille!! Det var riktigt kul!! 

Här kommer lite fler bilder på sällskapet =)

Linnea som Peter Pan, Angelica som katt och Stina som bebis.

Robbi som oskuld, vilket han (enligt honom själv) inte är i verkligheten ^^ och Kevin, med blodigt öga...

Grabbarna (tony var på toa ehm pissade, annars är han också en av grabbarna såklart). Sakhile, som hade en djävulsmask eller nåt x), Robbi (igen), Johan som inte var utklädd, men vi lyckades klä ut honom till bebis senare, och Kevin (också igen).

Jag bad dem lära mig att dansa som en kille....

Vi gjorde färgglada halloweenshots!

Och Bloody Mary...Men det var bara Tony som tyckte om dem...

I bakgrunden sitter Ann-Sofie, minderårig (17 år), men hon hade tillstånd av sina föräldrar, jag lovar, dem skrev en lapp! Med sina underskrifter! True story.

Vi drack lite till, och sen blev det bara roligare och roligare...

Ingen vet riktigt vad de gör...

...men Tony ville vara med på ett hörn. 

Thina, också katt, fick minsann gå på lådan (och jag stod upp och kissade... ok nej det gjorde jag inte. Det finns faktiskt killar som sitter ner när de kissar!)

Sen gick vi ut, till piraten. Där var det inte mycket folk alls. 

Men Tony hade lite kul i alla fall ;)


Men där blev vi inte kvar länge. Vi gick vidare till Harrys och Friday Warning (där jag hade vunnit 5 biljetter så me n' my girls kom in gratis). Thina hittade sig en indian.


Där var det lite mer folk ^^

Där var det också kul.

Man kan nästan säga att Tony vände uppochner på stället! (Höhö..)

Här är Sakhile med sin mask och Tony med sin coolhet x)

Vi träffade folk som vi kände, trots att det tog lite tid innan de kände igen mig. Särskilt när jag sa "Tjoo broshan!" eller "Ey mannen!" med killröst. Frågade en kille på stan vad han trodde att jag hette. Han funderade ett tag innan han till slut sa: "Eeh jag vet inte, Ahmed? Mohammed?". Hade lite kul åt det. Även när någon av dem jag var med pratade om mig och sa "hon" eller "henne" kollade de andra på mig och såg ut som ett stort frågetecken "Vadå henne?? Det är ju en kille!" Haha. Känner alltså att jag lyckades ganska bra. Och så hade vi riktigt kul!

Här är Donika Bujupi.
JAG VET!! Läskigt. Vågar knappt titta på bilden. 
Donika är tjejen som jag vann biljetterna av. Hon har dansat i fleera år (och är grym på det!) och har nu även börjat sjunga. Hon är tillsammans med Louis Warning - Världsmästare i Streetdance, och det är alltså han som har samarbetat med Harry's genom att ta dit kända DJ's bl.a. därav namnet: Friday Warning. Inträffar en gång i månaden - första fredagen i månaden. Och det är grymt! Lovar!

Ja ni ser ju, kvällen var den bästa på länge, och det var jag inte ensam om att tycka. 
Senare blev min och Angelicas mobiler stulna men vi visste vilka tjuvarna var så det löste sig till slut. 

Vill passa på att (återigen) tacka sällskapet. Kvällen var helt underbar och det hade den inte varit utan er! <3


Vad gjorde ni på halloween? Klädde du ut dig? Isf, till vad?
Komigen berätta! Jag vill veta =D

Wohooo jag har internet igen!

Äntligen! =D
Har ni saknat mig?
Jag har saknat er! =D

Och jag har jättemycket att berätta, men jag har ingen aning om var jag ska börja, så jag ska ta och fundera lite på det, och sen återkommer jag PRECIS NÄR JAG VILL! Ja, för att jag kan, har ju internet nu igen liksom =)


Så ja, Kipp jorr ajs owpenn!


Puss!

Jag har inget internet x(

Om det nu är någon som undrar varför det är dött här. (Förmodligen inte ^^)

Har ju tillgång till internet i skolan, men vi hade ju lov förra veckan, och sen har Alma varit sjuk, så i har varit hemma.

Sånt är livet. Men jag kommer snart tillbaka med skitmånga roliga grejjor! Ok, sa inte överdriva, en del roliga grejjor =)

PUSSSSSS!

Videoblogg! Jag och Alma sjunger Superbass och Look at me nowAlma är så otroligt söt! Kolla i slutet när hon sjunger =D Haha =) <3

Förresten kan ni se alla mina videofy.me-videor till höger på bloggen -->
=)

Kan också säga att det kommer att bli mer video här från och med nu!

Queen Tiara

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG där jag skriver om allt möjligt från min vardag till viktigare åsikter och intressanta tankar om mitt liv som förälder och feminist.

RSS 2.0